XCHAOS: No já to nemyslel nafoukaně (pak bych nemluvil o polovině gaussovky, ale o nejvyšším kvantilu :D). Jen už jsem strašně unavený z debilů. Chci bublinu. Nemám problém se hádat, mám rád i flamewar, ale protivník musí mít rozum, aspoň nějaký. Tady jsem se taky ze začátku pouštěl do "diskuzí" s kde kým, ale postupně to omezuju jen na pár lidí, u kterých už vím, že to nebude házení hrachu na zeď (jak z mé, tak i z jejich strany - třeba proto teď polemizuji s tebou :D). Je už ale hodně lidí, u který na jejích reakce už nereaguju - jistě jste si všimli. Ano, působí to jako nostalgie po "ztraceném mládí", ale ono to tehdy tak opravdu bylo, nepřívětivost digitálního prostředí byla dobrým filtrem. A Mastodon, nemaje algoritmus, je jím také a bez algoritmu nadále bude.
Lopaty totiž potřebují algoritmus. Potřebují být baveny "násilím". Neumí si najít zábavu samy. Mě Mastodon baví, protože mi roste pod rukama, sám si určuju, co mi dává a mi teda kreativní lidi dává. Sám minimálně bostuju a hlavně sdílím vlastní tvorbu a myšlenky (proto mě začíná srát omezení na 500 znaků na mastodonzcech.cz a brzi mě asi přivítáš na f.cz) a na mém feedu se hromadí také lidé co spíš tvoří a píšou, než jen sdílí. Za mě jak už jsem psal NIC NEMĚNIT!