• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLOWUPHobby truhlari, tesari a vubec woodworkeri vseho druhu
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ANDY_WARHOL: ale jo, ono je halt vyrobit a „vyrobit“

    A ja urcite nejsem nekdo kdo trha rychlostni rekordy, me jde spis o vysledek.
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    A tak možná bude lepší si tolik nevymýšlet s barvou, hm? Nechat to v přírodní variantě?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BLOWUP: zalezi hodne na velikosti, ale ze by to bylo nejak tezky tohle vyrobit, to bych si troufal rict, ze bych zvladnul i ja a to nejsem zadny truhlar.
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    BLOWUP: moc dekuji! Počítám s tím, že to nebude práce na 1/2hodiny ;) a taky je mi jasné, ze to nebude za hubičku ;)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BERRUNA: haha, tak tohle bych priste nazyval spis regal, ale ty obrazky to asi vysvetlej nejlip :) imho s lakovanim tak dva dny prace. Pokud se ti nekdo ozve tak si prohlidni co postuje za fotky svejch veci, uplne trivialni to neni.
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BERRUNA: pokud to neklapne tady, tak na facebooku je podobna skupina, mozna tam bude vic lidi. Zkus nakreslit obrazek toho co si predstavujes, pro lepsi predstavu.
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    Zkusím ještě tady, nebo pokud by byl nějaký kontakt?
    Máme tady nějakého fajn truhláře, který by mi vyrobil bílou velkou polici na hrnky, prosím?
    MAJA
    MAJA --- ---
    JIRIKK: Na modřínovou terasu používám Remmers. Nemám ji zastřešenou - chce to nějaký odstín kvůli UV a vypadá to tak jednou ročně vzít čističem a WAPkou a přetřít znovu.
    JIRIKK
    JIRIKK --- ---
    Ahoj. Poradíte mi prosím nějaký olej, kterým natřít terasu (modřín)? A ideálně i pergolu (smrk)? Děkuji.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    OMNISLASH: Kdyz je to hraneni, tak vetsinou tlacim. Levou rukou si pritlacuju spodek frezky k obrobku. Kdyz je treba orezavani, tak spis taham k sobe, ale dost casto i o sebe. Ono zalezi co delas, jak je to velky, jak mas misto i jaky ma frezka madla. Treba ta moje Festoolka ma kazde madlo uplne jine a pracuje se s ni trosku jinak nez kdyz ma frezka jen dva "spunty" po stranach.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    Ze jdu proti pohybu frezy je jasne, on je obvykle na frezkach i vyznacen. Spis obcas vidim lidi, jak to tlaci od sebe, kdyz nemusi (mohou obejit / otocit / vzit do druhe ruky) a dost s tim bojuji. Nevim, jak to mate vy, ale ja (a podle toho, co jsem videl, i vetsina ostatnich) to mam tak, ze ten pohyb k sobe dovedu korigovat mnohem lepe a plynuleji, nez kdyz tlacim frezku od sebe.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    OMNISLASH: https://www.youtube.com/watch?v=s_wyT4wYIAM
    Jde jen o urceni smeru. Muzes tlacit nebo tahat podle svych preferenci.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    WEWERKA: Natahnes ruku a "po smeru prstu pak jedes". Takze tlacis frezku od sebe? To mi prijde, ze je notne mene jisty pohyb, nez tahnout frezku k sobe.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    DYSTOPIK: Nejde o odvod pilin, ale pri spatnem smeru ti cela frezka cestuje a musis ji hodne pevne drzet. Vetsinou to v obrobku vykouse vlakna.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    MAJA: Cim vetsi freza, tim pomalejsi otacky. Frezka se musi pohybovat pomerne dost rychle. Staci se seknout nekde v rohu a hned je to pripaleny. Povrch frezy je treba mit cisty a ostry. Dalsi tip je udelat praci na vickrat a ten posledni pass udelat s co nejmensim uberem.
    Pak zalezi co delas, jestli hrany nebo treba dlaby, kde chces spiralovou upcut frezu. Na posun frezky je pravidlo pravy ruky, kde si natahnes pravou ruku a tam kde mas palec, tak je drevo. Po smeru prstu pak jedes.
    MAJA
    MAJA --- ---
    THERIDANE: taky jich pár mám a jsou srovnatelné s těma v ČR z hobbymarketů v ceně několika set ... za cenu několika desítek Kč

    ... ale pálí všechny
    MAJA
    MAJA --- ---
    DYSTOPIK: směry jsem zkoušel oba ... ale mám nějakou shit frézu a bez tipu/potvrzení se mi nechtělo kupovat za cca 800 další


    GHOSTDOGG: úběr nadvakrát po menších částech jsem zkoušel, ale pálí to hned i při malém úběru
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    teď řeknu něco z první lekce frézování, ale na mojí cheap fréze z lidlu je uvedenej směr, kterym má člověk postupovat, což z logiky věci znamená, že to tak je u všech. Frčí to oběma směry, ale ten odvod pilin bude určitě tim správnym směrem lepší a tim se asi i sníží zahřejvání
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam