ANDY_WARHOL: to jsou urcite legitimni duvody, ja bych jenom nezavazne poznamenal ze „udelat si neco sam“ nemusi nutne znamenat ze to bude levnejsi nez ty „astronomicky ceny“ tech truhlaren.
Ono to zacne uz tim prostorem, ten clovek musi mit nebo postavit, musi ho prislusne elektrifikovat, mel by mit nejakou odolnou podlahu, vhodny osvetleni atd. Potom ho musi vybavit - hoblice, pracovni stoly, zpravidla zakladni masiny (stolni pila, srovnavacka, protah, pasova pila, sloupova vrtacka, stolni freza). K nim se pridaji rucni pristroje - akusroubovaky, ponorna pila, elektrickej hoblik, pokoska, primocarka, horni freza, pasova a excentr bruska, satinyrka, vrtaci kladivo, domino, savlova pila). Samozrejme k tomu bezny rucni nastroje (hobliky, pilky, dlata, merici a rysovaci nastroje, uhelniky, pilniky a rasple, ale i klasicky naradi typu kleste, sroubovaky, montazni klice, atd). K tem masinam jsou potreba pilovy kotouce a pasy, brusnej material, frezy, hoblikovy noze atd). To cely musi byt nejak naostreny (tormek, diamanty, kameny) a vsechno to musi byt nekde ulozeny ve skrinich a spouste suplat. A kdyz uz si mysli, ze vsechno zakladni vybaveni ma, zjisti ze potrebuje libovolny mnozstvi sverek nekolika typu a velikosti ;)
Imho je lepsi brat to jako hobby, ja penize ktery me moje dilna stala, stoji a bude stat proste vubec nepocitam jako kdybych je projedl v nejaky drahy restauraci, a pokusy spocitat si na kolik me prisel ten regal kterej jsem pritelkyni vyrobil jsou past, do ktery se odmitam nechat chytit :)