• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    Prostě Duolingo. Perly, "užitečné" fráze k pobavení, otázky, snad i odpovědi, prostor pro navázání kontaktu, tipy, triky...

kontakty:

trissie - Lucie (trissieCZ)
    kasumi - kasumisha
    nellas - Nellas (Nellas_)
    quanti - Jana (Quanti)
    sargo - Daioni
    elsinor - Petra (shilohova)
    salvator - Salvator84
    vida - lucy (lucy_new)
    elisebbah - Eli (elielib)
    kazuo_kiriyama - Steppenwolf (Karel59867)
    macska - macska
    cross - cross (vonkreuz)
    caddy - Caddy (Caddy0257)
    gegi - Anna (anvduo)
    moirain - Trirain
    atominator - Nator Atomi (natoratomi)
    francine - Kuukkeli
    troglodyt - Alenash (alenash8)
    indian - Exit:code (ibt23sec5)
    ruthless - Petr1369
    cubeek - aaaaaaabaaacaaad
    aprilmouse - Aprilmouse
    b3da - b3daa
    aether - Aetherix
    hoezo - hoezo (hoezo1)
    proste_lo - Proste_lo
    sheala - ShealaCz
    kral_karel_iv - herbart.j.f.
    rozbalit záhlaví
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ELISEBBAH: Já měla kolem 2000 a udržela jsem se, ale skoro jsem tomu nemohla uvěřit.
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    Tak jsem tenhle tyden udelala jen nejakych 3800 XP a spadla jsem o ligu niz.
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    Úlovek z instagramu. Že je Owen úchyl přes pastyňáky, jsem zjistila snad v první lekci, ale tohle jsem nečekala

NELLAS
    NELLAS --- ---
    Říkal někdo zvířátka a praktické věci?

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Prave mi doslo, ze umim v rustine nejakych 1400 spov, umim rict, co vsechno nemam, nemela jsem nebo nebudu mit, pripadne ceho mam/mela jsem/budu mit malo (od susi pres ruzove slony az po velke noze), ale neumim rict, ze mam neceho hodne!

Asi na to v Rusku moc casto nedojde :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NELLAS: Jo, zpětně mi taky došlo 🙈 ale zarazí to.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: Proč? Třeba jsou to děti sestry jejího muže.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Nestihla jsem si vyfotit, ale v dnešní lekcí "my aunt does not have siblings". To mi nevychádza 😂
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    A ano, trošku jsem si zapodváděla. Kdysi daaaavno jsem si chtěla zopakovat němčinu, ale nějak mi to dalo kurz od začátku, párkrát jsem zkusila přeskočit, ale furt to bylo málo.
    Tak jsem si teď naexpila asi 400 bodů za přeskakování, ale jak tak koukám na soupeře, tak mi to bude stejně zítra málo. No, uvidíme. Navíc mi teda i po letech dělají problém členy. Možná tím víc, takže zítra už to skákání takhle nemusím být schopná zopakovat :D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Would you like green eggs and ham? Would you like them here or there? Would you like them in a house? Would you like them with a mouse?

CROSS
    CROSS --- ---
    TRISSIE: na tom mel teda zaujal ten zbytek po vybrání správných slov. Pro ty, co nečtou azbuku, přepis do latinky: dobroe puti nu

Conspiracy vibes.

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Moje dnesni

KASUMI
    KASUMI --- ---
    Drobne prehlidnuti 🤦‍♀️

NELLAS
    NELLAS --- ---
    CROSS: S koncem ligy ano, ale ranní a noční truhla tuším zůstává stejně. Začala jsem s Duolingem někdy v zimním čase, a to ligy končily v 9.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    NELLAS: úplně ta samá zkušenost.
    CROSS
    CROSS --- ---
    KASUMI: Už nějakou dobu. A taky s tim (třeba s koncem ligy) může zacvičit letní/zimní čas.
    CROSS
    CROSS --- ---
    VIDA: s francouzštinou to můžu potvrdit, navíc to má asi nějaký váhy na důležitost jednotlivých zvuků (jako částí věty), protože u určitých výrazů stačí třeba dve tři první slova a hotovo. Co mě teda trošku irituje je, že to upřednostňuje blbou výslovnost takových těch tichých S (dejme tomu PariS). A další věc, že to asi souvisí s tím, jak rozpoznává řeč zařízení, na kterým to dělám. Letitý telefon s tim často bojuje, iPad Pro nemá problém, když mluvím rychle (když mi ještě DL ukazovalo čas trvání lekce, můj rekord na 10 francouzských frází byl 29 sekund).
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Early bird chest je na cviceni az od 6am? Odkdy? Zrada :/
    OMIKRONN
    OMIKRONN --- ---
    TRISSIE: Kolem těch číslovek to bude imho nějaký systematický bug - měl jsem úplně stejné problémy v ukrajinštině, v jednu chvíli jsem to fakt zkoušel horem dolem (a to mám téměř trpělivost testera), ale nakonec jsem musel na jednu nebo dvě lekce vypnout mluvení, abych se vůbec dostal dál.
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    KASUMI: hele, ja nejsem "gli" schopna rict spravne a i italove si to mezi sebou casto opravujou . Na tohle je i duo kratky :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Já někdy musím zpomalit, aby mě to chytalo.
    A sem tam to hodí samo od sebe "teď patnáct minut nebudeš mluvit, vypínáme", hodí tu samou větu na překlad, a hned za dvě věty je tam mluvení znovu. Nějak to blbne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam