Btw. Môj skromný názor je, že za chvíľu tu máme Starfield on-line. Veď je to new IP...
Fallout 76 im (M$/Bethesda) ukázal cestu/necestu. Svet/lore Falloutu je už viac menej vyčerpané. Minimálne pre región Ameriky.
Starfield (a vesmír všeobecne) im poskytne nekonečné možnosti obsahu. Už teraz tam imo vidieť nábeh. Pár main hubov a každý quest mimo hub je defacto dungeon. To som si uvedomil včera na mieste, kde som šiel cez 3 rôzne lokacie v rámci 1 budovy. Entrance, assembly, command center.
Možno raz pridajú celú planétu na prieskum (exploration), ale nečudoval by som sa, ak na základe dát z f76 je toto až druhoradý cieľ. Lokaciu preskumas len raz, ale dungeon môžeš grindit aj 10x za deň.
Ťažba surovín sem spadá tiež, nody so surkami sa respawnu. Preto ten fast travel je taký štedrý.
Base/shipbuilding je ideálny kandidát číslo 1 na monetizaciu.
A aj ten ship fighting je imo stavaný na PvE. Btw.som včera na loďku osadil nějaké particle niečo, čo má dostrel 4000m a rovnaký DMG na shields a hull. 4 kanóny v 1 skupine. Full power to guns/shields, 1engine. Väčšina fightov končí skôr než začne.