• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMMastodon 🐘 / Fediverse - decentralizovaná sociální síť
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Substack rival Ghost is now connected to the fediverse | TechCrunch
    https://techcrunch.com/2025/03/19/substack-rival-ghost-is-now-connected-to-the-fediverse/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VITEX: no, spíš prostě druhý účet, který bude na instanci jen jako sběrný, ano.
    VITEX
    VITEX --- ---
    XCHAOS: Se ti divim, že si na to neuděláš bota ...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TOM: poměrně málo BlueSky účtů vůbec brigeování do AP podporuje, takže dělat si nějakou sbírku těch, které jsou vůbec dostupné, není úplně od věci.

Jinak mám seznamy samozřejmě tématické. I když třeba seznamy účtů z malých domén nebo neanglofonních zajímavých účtů dávají smysl asi jen mě.

Nafollowoval jsem toho fakt hodně, aby na instanci bylo na výběr. tím pádem pro mě Home timeline není použitelná. časem sice nějaké účty unfollownu, ale stejně nebude použitelná...
    TOM
    TOM --- ---
    XCHAOS: takže skupiny používáš podobně jako kluby na nyxu, že si je sestavuješ podle "žánrů", a home nesleduješ vůbec?
    A Bluesky účty se vyznačují přesně čím? ;) Že nejsou hodni komentování nebo reboostování, malověrní? ;) Já mám třeba na některé bsky účty i notifikace. Stejně jako threads apod.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TOM: tu feature jsem u jednoho seznamu pravda taky zapnul, ale je to stejně marné :)

mám třeba seznam Bluesky, složený jen z účtů bridgeovaných z Bluesky.
    TOM
    TOM --- ---
    XCHAOS: a...aaha, už to vidím, a pak "Hide from the home timeline".
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TOM: no prostě místo domovské timeline, která je pro mě vzhledem k množství sledovaného obsahu nestíhatelná.
    TOM
    TOM --- ---
    XCHAOS: a k čemu je používáš?
    _T_: když některé účty často boostují, tak nastavím schovávání jejich reboostů. Musíš první kliknout na jejich profil. A pak tři vertikální tečky vpravo nahoře "Hide boosts from @nickname". V Tusky android appce jenom "Hide boosts". Díky tomu mám docela usledovatelný "home".
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _T_: Mastodon samozřejmě seznamy podporuje, pro mě jsou základ... škoda, že nejdou sdílet, jako kdysi na Twitteru....
    _T_
    _T_ --- ---
    XCHAOS: mimochodem ...vlastne bychom to mohli resit na f.cz ale me to tady je proste prijemnejsi.. nedalo by se nejak udelat a by ty posty od uctu co clovek followuje se nejak agregovaly do skupin ci tak? cili kdyz jsem vcera dal follow nejaky press organizaci a dnes tam prijdu tak je tam nekolik desitek prispevku od te press organizace a ja to proste nechci cele skrolovat a mezitim hledat dalsi prispevky od jinych...
    mozna neco delam blbe a neumim vyuzit moznosti co mi f nabizi (favorites, lists???) a koncim...za tehle par minut sem sem napsal vic prisevku nez za posledni rok na cely nyx
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _T_: tak copak to.. třeba moje přezdívka je tak trapná, že ji už desítky let squatuje kde kdo, naopak je málokde volná :-) ale nějaké přidávání si do přátel pouze lidí,které člověk osobně zná, samozřejmě nebude na významu. Jako že online seznámení povedou k real life potvrzením a sledování rozšířené sociální sítě čistě virtuálních účtů bude problematcké.

Ano, problém bude, až to udělá někde, u koho to nebude mlátit dveřma, že jde o AI účty.
    _T_
    _T_ --- ---
    XCHAOS: ano. A zatim je to pomerne jednuduse viditelne, ale az se to ty masiny nauci lepe tak mi prijde, ze to bude jako z blata do louze...uteceme algoritmum, ktery maji bias vlastnika platformy, do naruce instanci rizenych llm, ktere budou urcovat trend a zahlti a prehlusi lidske uzivatele...zacinam z toho byt pomerne zoufaly...
    Ted navic jsem zachtil byvaleho finskeho pirata, ktery uz narazil na 2 falsesne profily sebe sama a varuje pred tim at si ho lidi nepletou....ted ho nemuzu najit ..nevim jak vypisu lidi co jsem u nich dal follow .. no nic ...marnost
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Chao-c': "Zdá se mi, že za instancí social.freysa.ai se skr…" - f.cz - fskutečnosti Fedivesmír :-) Brána do federace sociálních sítí. 2000 znaků pro vaše příspěvky.
    https://f.cz/@xChaos/114176569923102272
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _T_: Zdá se mi, že cílem je ovlivňovat trendování určitých hashtagů. Jiný smysl to mít nemůže.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ATROPOS: ano, f.cz
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    XCHAOS: "U nás" to to je na f.cz?

To "teoretické" jsem myslela ohledně administrace instance. Už mám teda účet na hraní jinde. Popravdě jsem se rozhodla dát tomu znovu šanci. Teď je sice fajn Bluesky, ale s novým ředitelem se to může rychle změnit.. Až na to dojde, chci být schopná vysvětlit, jak to funguje a kam má jako v tom Mastodonu kliknout i někomu s IT skills učitelky v mateřince v důchodu..
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    B42:
    _T_: už jsem na tuhle doménu taky narazil... dobrý seno.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ATROPOS: na kolika jiných instancích jsme na blocklistu jsem zatím nezkoumal. podle mě jsme bezvýznamní...

proč jen teoretické znalosti? založ si u nás účet na hraní :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam