• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLIStrava photo, aneb co není na Stravě, jako by nebylo :)
    Klub pro uživatele aplikace Strava. Pochlub se zajímavou fotkou s údaji o aktivitě. Až nám to jednou zatípnou, jako když to najdeme :)
    rozbalit záhlaví
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    GRED: Proc nerad pijes za jizdy? :O
    Jinak vypit flasku najednou je asi trosku k nicemu, ne? Zaludek zvladne asi 600 ml najednou a pocitam, ze to cele telo ani nezpracuje.

FORELLI: V tom mam mimo kolo taky trosku problem. Ale snazim se, jen proste obcas pul dne zapomenu, ze mam zizen :)

FINSON: Tu sul budu ted zkouset davat do malto+frukto mixu, uvidim zda to bude lepsi.
    Jontak mi myslim docela pomaha od bolesti krcni patere (z ofouknuti). Statisticky to ubylo od te doby co ho piju, ale stejne musim nosit nakrcnik i v tech nejteplejsich dnech :(
    Horcik beru protoze mam po extra dlouhe vyjizdce palpitace srdce a horcik se osvedcil, ze to odvraci.
    GRED
    GRED --- ---
    WEWERKA: záleží hodně na počasí, když je chladno tak nemám chuť pít vůbec. Jinak vypiju tak jednu 0,7l flašku za hodinu. Můj problém je, že nerad piju za jízdy, takže třeba hodinu nic a pak do sebe otočim celou flašku.
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    WEWERKA: snažím se vypít dvě flašky, záleží samozřejmě na počasí, ale ono to není jenom o pití na kole, důležitý je být hydratovaný tak nějak stále :)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    FORELLI: Co se da delat, budu muset pridat najezd... :)

Kolik toho treba vypijete? Ja bych rekla, ze piju moc malo a to taky muze byt problem. Bezne mi vychazi 0,7l na 50 km, kdyz neni extra vedro.
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    Už to jede, ale teďka byl u nás v Londýně WR v Marathonu tak možná proto ;)
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    WEWERKA: sorry, nakonec jsem dneska vyrazil :-)
    GRED: WEWERKA: každej to máme s jídlem trochu jinak, já jedu hlavně na banány, když jedu kilo tak si beru dva až tři banány, první dávám pravidelně na 50. km a zbytek podle chuti :-) Když jedu dál, beru cokoliv, klidně housku, jezdim tak pomalu, že žádnou special stravu fakt nepotřebuju :-) V zimě piju čaj s medem a citronem, v létě si většinou beru jednu flašku jonťáku z DM a ve druhý flašce čistou vodu.

JOPS
    JOPS --- ---
    SUMAC: ted zkousim a v pohode, ale je mozne, ze to umrelo :)
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    Mám stavu dole celej den, ani app ani stránky nejedou!?
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    JOPS: Skoc si do nejakyho kramu, kde maji meric chodidel (spesl to dela) a zkus jinou vlozku. Pokud mas karbon podrazku, tak tvrdy boty hodne prenasi otresy. Reseni je tlustejsi ponozka, hodne to odfiltruje. Pripadne zkus experimentovat se vzdalenosti kufru od stredu, ale dej si pozor na to, aby byla kolena ok. Jakmile kolena prenasi rotaci, ktera je urcena pro kotnik/kycli, tak ti v nich brzo neco rupne. Vzdalenosti si vyladis rozlozeni tlaku. Na nohy jsou taky masaze, kdyz vezmes rukama obe strany chodidla a protahujes je nahoru (chodidlo se snazis udelat konvexni). Hranou palcu zespoda od stredu ke strane.
    JOPS
    JOPS --- ---
    SSTTAANNAA: vcera jsem pokracoval v zone 2 akorat se silnickou :D ale obcas jsem se trochu utrhl a parkrat jsem presel do zony 4, abych si tu jizdu trochu i uzil :D

ale od cca 40km me strasne bolely nohy. Ale ne od slapani, ale od tech bot. Proste me strasne bolela malikova hrana. Takze jsem povolil boty, pak jsem nekde zastavil a trochu srovnal nohu v bote. Pak jsem az domu jel s povolenejma botama, ale uz to nebolelo.

WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    GRED: Diky za odkazy, jdu si to rovnou poridit.
    Tycinek jsem mela asi 6, mozna 7. 3 baleni medvidku, 3 pepsiny 0,5l. 2 gely. Na jidlo nestavim, intolerance laktozy je na zabiti a nechci riskovat krece.
    GRED
    GRED --- ---
    WEWERKA: tycinky jedu taky, ale dnes jsem je ani nejak nevyuzil. mel jsem ctyri a tri mi zbyly do vlaku na cestu zpet :) Pri vyletech 100+ si vetsinou davam nekde obed, pokud to s mymi stravovacimi navyky jde..
    Na inkospor kouknu, to vubec neznam.. Maltodextrin a fruktozu kupuju z eshopu 4fitness. Tvrdi se ze by mel clovek davat 60g za hodinu, coz samozrejme nejak striktne nedodrzuju. Jinak mam rad na vylete kofolu, malinovku a pomelo grep :)

Tady posilam odkazy na ten eshop:
    4FITNESS | Fruktóza ovocný cukr | 2 kg
    https://www.4fitness.cz/fruktoza-ovocny-cukr-1kg/
    4FITNESS | Maltodextrin DE 15 | 1,5 kg
    https://www.4fitness.cz/maltodextrin/
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    GRED: Jsem koukala na videa od Ozogana a ten tedka na tuhle smes dal 505 km za den. Ja jezdim na jontak Inkospor, tycinky od Raw energy (datlovy+peanuts, protoze jsou bezlaktozovy), ovesny tycinky a kavovy gely. To pak mixuju s medvidky a hlavne pepsinou. Ale nejak nedrzim davkovani, obcas po pul hodine a obcas se najim az po hodine. Vetsinou mam krizi kolem 70 km, tu pak prekonam a okolo 150 uz hapruju nad hladakovou propasti.

Mas nejake doporuceni kde to "sypani" koupit? Nejaka konkretni znacka?
    GRED
    GRED --- ---
    WEWERKA: no ja mel pocit, ze jsem na jedno slapnuti v podebradech, na druhy u Kuneticky hory a na treti v Chocni, s vetrem v zadech se jelo suprove. Taky jsem diky tomu mel prumer 29km/h, coz bych jinak vubec nedal. V opacnym smeru to muselo bejt peklo.

Ad hladak, posledni dobou si na delsi vyjizdky micham do bidonu maltodextrin s fruktozou (pomer 2:1, celkem 60g do kazdy flasky) a celkem mi to pomaha prezit bez vlciho hladu, kterej me normalne chyta uz tak u 50. km.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    FORELLI: Zitra mas zakazano jezdit na kole :D

GRED
    GRED --- ---
    FINSON: jo, ja na to vzdycky koukal po ceste z/do Olomouce, ale je to docela z ruky, tak jsem nemel prilezitost. Az dnes.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    GRED: To bylo hrozny. U Kolina ty planiny, ja vepredu maly tac a na tachomeru 20. Cas od casu sel bocni vitr a to mi pekne trhalo s riditky. Do toho jeste zacinal hladak, posledni kus tycinky a zaludek byl presne na hrane.
    Ale treba po 611 (Jirny - za Mochov) jsem jela nonstop 40. Vitr v zadech tam byl super. V podstate super to bylo az k Novymu Bydzovu.
    FINSON
    FINSON --- ---
    GRED: Tak to jsem rád, že nejsem sám, kdo nad tou cyklostezkou slintal. A ty sis ji teď i projel ❤️
    GRED
    GRED --- ---
    WEWERKA: ten vitr byl brutal, ja se s nim nastesti svezl az do cesky trebovy, zpatky by se mi slapat nechtelo
    GRED
    GRED --- ---
    Další příběh z cyklu na kole tam a vlakem zpět. Polabí jsem proletěl s větrem v zádech. Krize se dostavila u Bohdanče, ale zažehnal jsem ji jídlem v asijský restauraci a extrémně hnusným kafem. Pak to zas docela jelo a cyklostezka mezi Chocní a Ústím nad Orlicí, na kterou vždycky mlsně koukáme z vlaku, byl sladkej bonbónek na závěr. Tohle jsem si náramně užil.

WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Tam to jelo nádherně. Vítr skoro pořád v zádech, ale pak před Kolínem se mi to vrátilo i s úroky 😭 Musela jsem na vlak z Kolína do Klánovic, to se nedalo.
    V Klánovicích na mikro kruháči jsem nedostala přednost a málem mě smetl zmrd v BMW. Bylo to hodně těsně.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam