DANYSEK: No nikoliv... Tady zadny autobusovy terminal nemel nikdy byt. Mel tu byt jedine uzel mezi metrem a puvodne planovanou jiz existujici rychlodrahou (proto tam jsou jiz pripraveny pruchody a proto taky nikdy nebyly planovany eskalatory na povrch, coz byla tehdy docela velka kauza) a velky autobusovy terminal pro veskerou dopravu ze strednich Cech mel byt prave na Dlouhe mili a autobusy na letiste mely byt zruseny, protoze uz by nebyly vubec potreba. Nicmene rychlodraha se jak znamo zasekla, takze vznikl pozadavek na uzel na letiste. Takze se tu zacal planovat velky parkovaci dum pro cca 600 aut a 30 autobusu... coz se tu podarilo zablokovat a nakonec tu vzniklo to, co tu je a co tu ani tak nikdo nechce a co se ve chvili, kdy bude zprovoznena rychlodraha, budeme vsichni maximalne snazit zrusit a presunout se vsim vsudy nahoru, kam to patri, kde na to je prostor a kde to nikoho nebude otravovat, nebude nutne zajizdet velkejma vozama takhle dolu, ma tam byt velke odstavne parkoviste atd. Ve chvili, kdy tohle vsechno bude a bude zaroven dostavenej obchvat, pak klidne at se zavede myto do Prahy a podobny dalsi ruzny reseni, ktery by mely odradit mimoprazsky zajizdet autem do centra, kdyz opravdu nebudou muset 🤷🏻♂️
To, ze tu nechceme velky autobusovy terminal, ktery tu nikdy nemel byt a ktery nam tu celkem dost zneprijemnuje zivot, to imho neni nic, co by bylo NIMBY... Proti rychlodraze a metru tu na Vele, co si pamatuju, nikdy moc zadny odpor nebyl... Naopak rychlodraha tu ma prinest celkem pozitiva... ma zrusit zeleznicni prejezd na Veleslavinsky, coz je celkem rozumny, provoz ma byt tissi vzhledem k elektrifikaci oproti soucasnym vlakum... Metro tehdy prinaselo par obav, ale ty se podarilo vysvetlit a nakonec to taky ma vetsinove sva pozitiva, krom toho autobusaku, coz je obrovske negativum, ktere verime, ze bude jenom docasne...