• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIJAK UŠETŘIT (aneb doba je zlá!:)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Já dneska u Vietnamce narazil na překrásný uzený žebra. Cena 64,- Kč za kilo věru nepřipomínala drahotu, tak jsem zhruba kilenko vzal, doma udělal vývar a z vývaru následně senzační kroupovou polívku. Megahutnýho produktu je plnej hrnec a náklady tak stovka za všechno.

    To by šlo.
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    LUSINDA: Mám ráda dětský sekáč v Radhostské ulici, P3, je sice malinkej, ale prakticky vždy tam něco seženu, mají tam i nové věci a hračky.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    GILLIATT: Praha a střední Čechy :-) nejlépe, ale pokud by to byla nějaká velká hrabárna tak si klidně udělám výlet
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    LUSINDA: kde?
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    máte pls někdo tip na dětský sekáč, nebo hrabárnu? :-)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    LUSINDA: má to třeba Kolobok, teda měl, aktuální stav neznám
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    DOCKINEZ: mám ho cca 2 roky doma a stejně jedu mindfulness ruční práci. Ale chvíli jsem přemýšlela nad vyrobničkem na ravioly. Mě totiž na tom nejvíc chutná to těsto:) ten pelmeňovač dělá hodně nádivky.
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    NEI: má drahá polovička po mně občas hodí něčím z takka, nebo mě tam dotáhne. Že ji chodí pravidelně jakožto registrovaný celkem slevy. Za sebe můžu říct, že to drží. A k oblečení se fakt nechovám jako k dámě... :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    NEI: Ano.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    NEI: Ano, akorát nevím, zda fruugo není jen tzv. nákupní galerie a člověk nebude čekat měsíc na dodání.

    Web rajdelikates.cz je oproti tomu normální shop.

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LUSINDA: třeba tady:

    Forma na pelmeně Пельменница
    https://www.rajdelikates.cz/3271-forma-na-pelmene
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SLANINKA: jj máme součástí robota, že pro hovězí maso jezdíme přímo k malochovateli na vysočinu, dává nám vědět, kdy poráží a berem od něj 20kg balík, kde jsou různé druhy, většinu namelu, udělám balíky a zamrazím. Má to tam o něco levnější než v krámu + člověk vidí, kde a jak ty zvířata žijou.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    DOCKINEZ: asi blbě hledám, ale kde se to dá koupit? :-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Když už byla řeč o mlýnku a mletým mase, tak je fajn i domácí výroba pelmení. Pelmeňovač stojí pár stokorun, za jedno odpoledne lze ve dvou vyrobit hromadu produktu (postup práce s formou popsán tady), produkt vrznout do mražáku a mít vždy jídlo dostupné během 10-15 minut. Finanční úspora značná, chuť oproti kupovaným výrazně lepší. No a k tomu ten faktor "vím co jím" zmiňovaný kolegyní Slaninkou jako bonus.
    SLANINKA
    SLANINKA --- ---
    SLANINKA: A ano, vím, že lepší řezník mi maso namele a nemusel bych mít doma mlýnek, ale tam zase neseženu maso za 90 CZK/kg. A taky by měl brzy infarkt z mých požadavků na poměr masa/tuku, jemnosti mletí atd. :D
    SLANINKA
    SLANINKA --- ---
    Co se nám doma opravu vyplatilo byla koupě elektrického mlýnku na maso - ve slevě nakoupím větší množství vepřového masa (kýtu/plec/pečeni) a poměr masa a tuku ještě doladím bůčkem. Následně vše semelu a odvážím na 300g šištičky. Ty zatočím do potravinářské fólie a šoupnu do mrazáku. Jeden balíček nám akorát vystačí na přípravu jídla pro dva lidi. Je to ekonomický a dělá mi radost, že zhruba vím, co pak jím. Stejně melu i hovězí (pupek, krk atd.)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Což mi připomnělo, že když jako já člověk jezdí v takových džínách na kole a nechce, aby se mu za půl roku prošoupaly, tak dost pomůže tenký textilní návlek na sedlo. Dost výrazně to snižuje tření a kalhoty vydrží déle.
    SLANINKA
    SLANINKA --- ---
    NEI: V Tescu F&F si kupuju džíny - často mají slevu a docela velký výběr. Obvykle se mi podaří koupit džíny za 300-400 CZK a ty pak nosím denně 3-4 roky. Je tedy pravda, že si koupím rovnou dvoje, troje a točím je, takže průměrná výdrž jedněch kalhot je tak rok, dva. Jo a džíny by se správně měly prát co nejméně často, na co nejnižší teplotu a naruby - pak vydrží opravdu dlouho než se prošoupou.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NEI: jako takhle; určitě lepší než Primark :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NEI: taky C&A mělo docela slušný a cenově přijatelný hadry, zvlášť třeba to prádlo nebo i džíny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam