• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHNyx typing brigade
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    ROGERD: už se to řešilo, ale asi takhle, kalašnikov je taky puška.
    ROGERD
    ROGERD --- ---
    GEKONZPRAHY: Raiffeisen? Fakt je to nutný?
    International Firms Could Be Bankrolling 1 Million Russian Soldiers: Report - Newsweek
    https://www.newsweek.com/russian-soldiers-economy-foreign-businesses-2117512
    TROX23
    TROX23 --- ---
    GEKONZPRAHY: Použití by se určitě zdokumentovalo, navíc bys to tam vezl ideálně ty a někde to předal přímo kolegovýmu synovi.
    Dam mu nálepku ať je vidět ze je to od nas a fotky pak samozřejmě pošlou, případně i nějakou videozdravici.
    Ja uz do hodně sbírek prispival, ale žádnou neorganizoval. Takze moje skilly jsou v tomhle směru nula. Proto jsem to i zkoušel přes místní transparentní účet, ikdyz mi pak bylo vysvětleno, že to funguje trochu jinak.
    Pokud má někdo lepší nápad nebo ví o lepším způsobu tak se rád přizpůsobím. Každopádně at to dopadne jakkoliv, stejně diky za snahu vše okolo. Sláva Ukrajině
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    TROX23: Mac s tím předběžně souhlasí, ALE:
    1.) Ještě musim sehnat souhlas od firmy která je má poskytnout. Všechno je určeno vyloženě pro Maca a nesmím si dovolit dělat jakýkoliv čachry bez jejich vědomí.
    2.) Ještě nemám černý na bílym že ten můj seznam přání schválí, případně jestli ho schválí v těch počtech kusů co Mac potřebuje. Pokud jich dostanou míň, podělit se nemůže.
    3.) Bylo by potřeba nějak dokumentovat její využití, aby se pak náhodou nepřišlo na to, že za tejden už dělala parádu někomu na baráku. S touhle opatrností je na Ukrajině opravdu důležitý umět pracovat, vychcánkové a profitéři jsou opravdu všude a všech národností.
    KEB
    KEB --- ---
    IORETH: ty jseš dobrým duchem NTB, bez tebe by tenhle stroj zdaleka takhle našlapal! 🫡👍
    IORETH
    IORETH --- ---
    TROX23: držím palce a ráda pomůžu, jen chci upřesnit, jak je to s tím "místním transparentním účtem".

V záhlaví je můj obyčejnej soukromej účet, ne-transparentní, přes který chodí peníze proto, že, není transparentní. Já zajišťuju, že vyjma právními předpisy stanovených případů je anonymita dárců zajištěna, jinými slovy, nikde vás nevykecám.

Transparentní účet má IRA_PALMOVKA a slouží na dary pro jejího muže a jeho jednotku.

Tak jen aby v tom nebyl zmatek. Je úplně v pohodě dát sem číslo svého účtu a je taky možné, pokud bys chtěl zajistit větší transparentnost směrem ke svým dárcům při zachování jejich soukromí, použít můj účet v záhlaví. Byl by to novej proces, ale asi by fungoval:
    - Dárce pošle peníze
    - Já mu potvrdím příjem platby v poště
    - Dárce volitelně ohlásí zde v klubu, že (a případně kolik) poslal :-)
    - Budu průběžně hlásit vybranou částku
    - Po skončení vyhlásím celkovou částku a pošlu ti ji, kam budeš chtít

Tak jestli se ti to zamlouvá, můžeme to tak udělat.
    All: Pokud byste byli pro, dejte lajk, pokud ne, dejte mínus (jde to anonymně).
    TROX23
    TROX23 --- ---
    GEKONZPRAHY: To bylo super, tak dej vědět.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    TROX23: Je možný že v příštích dnech budu cca osmi EcoFlow Delta Pro a Max disponovat. Pokud ano a původně zamýšlený příjemci budou ochotný jednu postrádat, tak ti jí poskytnu. Respektive jí tam asi rovnou můžu odvézt.
    TROX23
    TROX23 --- ---
    Ahoj vespolek,

mám takovej dotaz/prosbu. Mám v práci ukrajinskýho kolegu, kterej má syna na frontě. Chtěli by/potřebovali dobíječku na drony atd.
    Tak se mě kolega ptal jestli bysme v rámci naší iniciativy nedali dohromady nějakou tu korunu na stanici ECOflow Delta2

Syn s jednotkou jsou nasazeni u Pokorvsku, v přiloženém souboru je jeho fotka s jednotkou, on je druhý zprava. Vše by se případně řešilo přes místní transparentní účet(případně bych založil jinej, ale nemám s tím žádnou zkušenost)

Obracím se tedy na naší skromnou ,ale velice schopnou komunitu s prosbou o pomoc v obraně napadené země.

Vše by se samozřejmě doložilo fakturou, fotkami z předávky atd jak jsme tady na to zvyklí.

Snad mě neukamenujete a dáme něco dohromady. Díky všem

GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Ahoj, pomalu se chystám na další výpravy na Ukrajinu a mám pro vás krátký shrnutí toho co se chystá.

- Do mého (a vašeho) portfolia českých vojáků přibyly dvě nové duše, a první z nich není nikdo jiný než Mac. Maca asi většina z vás zná, kdo ne, klikne třeba na tenhle odkaz. Budu se snažit sehnat mu vše, co bude v mých (a vašich) silách, a tentokrát nezůstane jenom u zdravotnického materiálu, jídla a powerbank, ale přesuneme se i k trošku těžším kalibrům ;)

- Druhá nová duše v příštích týdnech rozšíří řady jedné mezinárodní dobrovolnické jednotky. Ve volných chvílích s ním teď piluju manipulaci s puškou, základy taktického přebíjení, přesouvání z krytu do krytu, ladíme výstroj, atd. Až nadejde čas, seznámím vás.

- Jeden Čech naopak potřebuje čas na zdravotní zotavenou. Nejde o život ohrožující zranění, ale prdel to taky neni. Více informací sdělím zavčasu.

- V rámci Operace Kyseláč (opkyselac.cz) mě čekají v průběhu podzimu minimálně tři cesty na UA a rozšířím své pole působnosti krom Donbasu i na Chersonskou oblast.

- Jelikož mi byla svěřena péče a servisování ukrododávky, tak jsem koupil nové zimáky, vyměnil olej, filtry, přední brzdy, stěrače, a v nejbližších dnech mám před sebou doinstalování tempomatu, což je věc bez který se na Ukrajině fakt jezdí blbě :) Nesmim zapomenout taky na OSRAM homologovaný LED míst současnejch halogenovejch žárovčiček, takže snad už konečně něco v noci uvidim :)

- Dodávka taky dostane novej, méně nápadnej nástřik, protože se zvyšujícím se doletem FPV dronů se úměrně zvyšuje šance, že si nějaký z nich všimne toho křiklavýho pomalování v barvách ukrajinský vlajky a trefí se. Přestříkání bezúplatně provede kámoš, kterej profesionálně renovuje historický vojenský auta a nenávidí rusáky stejně jako já a vy.

- Nejbližší supply run je naplánován na první polovinu října a obsáhne jak Doněckou, tak Chersonskou oblast. Budu moc rád když mi s ním opět pomůžete. Prioritu má tentokrát jen a pouze zdravotnický materiál. Hlavní část nákladu bude elektronika pro dronaře kterou právě teď domlouvám s jedním štědrým sponzorem, jenž si nepřeje být veřejně znám. Z aukcí mi ještě zbylo cirka 35 tisíc které použiju na nákup zdravmatu, ale abych nakoupil vše co je potřeba, tak mi zhruba ještě 30 tisíc chybí.

- Pokud vám po letních dovolenejch nějaká kačka zbyla, budu rád když mi pomůžete s financováním této bohulibé činnosti :) Přikládám QR pro rajfku a Revolutku a dopředu děkuju všem, co přispějí, i kdyby to mělo bejt blbou padesátikorunou.

Можеш воювати — воюй.
    Не можеш воювати — допомагай.
    Не можеш допомагати — мовчи.

Můžeš bojovat — bojuj.
    Nemůžeš bojovat — pomáhej.
    Nemůžeš pomáhat — mlč.

Díky všem za pozornost ;)

KEB
    KEB --- ---
    IORETH
    IORETH --- ---
    IRA_PALMOVKA: ojoj, přeju rychlé uzdravení!
    IRA_PALMOVKA
    IRA_PALMOVKA --- ---
    Omlouvám se všem, kteří zatím nedostali fusky. Včera jsem lehla s pásovým oparem, jakmile mi bude lépe, ozvu se
    KEB
    KEB --- ---
    PRAASHEK: já jenom, že by to k tomu hrnku mohlo být pěkná sada. Mám zkušenosti jen s levnými a v zásadě v poho. Ale byl to jen nápad...
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    FURAN: nejlepší na světě je Coleman. Ale už je přestal vyrábět. Mám jednu asi patnáct let a je furt boží. Teplo taky drží neuvěřitelně.
    https://www.alza.cz/coleman-termoska-0-75l-d4848291.htm
    FURAN
    FURAN --- ---
    PRAASHEK: Termosky s logem firmy jsme dostali hned dvakrát, od výrobce Swiss Peak. Osobně kudy chodím doporučuji LOOP od Joseph Joseph. Mám dvě a nedokážu se od nich odtrhnout. Piju z nich doma i v práci a nosím na procházky.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    KEB: levné termosky jsou na hovno a drahé si takhle asi pořizovat chtít nebudem
    PER2
    PER2 --- ---
    KEB: kdo ma pristup k laseru, tak tim termosku marknes behem par vterin a vcelku levne... jakykoliv motiv te napadne
    KEB
    KEB --- ---
    IORETH: btw když vybrousili logo na hrnek určitě by šlo i na termosku, ale to už by byla asi pálka a oser, bo je to velké...
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    IORETH: Za mě černá s logem na rukávech super :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam