• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMMastodon 🐘 / Fediverse - decentralizovaná sociální síť
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jinak jedním z mých projektů je vytvořit co největší seznam Bluesky účtů, které podporují Bridge do ActivityPub, tedy do Fediverse/Mastodonu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (je to arménština, ten jazyk, a existuje evidentně unicode arménská TLD ...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (no vida, NYX to ani neumí autodetekovat jako platné URL, ale zkuste copy+paste :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Už jsem viděl Mastodon na hodně divných TLD, ale jakože cože?
    https://թ.չոլ.հայ/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HOWKING: followoval jsem tě, ale neměl jsem u tebe zvoneček ani si nebyl na seznamu Kosmír a věda, takže jako by si nebyl... followuju toho moc.

Ano, migrace followerů z Mastodon.social je možná, ale asi tam stačí nastavit přesměrování
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    XCHAOS: Mám howking@astrodon.social a howking@mastodonczech.cz, ten druhý nepoužívám. Nejraději bych je spojil, asi to nějak jde, ale ještě jsem po tom nepátral. Na českém sem byl mezi prvníma :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HOWKING: třeba ty moje boosty jsou obrovská smršť od evropských uživatelů všemožných pidiinstancí. Obecně západoevropská Fedi je v přepočtu na počet obyvatel asi 2x větší, než tuzemská. (Ty máš Mastodon? a už tě followuju a boostuju? :-)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    XCHAOS: To se divím. Nejvíc lajků obvykle dostávám po půlnoci. Myslel jsem, že od Amíků.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    žádná nová tuzemská instance otevřená novým uživatelům bez schválení moderátorem... witter.cz pořád bez DeepL
    |                        Domain |             Version | Monthly | Max.char | Max.poll | Translate | New user | Approve |   Image |   Video |
    |              mastodonczech.cz |               4.3.2 |     700 |      500 |        4 |      True |     True |   False |   16 MB |   99 MB |
    |                     witter.cz |               4.3.2 |     236 |      500 |        4 |     False |     True |   False |   16 MB |   99 MB |
    |        mastodon.arch-linux.cz |               4.3.2 |     130 |     2000 |        4 |      True |     True |    True |   16 MB |   99 MB |
    |                  cztwitter.cz |               4.0.6 |      93 |      500 |        4 |     False |     True |   False |   10 MB |   40 MB |
    |                   pixelfed.cz |               3.5.3 |      65 |      500 |        0 |     False |     True |   False |   34 MB |   34 MB |
    |                          f.cz |               4.3.1 |      59 |     2000 |       10 |      True |     True |   False |   16 MB |   99 MB |
    |            mastodon.pirati.cz |               4.3.2 |      31 |      500 |        4 |     False |     True |    True |   16 MB |   99 MB |
    |                   mamutovo.cz |               4.3.2 |      22 |      500 |        4 |      True |     True |   False |   16 MB |   99 MB |
    |        mastodon.urbancloud.cz |               4.3.2 |       8 |      500 |        4 |     False |    False |   False |   16 MB |   99 MB |
    |                    kompost.cz |               4.3.2 |       8 |      500 |        4 |     False |    False |   False |   16 MB |   99 MB |
    |              toot.whatever.cz |               4.3.2 |       6 |      500 |        4 |     False |     True |   False |   16 MB |   99 MB |
    |           mastodon.macsnet.cz |               4.3.2 |       3 |     5000 |      400 |     False |    False |   False |   16 MB |   99 MB |
    |              mastodon.1984.cz |               4.3.0 |       3 |      500 |        4 |     False |     True |    True |   16 MB |   99 MB |
    |                    rozhlas.cz |               4.3.0 |       3 |      500 |        4 |     False |    False |   False |   16 MB |   99 MB |
    |                     spondr.cz |               4.3.2 |       3 |      500 |        4 |      True |    False |   False |   16 MB |   99 MB |
    |                    skorpil.cz |               4.3.2 |       3 |      500 |        4 |     False |    False |   False |   16 MB |   99 MB |
    |               social.meyer.cz |               4.3.2 |       3 |      500 |        4 |     False |     True |    True |   16 MB |   99 MB |
    |           mastodon.starnet.cz |              4.2.10 |       2 |      500 |        4 |     False |     True |    True |   16 MB |   99 MB |
    |                 gomastodon.cz |               4.3.2 |       2 |      500 |        4 |     False |     True |    True |   16 MB |   99 MB |
    |               mastodon.cxm.cz |               4.3.2 |       1 |      500 |        4 |     False |    False |   False |   16 MB |   99 MB |
    |                   taborsky.cz |              4.2.12 |       1 |      500 |        4 |     False |    False |   False |   16 MB |   99 MB |
    |               rodina-sucha.cz |               4.3.2 |       1 |      500 |        4 |     False |    False |   False |   16 MB |   99 MB |
    |                      bobek.cz |               4.3.2 |       1 |      500 |        4 |     False |    False |   False |   16 MB |   99 MB |
    |                     vojtat.cz |               4.3.2 |       1 |      500 |        4 |     False |    False |   False |   16 MB |   99 MB |
    |            mastodon.kickme.cz |              4.2.11 |       1 |      500 |        4 |     False |    False |   False |   16 MB |   99 MB |
    |                 cyrilsebek.cz |              4.2.10 |       1 |      500 |        4 |     False |     True |    True |   16 MB |   99 MB |
    |            mastodon.morwud.cz |               4.3.2 |       1 |      500 |        4 |     False |    False |   False |   16 MB |   99 MB |
    |                     mutant.cz |               4.3.0 |       1 |      500 |        4 |     False |     True |    True |   16 MB |   99 MB |
    |              social.sukany.cz |              4.2.12 |       1 |      500 |        4 |     False |    False |   False |   16 MB |   99 MB |
    |                    torsten.cz |               4.3.1 |       1 |      500 |        4 |     False |     True |    True |   16 MB |   99 MB |
    |                    jirutka.cz |              4.2.13 |       1 |     2500 |        4 |     False |    False |   False |   16 MB |   99 MB |
    |                       blep.cz |               4.3.2 |       1 |      500 |        4 |     False |    False |   False |   16 MB |   99 MB |
    |                         Total |                  35 |    1399 |

