• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    Prostě Duolingo. Perly, "užitečné" fráze k pobavení, otázky, snad i odpovědi, prostor pro navázání kontaktu, tipy, triky...

kontakty:

trissie - Lucie (trissieCZ)
    kasumi - kasumisha
    nellas - Nellas (Nellas_)
    quanti - Jana (Quanti)
    sargo - Daioni
    elsinor - Petra (shilohova)
    salvator - Salvator84
    vida - lucy (lucy_new)
    elisebbah - Eli (elielib)
    kazuo_kiriyama - Steppenwolf (Karel59867)
    macska - macska
    cross - cross (vonkreuz)
    caddy - Caddy (Caddy0257)
    gegi - Anna (anvduo)
    moirain - Trirain
    atominator - Nator Atomi (natoratomi)
    francine - Kuukkeli
    troglodyt - Alenash (alenash8)
    indian - Exit:code (ibt23sec5)
    ruthless - Petr1369
    cubeek - aaaaaaabaaacaaad
    aprilmouse - Aprilmouse
    b3da - b3daa
    aether - Aetherix
    hoezo - hoezo (hoezo1)
    proste_lo - Proste_lo
    sheala - ShealaCz
    kral_karel_iv - herbart.j.f.
    rozbalit záhlaví
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    VIDA: já se taky vrátila. Zakládala jsem si ho 2015 na němčinu už ani nevím proč, měla jsem párměsíční mimino, tak jsem to asi chtěla zkusit a pak mě to nějak přestalo bavit nebo přestal být čas, už si nepamatuju. Pak se to začalo rojit všude okolo, děti to přinesly ze školy na angličtinu, tak jsem jim chtěla ukázat, že hele, to mám taky, a obnovila jsem to - letos někdy květen nebo červen. Pak mě napadlo před dovolenou v Řecku začít se základy řečtiny, která se mi vždycky v té psané podobě líbila - a nějak mě to chytlo. V průběhu léta jsem přidala ještě latinu (ehm, motivovala mě latina v dětské knížce, co jsem četla dceři kvůli vlastivědě) a před výletem do Polska ještě polštinu. A teď už to chci takhle chvíli nechat, aspoň třeba než dojedu některý z těch kratších kurzů (latina má jen tři sekce), výhledově si brousím zuby na refresh francouzštiny, případně španělštinu/italštinu/ruštinu.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    VIDA: Dva důvody, ale smutná sovička to nebyla;) První byl, že jsem si už nějakou chvíli říkal, že by bylo fajn, kdyby nějaká hra zároveň sloužila k výuce. Nějak jsem neměl chuť se učit lore nějakého vymyšleného světa. (Tady vidím díru na trhu - RPG založené na historických faktech).
    A druhý duvod byl, že mě zpět vytáhli kamarádi. Když jsem kdysi duo dělal, tak jsem věděl jen o dvou lidech, co se taky něco učí a když jsem ho nedělal, tak se nikdo kromě smutné sovičky ani nezmínil. Ale teď je obrovský boom, doulingo je vidět všude a i lidi u kterých bych to nečekal jedou nějaký jazyk (dva, tři, čtyři...) a já nějak nechtěl být pozadu.
    VIDA
    VIDA --- ---
    DURDIN: Ale ty ses vrátil. Any particular reason?

DURDIN
    DURDIN --- ---
    VIDA: posílá maily "We haven’t seen you in a while:(", ale když dlouho nereaguješ, tak toho nechá.

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VIDA: tamagoči ve tvaru zelené sovy už existuje?
    VIDA
    VIDA --- ---
    MAR_TINA: Přesně:)

Přemejšlim, jestli by se dal zjistit překryv pilných studentů Duolinga a lidí, kteří ještě pořád krmí svoje tamagoči z dětství.
    VIDA
    VIDA --- ---
    NELLAS: Zkoušela si opustit kult? :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VIDA: nojaj, pořád mám v telefonu nějaké vzkazy.
    Ale to si vy šprti nezasloužíte, liebesbriefy od Zari a Lily.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    VIDA: U dveří? Když ho máš v telefonu?
    VIDA
    VIDA --- ---
    NELLAS: Slyšela sem, že když se člověk neučí, tak posílá nějaký citově vyděračský zprávy. Ale asi sem poslušná členka kultu, tak zatím nic.

Uvidíme, co budu muset udělat, až budu chtít s Duolingem skončit. Jestli bude stačit změnit online identitu nebo jestli mi zazvoní u dveří.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: Narovnej se!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VIDA: moje vnitřní sova je tato:

NELLAS
    NELLAS --- ---
    VIDA: Teď jsi ho viděla, a půjde po tobě taky. Jako bys viděla špatnou videokazetu...
    VIDA
    VIDA --- ---
    NELLAS: Já sem o "melting Duolingo" zatim jen četla a neměla sem osobně tu čest. Asi jako všichni hujeři mám sovu poměrně vyrelaxovanou.

Filozofická: je sova odraz naší osobnosti? Je projekcí naší vnitřní sovy? Co na to Jan Tleskač?

CROSS
    CROSS --- ---
    NELLAS: Vtipkuju jedině po řádném ověření faktů :-]
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CROSS: Dávám si teda větší cíle! :D Ale je fakt, že to vypadá, že už se to chystá (a že ty máš očividně větší přehled o tom, kolik mám, než já :D).
    CROSS
    CROSS --- ---
    NELLAS: Tobě to bude kňourat 210 :-]
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ALI: Jen aby to po vzoru Samary nevylezlo z displeje, pokud ztratím streak. Bude to kňourat "tři sta dní tři sta dní".
    ALI
    ALI --- ---
    NELLAS: halloween neasi
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Nevím, co se stalo, ale od včerejška jsem si všimla tohohle (dneska jsem i aktualizovala appku a nic) a vypadá to mírně strašidelně.

DURDIN
    DURDIN --- ---
    CROSS: u mě zatím první má jen něco málo nad 1k. Jenže stejně jsem to měl minulý týden a v pátek večer a sobotu přes den všichni v lize bouchli několik tisíc a já byl rád, že jsem skončil někde na konci tabulky
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    OMIKRONN: úplně stejně je na tom ukrajinština. Ale nejsem teda přesvědčená, že mi lekce z daily review přidává double minuty
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam