• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEUmělá inteligence, chatboti - vtipné konverzace aneb "Hoří hovno?"
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    BOYLER: pche!

BOYLER
    BOYLER --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Z Twitteru. Výřivka.
    VIXLE
    VIXLE --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GREAT_R: Tak jasně, ono to začalo už u čtení knih a už jen třeba mít trvale puštěnou TV je taky divná náhrada sociílní interakce... ale faktem je, že všechny tyhle věci si nehrály na interaktivitu. Ta interaktivita je zatím omezená, AI se neučí na dosavadní komunikaci s někým, i když v rámci "session" nějaká historie asi k dispozici je. Ale postupně to může směřovat k divným situacím, které nejsou domyšlené. (opět, ne že tohle by se už dávno nestalo, takže je to spíš něco, k čemu to nevyhnutelně směřovalo, než něco zásadně nového...)

AI umí být zatraceně přesvědčivá a jestli něco fakt umí dobře, tak lhát... takže schopnost vystupovat něčím jménem asi získá poměrně brzo.
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    XCHAOS: já bych to nebral tak podivínsky. Lidi běžně navazujou intimitu s věcmi, co jim neodpověděj. S fotkama, plyšákama, kytkama, zvířatama, s domem. Ale to už směřujeme někam k Marii Kondo. Naše vyžití není jen sociální interakce a introverti ji v podstatě ani nevyhledávají. A zahrnout do toho ještě navíc AI mi přijde celkem přirozený. Jo, problémy s tím ještě do budoucna budou, ale uvidíme, jak to půjde dál.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GREAT_R: těch divných věcí je tam víc, ale v podstatě... ano, bude to znamenat určitý konec důvěry v online komunikaci jako takovou. bude to trochu odklon od stavu, kdy jsme se na monitorech bavili s lidma, zpět do stavu, když byly počítače offline a bavili jsme se v podstatě s počítači...
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    QWWERTY:...tady máš fleshjack/dildo, mysli u toho na mě...
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    GREAT_R: "ti může AI nakecat něco, pod co by se originál nepodepsal."
    coz v nekterych pripadech povede ke vtipnym situacim, kdy jedinec bude preferovat tvoji AI verzi nez tu realnou, protoze ta realna nebude plnit jeho predstavy o interakci s tebou
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    XCHAOS: no, když mě někdo zná a myslí na mě, když u něj nejsem, tak pracuje s nějakým otiskem, co jsem tam zanechal. Ten ani nemusí stopro odpovídat realitě, ale ten otisk je to, kde příště začneme, nebo kde si bude povídat s AI. Divný bude, pokud si bude povídat s AI a pak si bude chtít povídat se mnou, protože já nebudu mít otisk konverzací s AI. U nebožtíka by tenhle problém nebyl. Ale i v případě nebožtíka ti může AI nakecat něco, pod co by se originál nepodepsal.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GREAT_R: mě nejvíc děsí, pokud někomu na týhle úvaze nepřijde vůbec nic divnýho...
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    //tak to nepůjde, začali se mne ptát oba psové na to samé. Ale ptal jsem jich na to jenom jednou a blbě čuměli, stejně jako já...
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    VONTRIX: asi se začnu ptát GPT, jestli tuší, proč jí ptají lidi na podobné pičoviny. Jdu na to.
    SATAI
    SATAI --- ---
    QUANTI: Ja mam milion kucharek, co nepouzivam. A pak jsou ty Poklady a spol.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SATAI: Já se zbavila 99 % kuchařek, protože se stejně nikdy nepřinutím je otevřít a jdu na net. Vaňka, pravda, nemám, ale stejně si nemyslím, že bych podle něj vařila. Ale mám pár oblíbených blogů, i když hlavně na pečení.
    SATAI
    SATAI --- ---
    QUANTI: Nedovedu si predstavit, ze bych tim nahradil Poklady ceske kuchyne a dalsi dily serie.
    VONTRIX
    VONTRIX --- ---
    Dneska jsem si poprve otevrel GTP3 ... Chtel jsem vypsat vektorovou intepretaci slova slon. A podle najit nejpodobnejsi slova. Zarazilo me, ze jedna z odpovedi byl nosorozec. Na prvni pohled celkem dobre, ale kdyz jsme sli do hloubky, tak cesta k nosorozci byla slon - nosic - nosik - nosorozec :)

A nejlepsi bylo, kdyz jsem se zeptal, jak slovo je od slova slon vektorove nejvzalenejsi:

Podle všech tří metod je nejvzdálenější slovo k "slon" slovo "internet".
    - Podle euklidovské vzdálenosti je vzdálenost mezi vektorem "slon" a "internet" největší: 1.1436.
    - Podle kosinové podobnosti je kosinusová vzdálenost mezi vektorem "slon" a "internet" nejmenší: 0.3324.
    - Podle Pearsonovy korelace je korelační koeficient mezi vektorem "slon" a "internet" nejmenší: -0.0385.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PRAASHEK: wut.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    GREAT_R: tak pročs to posílal ty zlomyslnče?! :))
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    PRAASHEK: já to taky nedoposlouchal
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam