• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHDoprava v Praze
    Nikdy nekončící diskuze o (ne)regulaci dopravy v Praze.
    rozbalit záhlaví
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KAKIHARA: Ale ta trasa nebude jenom objízdná, předpokládám že tam budou jezdit tramvaje standardně, takže můžou vznikat situace viz.ADAMIRA. Navíc tyhle situace budou spíš vzniklat když tam ještě nasázej linky při ucpaný lazarský. Takže krom zacpaný lazarský budeme mít ještě "infarktový stav" na václaváku.

Já jezdím na pavlák v podstatě každý den, ano, občas se to tam ucpe, ale nevidím na tom nic tak katastrofickýho.

Hrozně rád bych se pletl mmo.

OMNIHASH: "metro neni idealni zpusob presunu na kratky vzdalenosti, to jsou prave ty tramvaje. Metro se vyplaci tak od 3-4 zastavek, do ty doby tam sejit a vyjit trva dyl, nez ject pomalejs po povrchu. I trasu Muzeum-Jirak jezdej radsi lidi horem, nez metrem."

Sorry ale tohle je pro mě stejný jako když mi někdo vysvětluje že autem to má o minutu dřív takže bude jezdit autem na první nádvoří. Like... dude, bydlíš v centru města, tohle není žádná zasraná bolesalv, deal with it :)

Ano i trasa Muzem - Hlavák mi přijde debilní, na druhou stranu asi jí potřebujem kvůli permanentně zacpanýmu metru asi.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ADAMIRA: metro neni idealni zpusob presunu na kratky vzdalenosti, to jsou prave ty tramvaje. Metro se vyplaci tak od 3-4 zastavek, do ty doby tam sejit a vyjit trva dyl, nez ject pomalejs po povrchu. I trasu Muzeum-Jirak jezdej radsi lidi horem, nez metrem.

Jen pockej, az zjistis o existenci planovany trate Muzeum-Hlavak. Hele je to celkem jednoduchy, cim vic mas alternativ, tim min ti hrozi zaspuntovani. KDyz spojis pet hlavnich trati dvema spojkama, mas najednou desetkrat vic moznosti, jak to odklanet v pripade prusvihu.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    ADAMIRA: no zlepší, protože bude existovat například objízdná trasa na ipak (a dál) a nebudou se tak tramvaje při bouračce na lazarský štosovat za sebou a doprava tolik nezkolabuje.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KAKIHARA: Já mám právě pochyby o tom, zda to celej problém "zašpuntování" vubec zlepší

Druhá otázka je, zda to za to stojí.

Prostě mi to přijde jako bizár, v době kdy máme metro, ideální způsob přesunu z Vinohrad na Václavák tak tam kopnem zpátečku a položí se tam tramvaj.

OMNIHASH: what th.... no radši nic, další rage bait :D
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DANYSEK: mno smichat asanaci a tramvaj na staromaku je taky umeni... Parizska se stavela, abysme se mohli srovnavat s Vidni, nejaky soutousovsky sny o tramvaji na letnou se do toho pripletly hodne vzadu.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ono je to teda trochu jinak, tramvaje se v centru kolem staromaku nerusily kvuli metru/asanaci, ale kvuli tomu, ze se tam poradne nevesly plus diky tomu, ze se za tech padesat let zvetsily asi na petinasobek, zacaly vazne poskozovat budovy kolem sebe. Navic to tam bylo furt uzky, takze spousta useku byla jednokolejna, a i ty co nebyly, musely jezdit pomalu.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    ADAMIRA: ono nejde jen o těch dvěstě metrů ale o celou novou trasu. která má afaik mimo jiné ulevit třeba lazarský. nebo právě tomu, když se tam něco stane aby se nezašpuntovala celá tramvajová síť v centru.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    KAKIHARA: Presne tak, o tom je cele tema, pokud existuje zdroj - sem s nim prosim.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DANYSEK: Danysku, to nebylo zadne zpochybneni, na otazku “jsi si jisty” staci odpovedet “ano jsem, tady to je” Nevim v cem mas zase problem. Studium a architektonicka praxe skutecne neobsahuje dopravni archeologii.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    DANYSEK: mně nezajímá nějakej šoutoušskej webísek. mě zajímá odkud konkrétně bereš informaci, že jedním z důvodů asanace byly tramvaje.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: no nechapu, proc kdyz neco nevis, tak mas potrebu tvrzeni zpochybnit. Diskuze zapocla tim, ze i mj. kvuli tramvajim doslo k demolicim a to je proste neoddiskutovatelny fakt. Jen to je uz hodne davno a lidi maj misty zda se pocit, ze udalosti pred 100+ roky se nejak "nepocitaji". Kdyz budu echt puntickar, tak demolici menici tvar mesta bylo i bourani hradeb - kde nasledne i ty tramvaje take jezdily - viz krom jineho cele Prikopy.
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    ADAMIRA: Hlavní tah Prahou tam udělejte!
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DANYSEK: Tak to bys nebyl ty, aby sis zase nesmocil vid?

Nikdy jsem se o to nezajimal a nemam problem priznat, ze neco nevim. Takze ano, nevedel jsem to, problem?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    RUTHER: no tak zase ta tramvaj tam byla dávno před normalizací a v 80 roce jí zrušili, tohle se fakt na normalizaci házet nedá :)

jsem tak kouknul na wiki a čtu:

"Vzhledem k rostoucí velikosti města i dopravy vůbec začalo být Václavské náměstí tramvajemi brzy přeplněno. Dopravní podnik se snažil situaci řešit přestavbou křižovatky na Můstku tak, že vznikla ze směru od náměstí Republiky třetí kolej. Situace se však nelepšila a na trati docházelo čas od času k „infarktovým“ stavům. Nepomohla tomu ani výstavba podchodů, během níž musela být trať vedena po provizorních přeložkách."

Tak díky bohu že město se od té doby zmenšilo, doprava celkově ustala a situace popsaná výše se už nemůže stát :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ktera ulice navazuje na Cechuv most... to byste snad dat mohli :D

DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: to fakt nevis, ze jezdily tramvaje i na Staromak, architekte? :-)

RUTHER
    RUTHER --- ---
    ADAMIRA: Je to takový návrat do normalizačních let.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DANYSEK: Parizska, Dlouha, Kaprova? nevedel jsem, zdroj prosim?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KAKIHARA: muzes travit cele hodiny badanim treba na https://www.prazsketramvaje.cz/ :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: otazka znela,, jestli se kvuli tramvajim nekdy neco zbouralo a odpoved je - ano. Rozhodne ne jen Revolucni - ono nezapominej, ze spousta tech tramvaji v centru se nasledne vytrhala v momente, kdy se otevrelo metro. Namatkou treba Parizska, Dlouha trida, Kaprova... tam vsude jezdily tramvaje... a tam vsude se neco predtim zbouralo.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    DANYSEK: src?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam