• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMMastodon 🐘 / Fediverse - decentralizovaná sociální síť
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    seznam
    Mastodon WTF.cz - které účty sledovat
    https://maly.github.io/mastodonwtfcz/index.html
    lze nově třídit podle různých kritérií a obsahuje funkci "podobní uživatelé"
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    @tao@mathstodon.xyz hodně píše o AI
    SATAI
    SATAI --- ---
    XCHAOS: zas tak ostrý jsem nebyl... No zpětně jsem mohl být i ostřejší, horší už by to nebylo ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOLCON: nemám rád slovo fetka, dávám přednost familérnějšímu smažka/hulič. A už vůbec nemám rád slovo libtard - popravdě si myslím, že ho používají jen kreténi (change my mind :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SATAI: no, posmívat se někomu nebývá na sociálních sítích dobrá strategie, co si budeme povídat :-) příští páte ode mě dostaneš #fridayfollow a #ffcz - ostatně mi to přijde jako lepší strategie, než nějaké bizarní seznamy těch, kteří se proslavili tím, že se proslavili (ostatně na tom seznamu je mj. jeden gay dickpic poster... nic proti tomu, ale třeba cztwitter tenhle obsah výslovně zakazuje, i když zřejmě jen v rámci DM pro dámy, gayové v public timeline možná smějí :-)
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    XCHAOS: Imho každé fórum nebo síť má prostě svoji skupinu. Na nyxu je hodně fetek, na mastodontu převažují libtardi co se tam přesunuli z Twitteru.
    SATAI
    SATAI --- ---
    XCHAOS: uz jsem mu psal reply, ale mozna mne ma mutleho - na TW mne blokuje, od doby, kdy jsem se mu posmival za Generala SVR
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SATAI: asi se mu ozvi, ne? nejspíš tvoje instance není na seznamu těch, které crawluje...
    SATAI
    SATAI --- ---
    XCHAOS: pořád mu tam nějak chybím...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tady je zlepšená verze seznamu nejaktivnějších českých účtů. Byli vynecháni ti, kdo tam nechtěli být a zamkli si kvůli tomu účet, já tam třeba nejsem 2x protože můj účet na cztwitteru je spíš takový postranní úlet, je tam i návod, jak to celé importovat přes webové rozhraní, apod.
    Mastodon WTF.cz - které účty sledovat
    https://maly.github.io/mastodonwtfcz/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LUDWIG_: ano. Uzavřená diskuzní fóra, koneckonců i tady NYX, mají tendenci vytvářet uzavřené komunity, které se jakž tak snesou a nově příchozí mají větší a větší problém překročit nějaký počáteční treshold, aby se vůbec mohli zapojit.

Sociální sítě jsou o něčem jiném, vytvářejí otevřená společenství. Redukovat je na decentralizovaná diskuzní fóra sice lze, ale ztrácí se tím jejich hlavní přednost.
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    XCHAOS: boostovani je spatne? rozepsal se nejak s duvody proc?
    kdyz uz, tak jsou lidi proti likum, follower countum, quote boostovani... boostovani samotny je dulezite pro objevovani obsahu, kdyz na fediversu nemuze z principu existovat centralni server s doporucovacim algoritmem.
    a i kdyz to vypne, lidi to stejne mohou emulovat linkovanim puvodnich prispevku (stejne jako se emuluje ten quote-boost)
    IDLE
    IDLE --- ---
    LBW: To fakt asi není potřeba mít všechno, pokud člověk není vyloženě zvědavec a tester. :)
    LBW
    LBW --- ---
    IDLE: nedávno jsem koukal na Friendica servery. Zatím mi ale Nyx, Mastodon a Bookwyrm stačí :)
    IDLE
    IDLE --- ---
    XCHAOS: Já jsem sólista tak nějak z principu, navíc tříštím svoje kapacity na více místech, takže ze mě žádný influencer nikdy nebude. :) A holt tu možná nebude moc lidí vědět o Friendice, no. Já k ní vlastně přišla celkem náhodou, ale když už na ní ten účet mám, tak ho používám.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    IDLE: jenže taky vy co máte Friendicu nebo Hubzillu o sobě téměř neumíte dát vědět: chci říct, odprezentovat sebe nebo svojí platformu, aby se to dalo boostnout a abyste se virálně šířili ve Fediverse... on skutečně jen trapně sečetl počty followerů a zveřejnil seznam těch, co jich měli nejvíc (a byli současně aktivní v poslední době). Ale ty počty followerů jsou jen výsledkem twitter migrace, kdy se někdy v listopadu všichni členové tuzemské Twitter komunity, co si nově založili Mastodon (někteří fakt vedeni skutečným strachem z konce Twitteru), prostě masivně follownuli navzájem....

úplný tragéd v tomhle směru je majitel node9.org který mi vysloveně napsal, že boostování je špatná feature a ve Fediverse by neměla existovat a vše by mělo být jen na bázi moderovaných skupin, které si subscribneš a o žádné virální šíření nestojí, to je prý špatně :-) ta jeho platofrma je hubzilla, která boostování umí, ale možná on si ho vypnul :-) já mu sice @livinglabs@node9.org boostuju navzdory zákazu :)) jinak node9.org je dobrý protiklad k libera.site to jsou obě Hubzilly, ale jejich webmasteři nemůžou být více politicky protichůdné osobnosti (a navzájem se neznají a spojuje je jen to, že jsem kdysi webem teckacz.cz tak či onak zaujal oba a už tehdy jsme s node9 konspirovali, jak se zapojíme do decentralizované sociální sítě...)

Každopádně jsi asi nejvýraznějším zástypcem Friendicy v české Fediverse (nebo spíš nikoho dalšího neznám). Mám tam taky jednoho misskeyistu, i když možná už jede taky trochu na něčem jiným. Problém je, že jste naprostý sólisti... i alternativní platforma si musí umět vytvořit nějaký počáteční dav, který motivuje k pravidelnému využívání a který se navzájem trochu dokáže zviditelnit. já jsem v tom seznamu zástupce nejmenší otevřené instance (ještě tam je kompost.cz ale ten je myslím už uzavřený pro nově příchozí)
    IDLE
    IDLE --- ---
    XCHAOS: Já vím, že ty víš a rozlišuješ to (a díky za to), ale nevím, jak třeba autor seznamu. Spoustě lidí to furt splývá a pak si nejsem jistá, jak to myslí.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    IDLE: "fediverzanti" jsou spameři a trollové, myslím že existují :-) podle mě většina těch instancí jsou Mastodonty. já sám followuju několik lidí z Hubzilly a ještě divnějších míst (třeba tebe). Pokud můžu, tak boostuji, aby se o vás svět dozvěděl...
    IDLE
    IDLE --- ---
    XCHAOS: Fediverzanů, nebo mastodoňanů? :)

A existuje už nějaký Fediverzant?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    je pro mě poctou být vedený v první stovce českých fediverzanů :-)
    https://github.com/maly/mastodonwtfcz/blob/master/100ncu.csv

pokud máte pocit, že tam někdo chybí, pište na @adent@masto.den1.cz
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam