• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Na doporučení ID IDLE vkládám s dovolením dotaz i sem.

Mám prosbu - neměli byste tip na nějaké stránky nebo aplikaci na výuku AJ, kde by člověk aktivně verbálně komunikoval - tzn. asi něco na způsob AI na procvičování konverzace? Tzn. že by byl i případně opravován?
    Dcerka má dysfázii s postižením řečového centra, v EN čte i komunikuje, a je vidět, že jí EN sedne snad více než čeština. Chtělo by to ale podpořit gramatiku a výslovnost. Je to i v tomto případě podpůrčí aktivita pro logopedii.
    Děkuji.

P.S.
    Prosím jde mi jen o tipy na podobné aplikace, nic jiného nepotřebujeme.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    NELLAS: máš turnaj s překvapením
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    QUANTI: Heh, ja tam vzdy mala ludi, co mali cez 30k 😃
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Tak to je vtipné. Sice mi to turnaj nenabízelo, ale teď mi to píše, že jsem se do něj dostala :D
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    QUANTI: to zapnu až zejtra večer, snad to pomůže
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LORD_DE_SEIS: Těbůh.

U mě takhle 😅

VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    ATUARFIK: ano, pardon, opačné (dnešní slunicko)
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    U nás to bylo tento týden nějaký ambiciózní...aneb ani 10k nestačí ke vstupu do turnaje

NELLAS
    NELLAS --- ---
    SHARKIE: Lol, to by som nedala :D
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    NELLAS: Za to moze tohle. Normalne sa viac krotim, nech nepostupujem. :)

NELLAS
    NELLAS --- ---
    SHARKIE: Wow, 8k. Just wow.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    QUANTI: Aha, to by mohlo byt. Dost dlho to po veceroch pustam az po 11, tak som si to nevsimla skor.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SHARKIE: Mně to taky poslední dobou dává desátou. Myslím že v letním čase.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Nemalo by to koncit uz o 9? Mi to tvrdi, ze este hodina.

ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    VSICHNIMAME: Obráceně, ne? Určitý před jenom když je tam navíc přídavné jméno, viz:

Astrid Lindgren såg sig själv som ett bullerbybarn, (neurčitý)då mycket av det som beskrivs i böckerna (určitý) är minnen (určitý) från den egna barndomen. (určitý s přídavným jménem)
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    TRISSIE: svedstina dává určitý člen před jméno, neurčitý připojuje za podstatně jméno.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    TRISSIE: :D Jsem pragmatik, na návštěvu Izraele našetřím, ale na Haiti ne. :))
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    TRISSIE: Takhle to mají i skandinávské jazyky. Přičemž jsou tam navíc takové perličky jako
    Dánština - neurčitý před, určitý za, ale určitý s přídavným jménem před
    Norština - má navíc fintu s přízvukem, takže například "far" ("otec") a "fare" ("nebezpečí") jsou s určitým členem oba "faren", ale výslovnost (přízvuk) se liší.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ATOMINATOR: pojď se mnou dělat kreolštinu! :-)
    ještě nikdy jsem nepotkala jazyk, který by dával určitý člen ZA slovo. A přitom neurčitý PŘED slovo. A juice - yon ji. The juice - ji a.

fascinující. Africké jazyky tu asi nikdo nestuduje (stejně je tam tuším jen zulu), ale potkal jste se s tím někdo někdy, třeba u asijských jazyků?
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Tak už jsem hebrejštinu dojel nakonec, mám tam denní opakování, ale přijde mi, že je teď Duolingo nějak rozbité, protože se mi tam dokola opakuje asi jen 50 vět a začíná mě to děsně štvát. Vím i o jiných lidech, kterým zmizela celá šampionská sekce (mně taky) a hodilo je to rovnou na denní opakování. Takže teď už na ligy asi budu kašlat úplně a radši si budu rozšiřovat hebrejštinu po vlastní ose. Duo budu jen tak udržovat pro streak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam