• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    Prostě Duolingo. Perly, "užitečné" fráze k pobavení, otázky, snad i odpovědi, prostor pro navázání kontaktu, tipy, triky...

kontakty:

trissie - Lucie (trissieCZ)
    kasumi - kasumisha
    nellas - Nellas (Nellas_)
    quanti - Jana (Quanti)
    sargo - Daioni
    elsinor - Petra (shilohova)
    salvator - Salvator84
    vida - lucy (lucy_new)
    elisebbah - Eli (elielib)
    kazuo_kiriyama - Steppenwolf (Karel59867)
    macska - macska
    cross - cross (vonkreuz)
    caddy - Caddy (Caddy0257)
    gegi - Anna (anvduo)
    moirain - Trirain
    atominator - Nator Atomi (natoratomi)
    francine - Kuukkeli
    troglodyt - Alenash (alenash8)
    indian - Exit:code (ibt23sec5)
    ruthless - Petr1369
    cubeek - aaaaaaabaaacaaad
    aprilmouse - Aprilmouse
    b3da - b3daa
    aether - Aetherix
    hoezo - hoezo (hoezo1)
    proste_lo - Proste_lo
    sheala - ShealaCz
    kral_karel_iv - herbart.j.f.
    s_v_e_t_y_l_k_o - PetuleKudrata
    genevieve - AnnaGenevieve17
    sharkie - Sharkie (Trusttuli)
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    QUANTI: já se na sekcích words, mistakes a listen (víc můj jazyk nemá) docela dost procvičuju, kdybych dělala jen lekce, letí to moc rychle dopředu a nepoberu to.
    Takže za mě to význam mám.

MAMBA: ovčas má někdo rodinný účet a nabízí tu v něm místo.

KURE: záleží na jazyku
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: Jo, ta neomezená srdíčka (i když jdou vypnout) jsou pro mě největší mínus. Vždycky když mě někdo někam naverbuje do rodinného super, tak vidím, jak mě to nenutí přemýšlet, nějak to naklikám a chybovost jde nahoru a užitek z učení dolů. Dost prudce. Jo, jsem člověk s nízkou sebekázní a v plno oblastech na sebe musím mít upletený bič, kterým se sama práskám.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MAMBA: Já jsem odolávala asi rok a půl, ale teď jsme si to koupili jako rodina a fakt jsem s tím spokojená - právě ty mistakes, speaking nebo listening si jde udělat jako rychlou lekci, když člověk potřebuje nahnat body nebo pět minut před půlnocí honí prodloužení řady, žádná starost o srdíčka, prostě za mě fajn. Ostatně jak píšeš, vyzkoušej si to...
    MAMBA
    MAMBA --- ---
    V tý sekci Practice jsou taky sekce = Words, Speak, Listen, Mistakes a teď tam je ještě Perfect pronunciation. Je to jen pro premium, tak jsem si říkala, jestli je to dobrý? Možná prostě zkusím ty dva týdny na zkoušku. A pak to zapomenu vypnout :D
    E42
    E42 --- ---
    Pro zajímavost, je tu ještě někdo, kdo má +- premium (žádný reklamy, žádný srdce apod.) i bez placení? Účet mám možná 10 let, z toho 8 streak, tak mě to asi nechává v nějaké grandfathered free skupině. Občas se teda na chvíli reklamy a/nebo srdce objeví, ale po pár dnech zase zmizí.
    MAMBA
    MAMBA --- ---
    LORD_DE_SEIS: No zatím mi to moc nevadí, jde to v podstatě hned vypnout. Ale dovedu si představit, že za půl roku to třeba uvidím jinak. Spouští se to celkem často.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LORD_DE_SEIS: to jsem chtěla říct já! :-)
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    MAMBA: jde spíš o to, jak moc tě serou ty reklamy
    MAMBA
    MAMBA --- ---
    Začla jsem nedávno s Duolingem. Vyplatí se ta prémiová verze? Nejsem teda soutěživý typ, je mi jedno, v jaké jsem lize nebo kolik udělám denně bodů. Když ten den nemám čas, tak to nehrotím. Takže spíš se ptám, jestli je to nějak komfortnější nebo zajímavější při tom samotném učení?
    NELDE
    NELDE --- ---
    LORD_DE_SEIS: Slušný průměr 1106 denně (-; Budu muset trochu přidat (-;
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    Vim, že Duolingo neni o bodech, ale o procvičování a tak... ale první milion XP mě potěšil - teď už to půjde samo ;-)

QUANTI
    QUANTI --- ---
    Aha, když jsem koukala naposledy, byla jen FR a ŠP.
    JENDULUS
    JENDULUS --- ---
    Přidali FR, ES, IT, DE skoro do všech jazyků. Podle mě to udělali nějak univerzálně, že to ty kurzy přeložili nějakým AI do těch ostatních jazyků přes angličtinu. Proto je to tak zabugovaný. Ale dá se to.

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    (i když teda přepis azbuky do angličtiny byl... náročný, tam by mi byla česká diakritika docela pomohla)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: jako já jsem plně bilingvní, tak mi to je jedno, z jakého podkladového jazyka začínám, ale syn by to ocenil. no holt bude i nadále současně trénovat i angličtinu :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: Bohužel ne, přece jen má o hodně míň mluvčích, i když pro nás je "důležitější".
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a čeština-němčina tam je?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ELISEBBAH: Ano, i češtinu-španělštinu
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    JENDULUS: oni pridali cestinu-francouzstinu??
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Lol

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Duolingo si ze mne normalne dela prdel!
    Kontext: dcera (pubertacka, velka, tezka, emocionalni) ma cerstve blbe zlomenou nohu, nechodici sadru, sama si ani nesedne, noc jsme stravily v nemocnici, skoro jsem nespala.
    A co jsou moje dnesni vety?

SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    E42: jo, to je mozne. Ale mohli by si to skontrolovat, ze im sedia moznosti :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam