• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Mne sa nakoniec podarilo spustit aspon nejaku staru lekciu, tak streak mam udrzany. Mozno by som to fakt nemusela nechavat az k polnoci. Den predtym som chytla 3x bonus v poslednych sekundach. :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SHARKIE: Večer mi to ukazovalo všetky 3 questy splnené, ale streak nesplnený, keď som klikla na tabuľku, tak vraj maintenance. No, samozrejme že mi to zožralo x3 bonus, keď to konečne začalo znovu fungovať :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SHARKIE: Mně nešly měnit jazyky, tak jsem se na to vykašlala (naštěstí jsem měla splněno, chtěla jsem jen využít ranní truhlu).
    VANEK
    VANEK --- ---
    SHARKIE: Taky jsem měl "není spojení", naštěstí jsem pak klikl na widget, lekce se pustiks, a někde mintp pak i psalo vevnitř, že po dobu krátkého výpadku mám jít tudy.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SHARKIE: uz jo, par minut zpatky als ne.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Funguje vam sova? Mam vsetko nejak nedostupne, aj ked sa tvari, ze je online.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TUILE: Sag mir das ins Gesicht!
    TUILE
    TUILE --- ---
    NELLAS: friedhof?!
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: Počkej, až narazíš na Kirchhoffen (krchov) :P
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    I po polsku to szuflada :⁠-⁠)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Ona i němčina je plná objevů. Schublade = šuple :)))
    CROSS
    CROSS --- ---
    QUANTI: Taky proto se souhvězdí Žirafy (ano, takové je) jmenuje Camelopardalis, latina to převzala z řečtiny.
    TUILE
    TUILE --- ---
    QUANTI: naprosto bozi jazyk. obcas i naky slovo pouziju. s vetama zatim nepochodim ale zvladnu rict, ze chci salat s rajcatama a cibuli nebo kolu a sklenicku s ledem.
    ale teda rikat ne a myslet ano, to mi zacne jit a dochazet tak v dobe, kdy uz recko zase opoustim.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TUILE: Jj taky :) ale svýho času mě odvařil chortofagos - vegetarián (doslova trávožrout) nebo kamilopardali - žirafa (velbloudopardál). To je prostě boží jazyk :D
    TUILE
    TUILE --- ---
    QUANTI: ja si ulitavam na
    ezoroucho -> spodni pradlo
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Zase řečtina ❤️ normální = fysiologikos.
    E42
    E42 --- ---
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Tak tenhle týden to bude krušný.

LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    TRISSIE: já bych to dal do záhlaví nebo alespoň na nástěnku :-D :-P
    VANEK
    VANEK --- ---
    Já mám hotovou polštinu, ukrajinštinu i ruštinu a zjišťuju, že pro praxi (tj. četbu článků nebo FB postů) je mi to dost na houby.

No ale musím se vrátit k maďarštině. (Pojal jsem ambiciózní plán, že do roka přeložím významnou báseň, prostě protože to nikdo jiný neudělá; sice jen v angličtině existují asi tři podstročníky, ale nějaká základní orientace v gramatice se bude hodit.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam