• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    KASUMI: Hlavně teda ty lekce jsou fakt špatné. Teď jsem konečně po 11 týdnech dodělal všechny lekce s učením písma a těšil jsem se na normální lekce s větami, ale pořád tam cpou ty slabiky, které zabírají přes 60 % každé Unit. Zlepší se to?
    Vzhledem k tomu, že jsem s arabštinou začal jen tak, tak ji asi nechci úplně rozvíjet mimo Duo, ale i tak mě štve pomalý postup vpřed. Možná to skončí nakonec tak, že si akorát budu moct číst arabské nápisy, aniž bych reálně tušil, co to znamená. :))

#arabstina
    KEJML
    KEJML --- ---
    ATOMINATOR: Můj kolega se učí česky a jeho oblíbená věta byla "Frintišku, čí je to pták?" Souvislost?
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Tak som postupila do tournamentu. Spravila par lekcii a zrazu normalny diamond. Vydrzala som v nom skoro pol hodinu a tak zmizli nejake zaratane body a som zas v tournamente. Co s tym furt robia?
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    TRISSIE: Ten František tam toho má evidentně víc, tohle jsem si jednou uložil. Zřejmě žádný Dobrota.

ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    TRISSIE: cestina byla zabavna od zacatku do konce! Myslim, ze ve vtipnosti ji konkuruje zatim jen hebrejstina (soudim jen podle feedu, ktery hazel Atominator).

Jinak hlasim, ze jsem dokoncila uz i italstinu. Ted jdu na francouzstinu z anglictiny.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: Já jsem si říkala, co je to tam za blázinec s češtinou! Ale perly, to uznávám.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: Holt divoký východ.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Marwin má mínus, z 45 společných questů jsem jich musela udělat 40, z toho asi tak 20 během včerejšího odpoledne, takže jsem pro urychlení zvolila češtinu, kterou tam mám pro testovací účely.

Řeknu vám, to byla sérka, hotový rodinný drama! Jedna perla za druhou - kdo má ode mne feed, něco jsem tam naházela, ale rozhodně tam nebylo všechno.
    - moje první žena mi lhala
    - sotva otevřela dveře, uviděla krev
    - o dětech ani nemluv!
    - on si ji nikdy nevezme
    - František si vzal špatnou ženu
    - potřebuju lepšího bratrance

jako co si to duolingo o Češích myslí...
    NELDE
    NELDE --- ---
    Ad ruština: teprve v Rusku (hlavně asi v Moskvě) poznáte, že ruština je lingua franca celého regionu - pro celou řadu obyvatel to není mateřský jazyk.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Netušíte někdo, jak zablokovat sledujícího, který má nastavený profil jako privátní, takže tam ani není vespod možnost block user?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SHARKIE: Skákalo to, už mám cca 212.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    NELLAS: Hodne. U mna to hodilo 100+60=140, tak som to vypla a zapla a mam uz len 130.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    On mi ten vysoky weekly goal zostal. Som si naivne myslela, že si budem môcť zase vybrať. 🙄
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ... a teď 112.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Nějak to blbne, měla bych mít 200-250 bodů za dnešek, ale chvilku mi to ukazuje 30, chvilku 106.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ATUARFIK: 😂 úplně to vidím. V Irsku jsem žila a pár Australanů taky znám, to je fakt jako úplně jinej jazyk už.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    VIDA: S omlouvou za OT - "sound like a native speaker" mi připomnělo tuhle zábavnou historku, kdy Irka žijící v Austrálii nedostala vízum, protože nesplnila podmínky jazykové zkoušky kvůli výslovnosti (ano, já vím, rozpoznávání hlasu v roce 2017 nebylo ještě dokonalé):

Computer says no: Irish vet fails oral English test needed to stay in Australia | Australian immigration and asylum | The Guardian
    https://www.theguardian.com/australia-news/2017/aug/08/computer-says-no-irish-vet-fails-oral-english-test-needed-to-stay-in-australia
    VIDA
    VIDA --- ---
    ILLUZE: Na výslovnost používám appku na mobil ELSA Speak. Podobné jako Duolingo. Různá cvičení na vyslovnost: slova, věty, poslech, čtení scénáře, AI diskuse na zadané téma (člověk dostane dva tři úkoly, které má během dialogu splnit, jako o něco si říct a tak). Na výstupu je vidět, v které části slova chybuju. Docela mě to baví a pozoruju během půl roku zlepšení. Nevýhoda - appka by mohla být přehlednější.

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Na doporučení ID IDLE vkládám s dovolením dotaz i sem.

Mám prosbu - neměli byste tip na nějaké stránky nebo aplikaci na výuku AJ, kde by člověk aktivně verbálně komunikoval - tzn. asi něco na způsob AI na procvičování konverzace? Tzn. že by byl i případně opravován?
    Dcerka má dysfázii s postižením řečového centra, v EN čte i komunikuje, a je vidět, že jí EN sedne snad více než čeština. Chtělo by to ale podpořit gramatiku a výslovnost. Je to i v tomto případě podpůrčí aktivita pro logopedii.
    Děkuji.

P.S.
    Prosím jde mi jen o tipy na podobné aplikace, nic jiného nepotřebujeme.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    NELLAS: máš turnaj s překvapením
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam