XCHAOS: Právě, že mi příjde úsměvný se tu bavit o tisících uživatelů, když aktivních máme nižší stovky.
Omezený potenciál tam sice možná bude, ale po tom, co jsem viděl home timeline pár ostatních instancí (dokonce i f.cz), tak si myslím, že to zase takovou roli hrát nebude. Dokonce se to spíš přeceňuje.
Mimochodem, filozofie fediversu je propojování instancí a služeb, je to přímá odpověď na to, že si všichni velcí SW hráči udělali svoje vlastní uzavřený close sourced písečky. Proto si myslím, že to je pravej smysl federací. Pokud budeš agregovat spousty uživatelů na instancích, časem docílíš akorát vysokých nákladů na provoz a zároveň rozbiješ ideu federování, která je z velký části založená na decentralizaci. Všichni víme, jak dopadl twittercz...
Ideální by bylo, kdyby někdo uměl nabízet službu, kde si vytočíš předkonfigurovanou virtuální mašinu lusknutím prstu a jenom vyplníš údaje o instanci. Třeba to už existuje, nestarám se o to, protože mě to spravování na tom všem baví ze všeho nejvíc.