• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHNyx typing brigade
    BANKABANATA
    BANKABANATA --- ---
    Čistě jen pro jistotu, abychom nakonec nenadělali víc škody, než užitku - šlo by u někoho z Vláďovy jednotky ověřit, že si s tím dronem budou umět poradit z hlediska prvotního hackingu? Počítám, že jo, ale sichr je sichr. Navedla mě k tomu třeba diskuse na DJI fóru - https://forum.dji.com/thread-305069-1-1.html.
    BANKABANATA
    BANKABANATA --- ---
    B3DA: špatně jsem pochopil, sorry. Ale asi nechme tuhle technickou diskusi, to už jsou fakt nuance.
    B3DA
    B3DA --- ---
    BANKABANATA: ano, mluvim o litani, ne o aktivaci ac, rc a care refresh
    BANKABANATA
    BANKABANATA --- ---
    B3DA: Aktivace Care je podmíněná přihlášením k DJI account a propojením dronu s ovladačem.
    B3DA
    B3DA --- ---
    BANKABANATA: pristup do logu jim musis odsouhlasit. pokud by se to aktivovalo tady a refresh se resil zase z CR, mohlo by to fungovat. taky existovala moznost jak s tim litat bez prihlaseni k dji accountu, nevim zda to porad jde, ty hacky uz moc nesleduju.
    ale jo, tenhle radek v terms mi utekl a urcite bude dobry poptat info v telinku
    BANKABANATA
    BANKABANATA --- ---
    B3DA: Troufám si tvrdit, že to tak jednoduchý nebude. 😀 Přečti si https://www.dji.com/cz/mobile/support/service/djicare-refresh/terms - 10) Damage caused by natural disasters, war, military action, riot, coup, rebellion, and terrorist activities;

Oni samozřejmě můžou z logů poměrně snadno zjistit, kde se dron pohyboval a pochybuju, že se nějaká služba jako DJI Care bude vztahovat na použití v oblasti válečného konfliktu. Jistý náznak třeba tady - https://forum.dji.com/forum.php?mod=viewthread&tid=320917&mobile=2. Já jsem Care řešil, proběhl v pohodě (jen tak teda byla 5000 spoluúčast), ale řekl bych, že ta pohoda byla způsobena tím, že k havárii došlo u Berouna, nikoli u Bachmutu.
    Právě na tohle se chci taky zeptat v Telinku.
    B3DA
    B3DA --- ---
    ROGERD: prave ze se vubec na nic neptaji, o tom ta sluzba cela je. to neni normalni zaruka
    ROGERD
    ROGERD --- ---
    B3DA: Hele, a vztahuje se to na použití ve válce? :)
    B3DA
    B3DA --- ---
    BANKABANATA: care refresh se mi naopak zda pro tohle pouziti jako dobry napad. jen z UA zaplati postovne, coz je porad levnejsi nez 2x dalsi novy mavic kdyz neco rozbijou, nebo 1x pokud o nej prijdou uplne..
    BANKABANATA
    BANKABANATA --- ---
    IRA_PALMOVKA: A udávaný payload je 900g, takže na granát by to mělo bejt ok.
    BANKABANATA
    BANKABANATA --- ---
    IRA_PALMOVKA: Jasný,v pondělí to zkusím protelefonovat. Úplně neručím za slevu, ale minimálně nějaký doporučení / instrukce by možná zaznít mohly. U Mavicu se uvádí standardní dosah signálu 15 km (ale to je za optimálních podmínek). Myslím si, že budou hlavně potřebovat aspoň 3 baterky navíc. Za optimálních podmínek vydrží Mavic ve vzduchu cca 35 minut, v zimě a za větru bych počítal spíš s 20 minutami.
    IRA_PALMOVKA
    IRA_PALMOVKA --- ---
    BANKABANATA: Poslali mi Mavic 3T, protože jich tam prej hodně lítá, ale oni sami pořádně nevědí. Měl by to být dron průzkumný, nikoliv útočný. Musí mít termokameru, nějaký rozumný čas a dosah letu. Kluci říkali ideálně kdyby to třeba uneslo granát :). Počítám taky nějaké zabezpečené šifrování, ale v dalších parametrech se já ani kluci moc nevyznáme. U toho Mavicu je výhoda, že jak jich je tam už víc, tak na něj dostanou bez problému školení, ale to asi u čehokoliv.. teda snad. Prostě aby to nebyla nějaká super novinka, s kterou to tam nikdo nebude umět.
    FERNIE
    FERNIE --- ---
    BANKABANATA: Parada! To bude idealni.
    BANKABANATA
    BANKABANATA --- ---
    BANKABANATA
    BANKABANATA --- ---
    FERNIE: Můžu zkusit zavolat Řešátkovi z DJI Telink. Minimálně by mohl doporučit, co přesně vzít. Počítám, že třeba DJI Care je služba, kterou na Ukrajině úplně nevyužijou.
    FERNIE
    FERNIE --- ---
    IORETH: mozna by stalo za to i zkusit napsat nekomu, jestli by na Mavica neudelali cenu. Zkusim to prostouchnout pres kamose.
    USHAKK
    USHAKK --- ---
    Tak jsem koukal do tabulky a z některých dýšek mi až vyskočila husina. Jste dobrý, alespoň někde má člověk ještě víru v lidstvo. Vy všichni. Konec patetického okna.
    IORETH
    IORETH --- ---
    Heej, jsme dobří!!!

Při současném odhadu nákladů to vypadá, že přesáhneme 150 000,- Kč, takže mavic by mohl být!

Díky všem, co se zapojují :-)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    KEB: ale vypadá dobře :)
    KEB
    KEB --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam