• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    Prostě Duolingo. Perly, "užitečné" fráze k pobavení, otázky, snad i odpovědi, prostor pro navázání kontaktu, tipy, triky...

kontakty:

trissie - Lucie (trissieCZ)
    kasumi - kasumisha
    nellas - Nellas (Nellas_)
    quanti - Jana (Quanti)
    sargo - Daioni
    elsinor - Petra (shilohova)
    salvator - Salvator84
    vida - lucy (lucy_new)
    elisebbah - Eli (elielib)
    kazuo_kiriyama - Steppenwolf (Karel59867)
    macska - macska
    cross - cross (vonkreuz)
    caddy - Caddy (Caddy0257)
    gegi - Anna (anvduo)
    moirain - Trirain
    atominator - Nator Atomi (natoratomi)
    francine - Kuukkeli
    troglodyt - Alenash (alenash8)
    indian - Exit:code (ibt23sec5)
    ruthless - Petr1369
    cubeek - aaaaaaabaaacaaad
    aprilmouse - Aprilmouse
    b3da - b3daa
    aether - Aetherix
    hoezo - hoezo (hoezo1)
    proste_lo - Proste_lo
    sheala - ShealaCz
    kral_karel_iv - herbart.j.f.
    rozbalit záhlaví
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ELISEBBAH: nojo, některé jazyky jsou prominentnější :)) je to dobře vidět, když srovnám tu němčinu, kterou se asi učí hromada lidí a která je fakt vymazlená, příběhy, různé hlasy pro každou postavičku atd., třeba s řečtinou, kde je hlas tuším jenom jeden (o latině, kde se střídá náhodně několik záhrobních mluvčích, ani nemluvím) a nejsou tam třeba ani cvičení na speaking.
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    QUANTI: Jo, tenhle pribeh je i ve spanelstine, jen bezeji k opicim, myslim. A fakt me to bavi. Proto mi je lito, ze ve francouzstine ani italstine je nemam. Citim se ochuzena :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: Ukázala mu prázdný papír. Asi to neumím tak podat.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: jotaaaak, jasně! :D díky
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: bílá stránka. dokonalé umělecké dílo, vyjádření kreativity, v jednoduchosti je dokonalost a tak vůbec :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NELLAS: asi že jsem ještě neměla kafe, ale já to nějak nechápu :D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: Ve španělštině taky. Mě hrozně baví.
    A tenhle příběh byl snad i ve španělštině :D

Ale nejlepší to bylo s domácím úkolem z výtvarky... učitel chce vidět, holka nechce ukázat, že se stydí. Nakonec ji ukecá a podívá se a... žasne, je úplně u vytržení, nádhera, úžasné, geniální!
    Kamarádka říká, hele, ukaž mi to taky... podívá se a povídá... že ty jsi zase zapomněla udělat domácí úkol?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Nevím, jak aj/šj (děti jsou na začátku angličtiny a tam se potýkají jen s mluvícím křečkem), ale v němčině jsou vyloženě čas od času "stories". Teď jsem zrovna poslouchala, jak šel Junior s otcem do zoo, kde chtěl vidět slony, ale Eddy nechtěl, že jsou daleko, tak ho Junior přemluvil, aby běželi. A když běželi, tak se Eddy divil, co že chce Junior tak strašně běžet ke slonům, když je nikdy dřív vidět nechtěl a běhání nemá rád, a ten mu řekl, že má rád zmrzlinu a tu prodávají u pavilonu slonů 😅
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ELISEBBAH: v němčině jsou taky, Bea hledá na letišti přítelkyni, a chce po pánovi u přepážky, aby jí našel nějakou, co ráda jezdí na motorce, a Junior zneužije otcova zaujetí fotbalem k tomu, aby získal svolení koupit si novou počítačovou hru :-)
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    NELLAS: ano, to tam mam taky
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    Ale je mi teda trochu lito, ze ty maly pribehy, ktery jsou v anglictine-spanelstine nejsou i v jinych kurzech.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ELISEBBAH: To mě fakt mrzí.
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    Moje duolingo se nejak zlepsilo a hazi mi smysluplny vety. Vlak ma zpozdeni, potrebuju sklenici navic, mesic nema atmosferu a dokonce se snizila teplota.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: to jo, můj kůň hraje karty s kočkou a myslí, že mrkev je lepší než brambory
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    můj duolingový kůň si ovšem v poslední době hraje na Godota, protože už jsem ho hrozně dlouho neviděla, ale přijde zítra. každý den přijde můj/tvůj/její nový kůň zítra. Marmeláda včera a marmeláda zítra, ale nikdy marmeláda dnes!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AETHER: duolingoví koně jsou frajeři! :-)
    AETHER
    AETHER --- ---
    VICSYL
    VICSYL --- ---
    NELLAS: jako jo, no
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    VICSYL: Normální srbské rizoto ze školní jídelny.
    VICSYL
    VICSYL --- ---
    NELLAS: Ano, je to tam. Ale maslo na ryzi je v pohode, kdezto syr, to uz jedi “fajnsmekri”… ale taky muzes, no
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: Rýži s něčím a máslo na rýži mi furt nutila ruština. To je máslo na rýži. Kup máslo na rýži. Na stole je máslo na rýži. Kočka nese máslo na rýži.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam