• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NELDE: Jsi si jistý tou čárkou nad o?
    NELDE
    NELDE --- ---
    MAR_TINA: A co teprve až zjistíš, že cорóк (rusky 40 - totálně nesystémové a matoucí) je vlastně možná také z řečtiny: v moderní σαράντα, původně τεσσεράκοντα
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    TUILE:Pokaždé udělám jen jedno kolečko a jdu na další unit, protože mě nebaví se zdržovat cvičením se slabik, které se tam stále objevuje. Proto jsem se rychle dostal ke slovu divný. Jakmile se tam ale poprvé objeví, tak začne být opravdu všechno divné (dokonce i ty dveře tam snad jednou byly divné).

Většinou mi to u těch jazyků v Duu přijde tak, že ta první slova mají něco vypovídat o dané kultuře, s tím, co píše TRISSIE, to tak skoro vypadá. :)
    TUILE
    TUILE --- ---
    ATOMINATOR: arabstinu sem uz davno vypustila, ale mezi prvnima lekcema byl manzel, stedry a dvere. ke slovu divny sem kupodivu nedosla :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SHARKIE: Jo, myslím, že na tabletu nejsou.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Tie early/nigth chest su viazane na zariadenie? Alebo to je zas nejaky z mnohych bugov, ze sa mi po vcerajsku na tablete dnes na mobile nic neukazuje?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ATOMINATOR: furt lepší než u Rusů, kde celou první sekci nikdo nic nemá, dokonce ani ta krev není moje, ale tvoje! :-)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ATOMINATOR: No, učím se přídavná jména "nice" a "cool" - ale nevím, jestli to je jen směrem k lidem. Časem se asi dozvím víc :D
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    NELLAS: U takového právníka, co si dá zelený čaj, to může začít být vážné.

---

Jinak v arabském kurzu je nejčastější slovo „divný“. Soused je divný, dcera je divná, pes je divný... Až je mi to trochu divné.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Už jsem to nevydržela a vrhla se v japonštině postupně na lekce, navíc teď mám zase na chvilku zkušební super.
    V prvním oddíle se člověk učí voda, zelený čaj, rýže a suši.
    V druhém se přitvrdí a hned učitel, právník a doktor. Skoro se bojím postoupit dál.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    hanaji (hanadži) je nosebleed :D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Tak už mám zase 5x Streak Freeze.
    CROSS
    CROSS --- ---
    NELLAS: Ty mizej a zase se objevujou (na můj vkus až příliš) často.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    E42: Streak mám, ale freezy mi fakt sis nějak pomizely. Prý mám jeden a zítra se mi doplní další. Svého času jsem.jich měla určitě víc.
    E42
    E42 --- ---
    Checkněte si streak. Náhodou jsem zjistil, že ho nemám prodloužený, i když jsem ráno lekci 100% dělal a dostal za ni Early Bird Chest, takže se to do systému muselo dostat.
    Taky mě dneska ráno Duo prudilo, ať si koupím streak freezy, že nemám (měl jsem jich ještě včera pět), a když jsem radši dva koupil, objevilo se mi jich všech pět zpátky. Asi nějaký skvrny na měsíci...
    TRIX_XIRT
    TRIX_XIRT --- ---
    moudro pro dnešek

SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SALVATOR: No a výhoda tohodle přístupu je, že člověk zní chytře, nebál bych se říct, že skoro jako vzdělanec!
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: Pánové La Quirnik a Buldo z Erista z jedné knížky Ivanky Deváté srdečně zdraví 😅
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: Děkuju, holt mi někdo někde kecal :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    NELLAS: Taky jsem si to dlouho myslel, ale konečně můžu dělat chytrýho :-]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam