• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMMastodon 🐘 / Fediverse - decentralizovaná sociální síť
    • tenhle klub je určený pro ty uživatele NYXu, kteří sami vědí, proč se o Fediverse zajímají - pokud to nevědí, těžko je přesvědčíme
    • obecné tipy (aplikace na android apod.) | úvod a tipy v angličtině https://fedi.tips/ | odemčený článek Petra Koubského
    • mastodex.cz je seznam nejaktivnějších českých účtů, do Mastodonu lze jednoduše importovat přes webové rozhraní
    • některé účty lidí z tohohle klubu (další přidám na přání): @xchaos@f.cz,
    • aktualizované veřejné české instance: mastodonczech.cz, witter.cz, mastodon.arch-linux.cz, f.cz, mamutovo.cz
    rozbalit záhlaví
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    XCHAOS: To se divím. Nejvíc lajků obvykle dostávám po půlnoci. Myslel jsem, že od Amíků.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jsme převážně evropská síť...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    mastodon.eus = baskický mastodon ("Euskar")
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    pokud si myslíte, že ve Fedi nejde být virální...
    Chao-c': "#meme #floppy" - f.cz - fskutečnosti Fedivesmír :-) Brána do federace sociálních sítí. 2000 znaků pro vaše příspěvky.
    https://f.cz/@xChaos/113800630277323622
    82 boostů a narůstá to :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jáchym Brzezina: „Dnes byla zveřejněna data o globální teplotě vzdu…“ - MastodonCzech
    https://mastodonczech.cz/@jachym/113802662398520770
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TOM: ano, bylo tam půl roku. Myslel jsem, že favované a boostované se archivuje automaticky... místního obsahu se to netýká, ale je to problém.
    TOM
    TOM --- ---
    XCHAOS: kolik tam bylo? já nenašel starší boost nebo bookmark než 160 dnů
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jinak už se mi rýsuje udržitelný model financování Fediverse: privilegium, které by si měly mít možnost koupit účty s vážným zájmem o dlouhodobé působení, by spočívalo tom, že, tooty z jiných instancí, které favnmou, boostnou, nebo bookmarnou, budu mít neomezenou (nebo minimálně prodlouženou) životnost oproti normálnímu stavu, kdy je tam nutně nějaký timeout (protože žádná instance nemá na cacheování federované timeline neomezený diskový a hlavně databázový prostor)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    @dnesnaukrajine@f.cz - automatizovaný mirror z FB stránky, který je před zveřejněním ručně redigován.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DNF: ano, já jsem ultra-libtard, na kterého mají spadeno všichni contardi :)
    DNF
    DNF --- ---
    KOLCON: Zajimavej ucet :) Slovo libtard v tomhle foru pouzil uz 2022, kdyz to jeste nebylo zdaleka tak cool, Vypsat si prispevky tohoto id je opravdu vtipne. Vypada to, ze si chce povidat vyhradne s Xchaosem.

Tak priste DM, jo?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Doba uchovávání vzdáleného obsahu

Všechny příspěvky z jiných serverů (včetně boostů a odpovědí) budou po uplynutí stanoveného počtu dní smazány bez ohledu na interakci místního uživatele s těmito příspěvky. To se týká i příspěvků, které místní uživatel přidal do záložek nebo oblíbených. Soukromé zmínky mezi uživateli z různých instancí budou rovněž ztraceny a nebude možné je obnovit. Použití tohoto nastavení je určeno pro instance pro speciální účely a při implementaci pro obecné použití porušuje mnohá očekávání uživatelů.

Posunul jsem hodnotu na 768 dnů a uvidíme...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VITEX: je to divný, holt se to nechová, jak jsem si myslel. Asi není selektivní chování cacheovaných příspěvků implementované. Mohl bych zkrátit životnost médií (lze znovunačíst z původního serveru) a prodloužit životnost statusů v SQL, hmm. udělám to. sorry.
    VITEX
    VITEX --- ---
    XCHAOS: Automatické mazání nemám aktivované. Navíc problém se týká přízpěvků jichž nejsem autorem.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VITEX: myslím si, že automatické mazání příspěvků si každý nastavuje v preferencích svého účtu. Defaultně je zapnuté asi na rok a musí se vypnout.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    @thejapantimes@mastodon.social
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ... a kromě toho ještě umí v případě zmínky shrnovat diskuzní vlákna (nevyzkoušeno)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    @tldr@fuzzies.wtf je zajímavá AI hříčka:

Pokud bota follownete, follow vám oplatí. A poté, kdykoliv v nějakém dlouhém příspěvku použijete hashtag #tldr tak vám odpoví na váš příspěvek zestručněním jeho obsahu, a to v angličtině. Ovšem správně rozumí a zkrátí i příspěvku v češtině (předpokládám, když je jazyk statusu správně zvolen).

Takže i když nemáme ve Fediverse nic jako Grok, tak tam máme tohle a je to zajímavé. Jde z toho trochu strach...
    TOM
    TOM --- ---
    ALMAD: aehm... potom, co jsem si vyfiltroval zdejší kolconovy příspěvky... jsem ho učinil historicky prvním zabanovaným uživatelem tohoto auditka ¯\_(°_°)_/¯
    bez varování (věřím, že takovýto ryze neliberální přístup by mu nutně musel imponovat)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam