IDLE: jenže taky vy co máte Friendicu nebo Hubzillu o sobě téměř neumíte dát vědět: chci říct, odprezentovat sebe nebo svojí platformu, aby se to dalo boostnout a abyste se virálně šířili ve Fediverse... on skutečně jen trapně sečetl počty followerů a zveřejnil seznam těch, co jich měli nejvíc (a byli současně aktivní v poslední době). Ale ty počty followerů jsou jen výsledkem twitter migrace, kdy se někdy v listopadu všichni členové tuzemské Twitter komunity, co si nově založili Mastodon (někteří fakt vedeni skutečným strachem z konce Twitteru), prostě masivně follownuli navzájem....
úplný tragéd v tomhle směru je majitel node9.org který mi vysloveně napsal, že boostování je špatná feature a ve Fediverse by neměla existovat a vše by mělo být jen na bázi moderovaných skupin, které si subscribneš a o žádné virální šíření nestojí, to je prý špatně :-) ta jeho platofrma je hubzilla, která boostování umí, ale možná on si ho vypnul :-) já mu sice @livinglabs@node9.org boostuju navzdory zákazu :)) jinak node9.org je dobrý protiklad k libera.site to jsou obě Hubzilly, ale jejich webmasteři nemůžou být více politicky protichůdné osobnosti (a navzájem se neznají a spojuje je jen to, že jsem kdysi webem teckacz.cz tak či onak zaujal oba a už tehdy jsme s node9 konspirovali, jak se zapojíme do decentralizované sociální sítě...)
Každopádně jsi asi nejvýraznějším zástypcem Friendicy v české Fediverse (nebo spíš nikoho dalšího neznám). Mám tam taky jednoho misskeyistu, i když možná už jede taky trochu na něčem jiným. Problém je, že jste naprostý sólisti... i alternativní platforma si musí umět vytvořit nějaký počáteční dav, který motivuje k pravidelnému využívání a který se navzájem trochu dokáže zviditelnit. já jsem v tom seznamu zástupce nejmenší otevřené instance (ještě tam je kompost.cz ale ten je myslím už uzavřený pro nově příchozí)