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jsme převážně evropská síť...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    mastodon.eus = baskický mastodon ("Euskar")
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    pokud si myslíte, že ve Fedi nejde být virální...
    Chao-c': "#meme #floppy" - f.cz - fskutečnosti Fedivesmír :-) Brána do federace sociálních sítí. 2000 znaků pro vaše příspěvky.
    https://f.cz/@xChaos/113800630277323622
    82 boostů a narůstá to :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jáchym Brzezina: „Dnes byla zveřejněna data o globální teplotě vzdu…“ - MastodonCzech
    https://mastodonczech.cz/@jachym/113802662398520770
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TOM: ano, bylo tam půl roku. Myslel jsem, že favované a boostované se archivuje automaticky... místního obsahu se to netýká, ale je to problém.
    TOM
    TOM --- ---
    XCHAOS: kolik tam bylo? já nenašel starší boost nebo bookmark než 160 dnů
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jinak už se mi rýsuje udržitelný model financování Fediverse: privilegium, které by si měly mít možnost koupit účty s vážným zájmem o dlouhodobé působení, by spočívalo tom, že, tooty z jiných instancí, které favnmou, boostnou, nebo bookmarnou, budu mít neomezenou (nebo minimálně prodlouženou) životnost oproti normálnímu stavu, kdy je tam nutně nějaký timeout (protože žádná instance nemá na cacheování federované timeline neomezený diskový a hlavně databázový prostor)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    @dnesnaukrajine@f.cz - automatizovaný mirror z FB stránky, který je před zveřejněním ručně redigován.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DNF: ano, já jsem ultra-libtard, na kterého mají spadeno všichni contardi :)
    DNF
    DNF --- ---
    KOLCON: Zajimavej ucet :) Slovo libtard v tomhle foru pouzil uz 2022, kdyz to jeste nebylo zdaleka tak cool, Vypsat si prispevky tohoto id je opravdu vtipne. Vypada to, ze si chce povidat vyhradne s Xchaosem.

Tak priste DM, jo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam