• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PHOW_SAATCHDragon's Dogma: Dark Arisen
    rozbalit záhlaví
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    AIAX: v jedničce se sejvovalo když jsi vstoupil do riftu. Tohle by mohli přidat, a to je nejspíš to co myslíš. Sám se divím, že to tam není, přitom obnova riftů-kamenů a jejich rozložení by tomu odpovídalo, že tuhle funkci zastoupí.
    AIAX
    AIAX --- ---
    VIRIK: Hledal jsem to, prý to nejde.

    Jako takhle. Je úplně super, že v té hře není debilní quicksave/quickload systém. To u moderních RPG nenávidím snad ze všeho nejvíc, protože to ze všeho dělá kašičku pro děti, kde na žádném rozhodnutí nezáleží? Úspěšnost speech checku 40%? Kdepak, ve skutečnosti 100%, protože quicksave/quickload. Záleží na tom, jak se chovám k NPC, že je mlátím nebo okrádám? Záleží na tom, co říkám v dialozích? Ne, pokud je tam možnost ukládat kdekoli a kdykoli.

    Ale mít jen dva sejvy, to je prostě málo. Jasně, u autosavu tě hra už na začátku varuje, že není spolehlivý a že máš sejvovat v innech (divné, ale ok), ale inn je někdy daleko a někdy prostě potřebuješ rychle sejvnout, exitovat a vypadnout od kompu.

    A navíc je tu ten problém, že když se spleteš a nechtěně zvolíš "loadnout z innu", tak hra okamžitě po tom loadu autosejvne, takže ti klidně přemaže několik hodin progressu. Tohle varování už jsem taky párkrát na fórech viděl.

    Je to strašná škoda, protože teď fakt nemám vůbec chuť těch pět hodin (spíš čtyři, od posledního autosejvu) opakovat. A taková boží zábava to byla. Asi to prozatím nechám být a počkám na nějaké patche. Možná mezitím upraví i ten sejvovací systém, třeba přidají pár dalších slotů.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    hmmm, to mne netěší. Já to na XBOX i PS5 mám všude OK.

    Nedá se tam u vás stáhnout z cloudu nějaká záloha? Nebo naopak z disku na cloud?
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    AIAX: Mě se stalo něco dost podobnýho až na ty crashe. Každopádně jsem si to dal znova a koupil si Dual Sense, protože hrát to na klávesnici je za trest.
    AIAX
    AIAX --- ---
    Takže když jsem to dneska nastartoval, tak "last save load" mi crashnul a pak zase. Nejspíš corrupted. Tak jsem dal loadnout z inn s tím, že mě to určitě hodí k poslednímu restu u campu. Ale ono mě to hodilo úplně na začátek do Borderwatch Outpoustu. Včera jsem po necelých pěti hodinách byl na levelu 7 a měl jsem prozkoumanou skoro celou mapu před Melvem. Teď jsem zpátky na lvl 2.

    To jako fakt, ale fakt nasere.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    13 Things You Didn't Know Were Possible In DRAGON’S DOGMA 2
    https://youtu.be/Exe2Tds02r0?si=lJ_8v1Fc4B5nwORi
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    RUDOLF: V jedničce se měnilo povolání u nějakýho týpka ve městě za poplatek
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    RUDOLF: nemyslím v menu, ale viděl jsem, jak to mění během boje.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    VIRIK: já jedu zloděj, mág, luk a já fighet. Můžu změnit profesi během hry? Mám pocit, že jsem to fightincowboy viděl.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    RUDOLF: AIAX: do toho domku na začátku se dostanete průchodem přes montain sacred, jeskyni.

    v jeskyni jsou ty želé bloby, tam mějte sebou zloděje a mága s ohněm
    AIAX
    AIAX --- ---
    VIRIK: Do těch pawn questů "procestuj se mnou celý den a noc a dám ti wakestone" se započítává i spánek? Asi to musí být nepřerušené co? Moje hlavní pawnice je se mnou už několik dní, ale ten její quest jsem ještě nesplnil, bo nikdy nevydržím beze spánku celých 24 hodin.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    RUDOLF: tady je to možný
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    //obrázky prošly samo komprimací, jasně, ale ta hra je prostě pěkná/
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    tohle je z XBOX, takhle to tam vypadá a jede na 50-60 fps, 30 a více fps ve městech
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    RUDOLF: Hele, já se občas kouknu do NextGenu a tam tomu věří, protože to říkají v televizi/youtube.
    Dokonce si tam poslali článek toho pána z games.cz, co je takovej dobrák, ale tý hře v skutečnosti moc neporozuměl. Takže například tvrdil, že wakestouny našel v celé hře tři, ale použil je jednou... mno, si říkám. Přehlídnout to, že jak měníte pawny, tak oni když jsou u vás dostatečně dlouho, dávají vám wake shardy. A tři shardy se sestaví do jednoho kamene.

    Takže chodím s pawny do lesa, na houby, do hor, pak dolů do dolin, trempujeme, vaříme, spíme spolu (ehm), a mám v torně tři prdele wakestounů :D

    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    VIRIK: yep, ale má to i další rovinu, po čase mrtvola zmizí a existují prý dvě márnice, néjakou dobu tam ty mrtvý NPC jsou k oživení, než je zahrabou. Bylo by vtipný, kdyby šli pak nalézt, vykopat a oživit. Pokud teda nepohřbívají žehem.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    AIAX: všechno je ve hře. :D. A mnohem mnohem víc.

    RUDOLF: ano. Taky jsem "omylem" jednu babičku hodil z hory dolů a pak prostě jsem ji zvednul. Odešla pak domů :)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Jako, jediná pozitivní věc je, kdyby byl konzistentní hate na MTX u každý hry, mohlo by to zabrat na vydavatele a tohle nešvaru by jsme se zbavili. Kdyby steam zavedl dýška, který bych mohl poslat, když si hru užiju. Klidně jak v restauraci 5,10,15,20,50,100,200%;-)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    AIAX: a ten token je jednorázový?

    Btw.. pustil jsme si guide na základní tipy, když jsme se dozvěděl, jak se řeší NPC resurrectiom, tak my padla čelist;-)
    AIAX
    AIAX --- ---
    Mimochodem i ten token na změnu vzhledu jde koupit ve hře.

    https://twitter.com/GHBSmith/status/1771172013068951606
    AIAX
    AIAX --- ---
    RUDOLF: Jj, jeden takový žebřík je taky kousek od začátku. To byla ta první věc. Ta klouzačka byla druhá věc, na kterou jsem se ptal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam