• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHDoprava v Praze
    Nikdy nekončící diskuze o (ne)regulaci dopravy v Praze.
    rozbalit záhlaví
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    MAKROUSEK: I kdybych se treba vožral a praštil do hlavy a nakrásně přistoupil na tu tvou dementní logiku, tak byla většinová doprava pěší, protože dvě nohy má (dejmetomu) 960 lidí z tisíce.
    Chápeš už že meleš sračky?
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    MAKROUSEK: To presvedceni, že vlastnictvi auta automaticky znamená, že se jim po praze výhradně prepravuje 750k, je jak z bible Motonácci Sobě.

Čím cestujeme po Praze? 52% cest připadá na MHD, cyklodopravu tvoří 0,4%
    https://mhd86.cz/2017/06/27/cim-cestujeme-po-praze-52-cest-pripada-na-mhd-cyklodopravu-tvori-04/

Tohle sedm let starý, čili se to možná o neco zmenilo, ale pořád je iad v menšině.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KAKIHARA: Pokud ma auto 750 lidi z tisice, je to dle meho pomerne vyrazna vetsina, nez tech 250. Ale mozna pouzivas jinou matematiku, v ktere je 750 mensi nez 250.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    MAKROUSEK: Znamínka umíš pěkný, ale nic to nemeni na tom, že podíl iad v prazsky doprave je sotva čtvrtinovej.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KAKIHARA: 750 / 1000 = 3 * 250 / 1000.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    MAKROUSEK: IAD je v Praze v mensine (zato nejvíc kvičí)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Pohledem z okna zjistuji, ze v Praze ma auto velka vetsina lidi. Tudiz snazit se jim nadiktovat vuli mensiny neni uplne demokraticke, coz?
    BESH
    BESH --- ---
    GREW: Takze budes mit clanek o poctu aut v Praze, ale zadny cislo nedas do nadpisu. Stejnak GREW jezdi vsude 2x az 3x a vsechny data jsou pochybny, GREW navic nema pocit, ze by aut bylo nejak moc, moc je jenom jejich regulace. Ok.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    GREW: Páč realnej počet aut je mnohem vyssi.
    GREW
    GREW --- ---
    BESH: Tak mozna bych se primarne odpichnul od poctu osobnich aut a nebo bych naka cisla z nadpisu uplne vynechal?
    GREW
    GREW --- ---
    KAKIHARA: Ano, pokud to beres tak, ze pocet registrovanejch osobnich automobilu v Praze se nerovna realnymu poctu aut v Praze, tak jsou cisla presny...
    GREW
    GREW --- ---
    KUTAS: Obcas po Praze musim jezdit autem a to pak jezdim treba celej den po ruznejch bodech po cely Praze. A nejsem asi jedinej, kdo takhle krizuje Prahu. Jak pak te system vyhodnoti, kdyz stejnym mistem projedu treba 2-3x? A to kolikrat stejny misto projedou ruzny dovazkovy a "taxi" sluzby a jako foodora, wolt, bolt apod.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    GREW: Čísla jsou přesný, jejich výklad je uz na kazdym soudruhovi.
    BESH
    BESH --- ---
    GREW: Cetl jsem to a na zaklade toho jsem se ptal, jake cislo tam melo byt, aby to nebyl clickbait?
    GREW
    GREW --- ---
    KAKIHARA: Coz potvrzuje moje slova, ze ty cisla jsou hodne nepresny...
    GREW
    GREW --- ---
    BESH: Precti si jeste jednou jednou, jakej je titulek toho clanku a co jsem k tomu napsal...
    GREW
    GREW --- ---
    FRK_R23: Ano, jsem rozenej ve Vinohradsky nemocnici a v Praze uz ziju bezmala 40 let. A neprijde mi, ze mnozstvi aut v Praze je na hranici unosnosti... Ale co mi teda prijde, ze posledni roky se dela spousta veci proto, aby automobilova doprava byla co nejmin pohodlna a rychla (ubirani pruhu, nenavazujici zelena na hlavnich tazich, zpomalovaci krizovatky atd.), takze to pak znasobuje dojem, ze vsude moc aut v kolonach.
    BESH
    BESH --- ---
    GREW: A jak ty jsi dosel k tomu, ze to cislo je schvalne ohnuty do clickbaitu? Resp. kolik aut na osobu bys tak videl, ze by uz nebyl clickbait, ale znamka nejaky nesokujici normality?
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    GREW: Zas je to vcetne lidi do osmnacti let.
    GREW
    GREW --- ---
    BESH: Kde si prosim te vycet, ze tvrdim, ze v Praze zadny auta nejsou? Ja jenom upozornil na clickbaitovej titulek, kterej si z dat (ktery jsou navic nepresny), vyzobava cisla tak, aby byl clickbaitovej...
    BESH
    BESH --- ---
    GREW: Je to tak, v Praze skoro zadny auta nejsou. Staci se podivat z okna a kazdymu to musi byt jasny.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    GREW: nedokážu vyhodnotit z jakých dat vycházejí, ale podle mě ten "traffic" na jednotlivých úsecích dokážou změřit docela přesně. Chápu zajímavost titulku, ale stejně jako nějaká auta Prahu nevidí, tak je hromada lidí z okolí Prahy (včetně mě) co do Prahy dojíždí autem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam