IDLE: ale jo, tak to každopádně. Já to napsal proto, že se zase šíří tendence ten "strach z prázdné timeline" lidem léčit tím, že se jim předhodí seznam pár nejsledovanějších účtů (stále těch stejných), které jsou sledované...inu, protože jsou sledované. Takže bez toho druhého přístupu, na který reaguju, asi není jasné, proč to píšu.
Jako co nejrychleji napodobit komerční socky a "něčím" zaplácnout timeline, to mi fakt přijde potenciálně i kontraproduktivní. Dobře, na základní vyzkoušení funkčnosti... follow, unfollow, boost... to asi jo. A někteří lidé to vysloveně CHTĚJÍ jako RSS čtečku, možná s favováním a boostováním. Ale já si nemůžu pomoct, a chci připomínat, že to tak ale zamýšlené není.
Já tomu třeba určité úsilí věnuju, aby instance fungovala a fakt do dělám proto, aby měli lidi místo na sebevyjádření - a výměnou za to, že se obsah nesnaží monetizovat, u něj nebude zaclánět reklama (pokud nějakou sami nefollownou a neboostnou, třeba :-). Takže prostě připomínám, že Mastodon dává lidem prostor na sebevyjádření se a hledání spřízněných duší... a samozřejmě mě nikdo nemusí poslechnout.
Celá otázka influencerů s hodně followery je zajímavá. Ono to pak těm kdo ty účty provozují dává jistý pocit zodpovědnosti, nebo jak to říct. Ovlivňuje to jejich chování. Na původním Twitteru bylo sakra těžké dostat se přes 2000 followerů, protože algoritmus pak tyhle účty začínal penalizovat. Na Facebooku byl strop 5000. Já sám se třeba followerům nebráním, ale začíná mi připadat divné, aby ke mě přicházeli jen proto, že mám hodně followerů. Chci publikovat o tématech, co mi zajímají, pro lidi, které to zajímá, občas si možná udělat nějakou legraci, ale zase nechci přemýšlet o tom, jaký obraz si na základě toho udělají noví uživatelé o Mastodonu... jestli to je moc normální, málo normální...
Takže zpátky k tomu, co říct lidem, kteří na Mastodonu trpí "syndromem prázdné timeline": Archos jim navrhl jednu věc:
Archos :archlinux: :matrix:: "Prázdná timeline je největší problém každého nová…" - Mamutovohttps://mamutovo.cz/@archos/116384273198043269A já mu to sice boostl, ale nezávisle jsem navrhl jiné řešení. Asi můžou oba přístupy koexistovat...