• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIJAK UŠETŘIT (aneb doba je zlá!:)
    Auditka v podobném duchu:
    [Daruji, přenechám, vyměním, dám za odvoz nebo do 150,- (nabídka i poptávka:-)]
    [freeganismus bez lásky?, freegan bazar a vlastně všecko (dumpstering, urban exploiting apod.)]
    [Za málo peněz hodně muziky: Tipy a linky na SLEVY, AKCE, VÝPRODEJE, zajímavé služby. Toto NENÍ BAZAR !!!]
    [Second handy, "sekáče" - kde se levně a dobře oblíct?]
    [Domácí rozpočet aneb na čem se dá ušetřit? Vymýšlíme levné dárky!]

    Jináč pokusím se to tady ani moc neřídit/nemazat atp., ale před odesláním každého příspěvku zvažte prosím jeho přínos pro ostatní, ať to tady nemáme příliš nepřehledné.
    Díky moc. :)

    Jinak témata, které by vás tady nejvíc zajímala, jsou:
    1) individuální tipy jednotlivých uživatelů jak šetřit
    2) doporučení na nejlevnější mobilní a internetové služby atp.
    3) upozornění na oblíbené položky v akci (máslo, papriky, zmrzlina Haagen-Dasz?:)
    4) galerie, muzea a kulturní akce zdarma
    5) zajímavé sekáče a kdy tam chodit
    rozbalit záhlaví
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KURE: je to snadny. Inspiroval jsem se v tomto receptu. Soli davam min, kminu a pepre vic, ale to je na kazdym. Samo to nemusi byt plec, ale je dobry, kdyz je tam dost tuku. Pouzivam na to vzdy akcni veprove + vsechny odrezky, co sbiram do mrazaku. Nechavam tam vyvarit i veprove kuze, ktere mi obcas zbydou. Daval jsem tam i hovezi. Je to fuk. Vse nacpu do chytryho hrnce, pridam hodne cibule, cesneku a zaleju pivem od oka. Pak to dam na slowcook na cca 80 stupnu a necham to klidne 8 hodin. Pak to rozmackam nastrojem na bramborvou kasi, ochutnam, dochutim, kdyz je treba a dam do sklenic. Kdyz to zchladne, tak ohreju sadlo, kterym to pak zaleju a sklenice zavru. Je to pak dost trvanlivy. Chutna mi to vic nez francouzska varianta.

    1 kg vepřové plece
    19 g obyčejné soli (1,5 lžičky)
    1 slabou lžičku drceného kmínu
    1 slabou lžičku mletého pepře

    LEGENDÁRNÍ MASOVKA! Zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě | Recept po kterém se hned zapráší 😍
    https://www.youtube.com/watch?v=tglySwPipwg&ab_channel=MistrM%C3%A1lek
    KURE
    KURE --- ---
    POHODAVOLE: jak se to dělá?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    POHODAVOLE: Je to tak. Což mi připomíná, že jsem ke své škodě dlouho nedělal zabijačkový guláš. Tam pivečko taky patří.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DOCKINEZ: obyč pivo se dá použít i na vaření. Používám ho třeba na český "rillettes", který věřím, že tu jistě každý kolenovrt dělá za použití odřezků, které zbývají po vaření 😀
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SLANINKA: No, my to nejspíš vypijeme stylem „jedno napůl s manželkou k obědu“, tak není nutný, aby to bylo zrovna superhipstacraftylabůžo.

    Ale nezastírám, že jsem se těšil na pestřejší výběr.
    SLANINKA
    SLANINKA --- ---
    DOCKINEZ: přesně takhle jsem se s těmi druhy taky v minulosti spálil :D ale docela se to pít dalo... a za ty prachy... :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Jinak bacha, je to trochu past - podle obalu by člověk soudil, že krabice obsahuje víc druhů, ale opak je pravdou. 8× original premium a šlus.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    V záchvatu kolenovrtství jsem odhodil předsudky a za cenu 79,- Kč zakoupil v Bille toto zajisté atraktivní balení.

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Dneska se mi zadařilo.

    Sešel se mi doma drůbeží vývar z kuřecího skeletu + obraný maso*, zlevněný kroupy z Makra (bratru 20 Kč za půl kila, spotřeboval jsem půlku), cibule + mrkev + samo mám doma z podzimu nasušený houby.

    Vyrobit kroupoto se nabízelo. Výsledkem je docela kotel jídla ze základních surovin za legrační peníze.

    Jediný ústupek směrem k hipsteřině tak bylo použití fermentovanýho kampotskýho pepře, ale na svoji obhajobu uvádím, že ten jsem dostal, takže se to nepočítá do nákladů :)

    *Kuře bylo minulý týden v Penny za 49,9 Kč/kg
    XARGH
    XARGH --- ---
    KULA: koukl jsem na grocy, ale zadnej zpusob pripojeni online obchodu jsem tam nenasel. tady ma manik postup, jak to pouziva s fyzickejma nakupama v tescu https://www.reddit.com/r/grocy/comments/10xuwoz/how_do_you_do_your_shopping_with_grocy/
    MORTIMERA
    MORTIMERA --- ---
    NEI: případně to poslat do sekáče genezis jako "ekovýzvu" - oni to ohodnotí kredity (nijak vysoko), ty následně můžeš utratit na jejich genezis eshopu (ne, v peníze proměnit nejdou) ... tzn. řešení, když to nejde prodat na netu, ale chceš z toho aspon neco málo mít
    KULA
    KULA --- ---
    NAVARA: to bude ono, děkuji! Mě totiž zajímá, jestli by to šlo spářit s GROCY :))
    KULA
    KULA --- ---
    Před pár dny jsem na Nyxu zahlédl výřez z webu co porovnával ceny potravin v různých obchodních řetězcích, tuším že zrovna ukazoval, kde je nejlevnější Braník. Tabulka s cenama byla oranžovo-růžová jak z Excelu. Věděl by někdo z jakého webu jsem viděl daný výřez? Díky!!
    NEI
    NEI --- ---
    JINX: :))
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    NEI: odnést do Šatníku v Holešovické tržnici
    cizí šatstvo nikdo nechce, pokud není extra výjimečné, ale extra moc výjimečné a to ještě možná a za minimum peněz
    NEI
    NEI --- ---
    Ahoj, kde nejlépe v Praze prodat větší množství již nechtěného oblečení?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Včera jsem kriticky zhodnotil stav zásob a naznal, že kvůlivá soustředěný konzumaci salátu atp. nám začíná maličko přebejvat kváskovej chleba. Takže úkol zněl jasně – spotřebovat chleba!

    K snídani jsem udělal klasický komoušský chleby se smaženkou – krajíce pomazat hořčicí a na to vrznout usmaženou „omeletu“ z vajíčka, soli a trochy strouhanky. Výsledný dílo vkusně dozdobit kouskama okurky, cibule a případně sterilovaný kapie. Jo, bylo to tam! Vzpomínka na bufety pozdních osmdesátek věrně evokována, manželka i já spokojeni, pohoda.

    K večeři jsme vsadili na naprostou klasiku, tedy topinky s česnekem. K tomu na přikusování nakládaná zelenina a francouzský klobásky, ale bez těch by se člověk v pohodě obešel, protože ruku na srdce – když máš topinky a česnek, máš vlastně všechno.

    (foto ilustrační)

    MISHACZEQ
    MISHACZEQ --- ---
    Dneska v Tescu na Edenu ve slevneny sekci s brzkou expiraci krasny antipasti, olivy, syry, hummusy a spousta dalsich takovych veci za hubicku. Bylo toho tam hodne. Sice jsem tam sla pro prosecco a nejaky drobnosti, ale tohle jsem tam nemohla nechat:)))
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    Nejsem si jistá, jestli tu někdy padlo https://nesnezeno.eco/2023/07/11/jak-funguje-nesnezeno/
    Dříve mě to docela živilo ( a to jsem v jídle dost vybíravá). Teď už se ve městě moc nepohybuju, sle kamarádka z Vršovic si to opět pochvaluje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam