• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KERRAYAI Art - Tvorba za pomocí umělé inteligence: Midjourney, DALL·E 2, Stable Diffusion, OpenAI
    Vše ohledně umění tvořeného pomocí umělé inteligence - obrázky, 'fotky', galerie, hudba, video, text + články, novinky apod.

    NSFW obsah prosím obalit spoiler tagem - <div class="spoiler">obrázek</spoiler>, a nemá to tu být klub na roštěnky a nahotinky bez nějaké přidané hodnoty

    Příbuzné diskuze:
    - [DALL·E mini i Craiyon - having sex with AI since [date format unknown]]
    - [I Hope This Does Not Exist ​ ​ ​ ▌​ ​ Vedlejší efekty v AI visuálech]
    - AI obecně [Artificial Intelligence AI]
    - Vtipy [Umělá inteligence, chatboti - vtipné konverzace aneb "Hoří hovno?"]
    - [generativní modely] Jak konstruovat prompty, kde získat váhy i jak to vše interpretovat


    Prosím zkusme pro vkládanou tvorbu používat tagy
    #galerie (2-3 obrázky na ukázku, další po rozkliku) #obrázek #video #hudba #text #hry #původní (pro vlastní tvorbu) #roštěnky

    #článek #nástroj

    (návrhy na další tagy apod. vítány)

    Texty, programování: https://beta.openai.com/playground | https://chat.openai.com/
    Obrázky online: https://www.midjourney.com/ | https://beta.dreamstudio.ai/
    Lokálně: https://github.com/AUTOMATIC1111/stable-diffusion-webui | https://github.com/invoke-ai/InvokeAI | Civitai repository custom modelů pro SD
    AI na vytvoření textového zadání z existujícího obrázku: https://huggingface.co/spaces/pharma/CLIP-Interrogator
    rozbalit záhlaví
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DRAGON:
    případně tam vidím inspiraci v tančícím domě...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DRAGON:
    Salvador Dalí
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    NAGASAWA: jj, souhlas, mě taky :) sám se snažím český věci MJ vnucovat, jen tak pro zábavu, musím říct, že některé výsledky mě baví, některé nepřekvapí :)

    Například v tomto sem jí požádal o následující. "create houses, prague, czech republic, Deconstructivism style, modern architecture" a přišla s tímhle, nečekaně :)


    #obrázek #původní
    KOZLIKK
    KOZLIKK --- ---
    treba s takovouhle serii by mel co delat i zkuseny malir, casto se ruce zjednodusuji, nebo se jim chytre vyhybaji, neni to nic snadneho. hlavne asi i tim jak se na ruce divame kazdy den, mame dokonalou referenci a presnou predstavu jak to ma vypadat.

    z tohohle by mel Cronenberg radost. :)

    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    #článek

    How is ArtStation dealing with questions of artist permissions and AI art generators?
    We believe artists should be free to decide how their art is used, and simultaneously we don’t want to become a gatekeeper with site terms that stifle AI research and commercialization when it respects artists’ choices and copyright law. So, here are our current plans:

    We plan to add tags enabling artists to choose to explicitly allow or disallow the use of their art for (1) training non-commercial AI research, and (2) training commercial AI. We plan to update the ArtStation website’s Terms of Service to disallow the use of art by AI where the artist has chosen to disallow it. We don’t plan to add either of these tags by default, in which case the use of the art by AI will be governed solely by copyright law rather than restrictions in our Terms of Service.

    We welcome feedback on this rapidly evolving topic.

    ArtStation Responds To AI Art Controversy, Makes Things Worse
    https://kotaku.com/artstation-ai-art-generated-image-protest-controversy-1849895978
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DRAGON:
    ruce, oči, ...

    Ale hlavně se mi zdá, že 90% obličejů má v vyděšený nebo zamračený výraz a nebo to prostě tak dělá z nějaké zkušenosti z netu?
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    btw na Midjourney official me vzdycky potesi, kdyz se tam objevi neco s ceskou stopou, jako napriklad tuhle Cthulhu v kombinaci s Karlem Zemanem. Autor Shocker_Tv. Jinak asi pred tydnem jsem bral MJ za tech 30$ na mesic a skoro jsem nezapnul Netlix, anebo Playstation. Ta mira legrace, uzasu a nekonecny fantazie je proste ultimatni a porad me to bavi.

    “The Shadow over Innsmouth”, a 1963 horror film directed by a Czech film director and animator, Karel Zeman based on a H.P. Lovecraft novella of the same title, which forms part of the Cthulhu Mythos, using its motif of a malign undersea civilization, and references several shared elements of the Mythos such as Dagons, the Deep Ones and Shoggoths.

