• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLIStrava photo, aneb co není na Stravě, jako by nebylo :)
    Klub pro uživatele aplikace Strava. Pochlub se zajímavou fotkou s údaji o aktivitě. Až nám to jednou zatípnou, jako když to najdeme :)
    rozbalit záhlaví
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    JOPS: Tělo navýšilo výkon srdce, aby zvládlo kromě svalů a kůže (termoregulace) zásobovat i nově pracující trávení. Plus se ti vyplavil inzulin, který rovněž zvyšuje srdeční frekvenci.

Taky mám dotaz - proč jezdíte tyhle zone 2 švihy? Kvůli tréninku?
    JOPS
    JOPS --- ---
    Hodim takovej dotaz do placu jo :) asi na 42km jsem si dal dva kopecky skvele zmrzliny. A od te doby jsem nebyl schopen sundat tepy pod 140bpm🤦‍♂️

jako jel jsem proti vetru, ale watty byly treba kolem 80-100w a ne a ne to dostat dolu, az treba posledni 2km to kleslo :D Mohlo to bejt tou zmrzlinou? :D

SMOKY
    SMOKY --- ---
    Jel na tom překvapivě rychle

WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    SMOKY: Podle obrazku soudim, ze do Revnic na otocku.
    Jsem si rikala, ze to urcite bude mit nejaky jiny nazev nez duha :)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    WEWERKA: to není duha ale halový jev :)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    WEWERKA: jo, dneska mi to nějak šlo, většinou to spíš vypadá jako u tebe. Naplánoval jsem si trasu, kde nejsou moc kopce, pak je to jednodušší:)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    SMOKY: Takhle vypada, kdyz se snazis jet pomalu, ale porad to nevychazi. To tvoje je oproti tomu ukazkovy :)

No aspon jsem dneska vyfotila duhu (malinka v mraku napravo, vemte si na to lupu :)

SMOKY
    SMOKY --- ---
    Tak sem taky zkusil Z2, moc mi to nejde, ale snažil sem se

FINSON
    FINSON --- ---
    WEWERKA: Já míval bez hořčíku a sodíku křeče, ať jsem dělal cokoliv. Vymizely mi poté, co jsem k tomu hořčíku začal i trochu víc solit - normálně v jídle, a když toho vypotím víc (horko, náročnější trénink), dozobávám ty AC Salts, těch s sebou mívám pár pilulí pro jistotu i při sportu, zatím s nima mám fakt jenom dobrý zkušenosti.

To s tou krční páteří je zajímavý, zkusím si to odpozorovat u sebe. Mám ty ataky mnohem vzácnější od té doby, co fakt poctivě nosím na krku tunel, právě i v létě, jak píšeš. Ale pořád to není 100% a tak jednou za kvartál někde udělám chybu a strašlivě to schytám.
    GRED
    GRED --- ---
    WEWERKA: nejak mi to neni pohodlny. A stejne si delam casto pauzicky, malokdy se stane ze bych jel vic jak 20 km v kuse, casto cumim do mapy atd :)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    GRED: Proc nerad pijes za jizdy? :O
    Jinak vypit flasku najednou je asi trosku k nicemu, ne? Zaludek zvladne asi 600 ml najednou a pocitam, ze to cele telo ani nezpracuje.

FORELLI: V tom mam mimo kolo taky trosku problem. Ale snazim se, jen proste obcas pul dne zapomenu, ze mam zizen :)

FINSON: Tu sul budu ted zkouset davat do malto+frukto mixu, uvidim zda to bude lepsi.
    Jontak mi myslim docela pomaha od bolesti krcni patere (z ofouknuti). Statisticky to ubylo od te doby co ho piju, ale stejne musim nosit nakrcnik i v tech nejteplejsich dnech :(
    Horcik beru protoze mam po extra dlouhe vyjizdce palpitace srdce a horcik se osvedcil, ze to odvraci.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Tepovýma zónama bohužel nedisponuji, protože jsem si zapomněl tepák,tak dám watty. Trochu se mi to utrhlo i do Z7, ale stejně to nebylo nic moc.

FINSON
    FINSON --- ---
    WEWERKA: Jak píše FORELLI, snažím se pít v době, kdy nesedím na kole / neběhám. Jinak na kolo beru 900 ml láhve a jednu vypiju tak za 1 - 2 hodiny, podle počasí. Stejně tak prdím na ionťáky a udržuju se zasolený trvale, funguje mi hořčík a AC Salts od Penca. To kolo mi přijde, že mi víc odpustí, při běhání se právě učím popíjet i doplňovat cukry pravidelně a je to i docela znát...
    GRED
    GRED --- ---
    WEWERKA: záleží hodně na počasí, když je chladno tak nemám chuť pít vůbec. Jinak vypiju tak jednu 0,7l flašku za hodinu. Můj problém je, že nerad piju za jízdy, takže třeba hodinu nic a pak do sebe otočim celou flašku.
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    WEWERKA: snažím se vypít dvě flašky, záleží samozřejmě na počasí, ale ono to není jenom o pití na kole, důležitý je být hydratovaný tak nějak stále :)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    FORELLI: Co se da delat, budu muset pridat najezd... :)

Kolik toho treba vypijete? Ja bych rekla, ze piju moc malo a to taky muze byt problem. Bezne mi vychazi 0,7l na 50 km, kdyz neni extra vedro.
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    Už to jede, ale teďka byl u nás v Londýně WR v Marathonu tak možná proto ;)
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    WEWERKA: sorry, nakonec jsem dneska vyrazil :-)
    GRED: WEWERKA: každej to máme s jídlem trochu jinak, já jedu hlavně na banány, když jedu kilo tak si beru dva až tři banány, první dávám pravidelně na 50. km a zbytek podle chuti :-) Když jedu dál, beru cokoliv, klidně housku, jezdim tak pomalu, že žádnou special stravu fakt nepotřebuju :-) V zimě piju čaj s medem a citronem, v létě si většinou beru jednu flašku jonťáku z DM a ve druhý flašce čistou vodu.

JOPS
    JOPS --- ---
    SUMAC: ted zkousim a v pohode, ale je mozne, ze to umrelo :)
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    Mám stavu dole celej den, ani app ani stránky nejedou!?
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    JOPS: Skoc si do nejakyho kramu, kde maji meric chodidel (spesl to dela) a zkus jinou vlozku. Pokud mas karbon podrazku, tak tvrdy boty hodne prenasi otresy. Reseni je tlustejsi ponozka, hodne to odfiltruje. Pripadne zkus experimentovat se vzdalenosti kufru od stredu, ale dej si pozor na to, aby byla kolena ok. Jakmile kolena prenasi rotaci, ktera je urcena pro kotnik/kycli, tak ti v nich brzo neco rupne. Vzdalenosti si vyladis rozlozeni tlaku. Na nohy jsou taky masaze, kdyz vezmes rukama obe strany chodidla a protahujes je nahoru (chodidlo se snazis udelat konvexni). Hranou palcu zespoda od stredu ke strane.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam