HOWKING: no já si všiml, že ty o sobě moc pochybností nemáš, no :-) gratuluju, no. Až na to, že já úplně nepokládám inteligenci za snadno měřitelnou, a pokud ano, tak to není to skalární veličina, a nakonec i pokud v nějakém praktickém ohledu vlastně ano, tak ty "družiny sobě rovných" se dle mých zkušeností buď rozhádají, nebo znudí.
Mít vlastně nějaké jednoduché, srozumitelné oponenty, se kterými se má smysl hádat, nemusí být špatné (viz tady třeba NYX :-). I když sociální sítě jsou možná taková prezentace nejlepší možné verze sebe sama...
Já vlastně nevím. Nikdy jsem necítil potřebu patřit do nějakého klubu extra chytrých, spíš tu inteligenci použít v praxi, k něčemu... Kromě extra chytrých jsou i extra šikovní, apod. Sociální síť měla být kanál, který aspoň nějaké informace přinese přímo, nezprostředkovaně. Je ale otázka, do jaké míry to v případě Xitteru nebyla jen šikovně vytvořená iluze: jsme tam přece všichni, takže jakékoliv zprávy ze světa co se tam objeví, přece musí být autentické.
Mastodon je zatím plný odkazů na média, původní obsah tvoří fotky z dovolené a kočky a sem tam nějaká vlastí tvorba. Ale uživatelé se zdají být spíš lidé stranou nějakého aktuálního dění. Spíš než aby tam nahráli video, co se děje u nich v uliici (neděje se nic, naštěstí, většinou), tak komentují článek co někde vyšel. Na to se sice ta inteligence hodí, ale chybí tam ten pocit bezprostředního zapojení, který Xitter v jednom období nabízel (teď je tam samozřejmě kdeco AI generované, což relativizuje i obsah, který AI generovaný není)