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KOZLIKK: jasně, rozumím. Jen mi asi nedochází,protože nerozumím, jak se u takové věci řešen kód, proč se tam někde nazaloží podmínka if hands, than five fingers.
    Protože tam žádné if hands prostě není? Takže jsou opravdu ruce brány jako součást koláže a neobjektuje je to? :)
    KOZLIKK
    KOZLIKK --- ---
    DRAGON: AI ty obrazy nekopiruje, ale v podstate vytvari "kolaz" z dostupnych materialu, uci se. kdyz si vemes v jakych pozicich jsou focene ruce a prsty, tak ten vztah anatomie, delky, poctu, spravneho uhlu, je proste neuveritelne komplexni zalezitost.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    YMLADRIS: moment, ona ma MJ přístup do netu, když zmiňuješ ty lajky? Doufám, že read only:)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DRAGON: nevim, ale kdybych musela teoretizovat, tak reknu, ze portretu u kterych jsou na netu nejake textove podrobnosti (co na obrazku je, popisujici toho cloveka) je plny instragram. kdyz jsi AI a chces hezke oci, preferujes to, co ma nejvic lajku

    naopak ze bys mel srovnatelne miliony obrazku zubnich kartacku, podobne ohodnocenych, to asi nemas.

    chapu ze teorie ma znacne mezery, ale tak pisu, co me napada
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    #kecy

    Druhá otázka: proč věci, které člověk nakreslí jednoduše (šperky, vozidla, předměty běžné denní potřeby) často vykreslí strašně špatně, ale věci, které člověk prakticky realisticky nenamaluje (čest vyjímkám!), jako jsou třeba oči a vlasy, nakreslí perfektně? :)

    Z jaké databáze vlastně MJ bere? Na co je napojená? A jak stará je ta databáze?

    díky za případné odpovědi :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    #kecy

    Určitě jste zaznamenali, jak MJ ničí lidem ruce. Ví se, proč to dělá? Čistě laicky mě nenapadá důvod proč tomu tak je, leda by nevěděla, že je to ruka a bere jí jako součást oděvu například? Ale to asi nedělá, ne? Vždyť ruka určitě musí spadat do nějakého jejího procesu pro vnímání, co je součástí lidského těla a musí jí vycházet, že, plácnu, v 99,999999999995% případů, mají lidé pět prstů na končetinách a v 99,99% případů pět a méně. Tedy proč ruce kreslí často s šesti a více prsty?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    pecka :)
    Love Parade - Berlin, 1920
    archiv zde: Loveparade.zip

    pár ukázek napřímo
    #galerie





    KERRAY
    KERRAY --- ---
    YMLADRIS: určitě se na tom pracuje, a třeba to někdy nějak půjde, to nevylučuju - v tuto chvíli to tak ale není a pokud vím, ani nevidíme, jak by to šlo udělat... takže to přání, že by GPT3 dokázalo přijít s tím, proč navrhuje nějakou odpověď, v tuto chvíli afaik není proveditelné
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KERRAY: je to pro mě otevřená otázka. Co vím

    - kdysi se AI dělala jako tzv expertní systémy, spousta IF ... Then ... . Tam bylo vidět proč algoritmus někam došel
    - neuronové site se víc osvědčily. Předložis mnoho vzoru a ohodnocení (jestli na obrázku je např. les, nebo tam není). Algoritmus si sám zkouší ruzné váhy různých prvků a dojde k nějaké úspěšnosti rozpoznání lesa. Ty váhy a prvky dost dobře nejde nějak jednoduše lidsky uchopit (že by ti AI odůvodnila "je to les, protože...")

    Zde je to krátké jednoduché kreslené výstižně video https://youtu.be/R9OHn5ZF4Uo

    Nicméně. Když jsem se vyptávala zda se u těch LLM uvažuje do budoucna že by měly kvalitní reasoning, tj dokázaly reflektovat svůj výsledek, jak je "pravdivý", tak nikde jsem nenarazila na odborníka, co by to vyloučil. Čili možná tam nějaké vrstvy na tohle jsou. Nevím.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KERRAY: zajímavé, dík, čekal sem, že to bude víc pod kontrolou :))
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    DRAGON: obecně to pokud vím je věc neuronových sítí, že je to black box

    přijít na to, proč to dává ten výstup, co to dává, je pro konkrétní případy prakticky nemožné

    většinou když tam je nějaká potíž, tak se dá ten problém vysledovat k učebním vstupům, a jde to s doplněním nebo opravou těch dat přetrénovat a vidět, jestli to začne dávat správný výsledek

    na druhou stranu furt lepší než s lidma, tam se málokdy podaří resetovat a přetrénovat mozek, spíš ty výstupy jsou větší a větší bizár ;)

    (opět, pokud to píšu blbě a někdo se v tom vyzná doopravdy, budu rád za doplnění / opravu)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KERRAY: "se z toho něco vysublimuje" - toto vážně nemá log? uff, mně to nějak hlava nebere asi :)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    #text
    LÁSKA JE SILNĚJŠÍ NEŽ SMRT
    (2. verze povídky vytvořená modelem ChatGPT - pokyny uvádím v komentáři)
    Vráťa Kadlec - LÁSKA JE SILNĚJŠÍ NEŽ SMRT (2. verze... | Facebook
    https://facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0THCkR5F3U62HpmoQzUUKYdmxf99CPdqF8XoQANZ1ixK5uCFdYnSosF9K9tfFYCnul&id=1739478418
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    DRAGON: vůbec nevíme, u difuze, na které to teď stojí, jsou afaik ty slova vektory do (hodně)multidimenzionálních 'latentních prostorů', a prostě tam někam vyšleme požadavek, a podle toho, na čem probíhalo učení, se z toho něco vysublimuje - proč? prostě tam učením zrovna tyhle možnosti vznikly (budu rád za přesnější odpovědi :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Existuje u AI něco jako emocionální log? Neboli proč a z jakého důvodu udělala to či to? Nebo je to zatím čistě strojový kód? Jak jsme vlastně daleko?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam