• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHDoprava v Praze
    Nikdy nekončící diskuze o (ne)regulaci dopravy v Praze.
    rozbalit záhlaví
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    KUHL: Nic nikomu nevnucuju, to si mě asi s někým pleteš. Jestli se ti nelíbí jak píšu, nereaguj, je to snadné. Frustrace se prosím zbavuj na někom jiném, díky.
    KUHL
    KUHL --- ---
    ONDRAT: ano nikdo se te neprosil o nazor, který zadny nemas, ale vsem a vsude ho vnucujes. Diky
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MAKROUSEK: vsak se dela rekordni tunel Beroun. Blanka byla zprovoznena pred cca 10 lety. co by jako chtel?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Od dob tunelu Blanka si nepamatuji, že by se tu dokončila nějaká velká dopravní stavba,“ dodal pro Novinky dopravní expert ČVUT Zdeněk Lokaj s tím, že se tu posledních 20 let hlavně slibuje.

Doprava v Praze kolabuje, primátor Svoboda doporučil trpělivě čekat - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-zpravy-hlavni-mesto-praha-doprava-v-praze-kolabuje-primator-svoboda-doporucil-trpelive-cekat-40548785
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    KUHL: Proč tak útočně? Nikdo se tě neprosil o názor. Ano - kazí dopravu - plynulost, dodržování předpisů, ohleduplnost. Co tam proboha hledáš? Vždyť je to jasný a každý den je to na ulicích vidět.
    KUHL
    KUHL --- ---
    ONDRAT: kazi dopravu. jasne, to radsi nepis nic, diky
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    KUHL: Prosím toto ne, promiň, takto já nebudu komunikovat.
    KUHL
    KUHL --- ---
    ONDRAT: jak kazej? co to je zas za dojmologicky kydy.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ONDRAT: (ono to všechno souvisí se vším, jednou tolerujeme nějaký chování, tak ho pak ostatní praktikují i jinde)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    KUHL: Netvrdím, že způsobujou zácpu, ale kazej pražskou dopravu.
    KUHL
    KUHL --- ---
    ONDRAT: sorry ale cyklisti (nebo ti na elektrokolech, skutrech) fakt zadny zacpy nezpusobujou, to si mimo. taxikari, to je jina. parkujou kde chtej, nechaj lidi vystupovat do silnice, serou na to. jsou to casto cizinci, ale naucili se to arogantni chovani od nas.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    KUHL: Teď budu hodně zaujatej, promiňte, ale za mě pražskou dopravu kazej hlavně řidiči taxíků - bolt, uber apod. (hlavně ty letištní Camry) dále vsichni ti rozvážkáři, který se cpou a předjížděj bezhlavě kde nemaj. Tam řadím i ty jejich "cyklisty", kterým to jezdí jako elektrickej skůtr a pedály maj jen pro okrasu. Ty uměj dokonce měnit silnici za chodník, aniž by je cokoliv rozhodilo.
    KUHL
    KUHL --- ---
    Co tak sleduji dopravu, tak zacpy nejvic zpusobuji ridici co se nevenuji rizeni, ale vsemu okolo. I v tom clanku na seznamu, bylo uvedeno, ze zacpy ty stavby nezpusobuji.
    Aut je cim dal vic, a lidi cim dal tim vic serou na ostatni. Skutrem vzdy tou zacpou projedu, a vzdycky jsem zvedavej proc je. V 90 procentech neni zadny problem (bouracka apod.) Ale lidi co cumej do mobilu, maj pred sebou 100m mezeru, nedavaj blinkry, prejizdej z pruhu do pruhu a vjizdej do krizovatky I kdyz je ucpana a nemaj kam jet. Policajti to nepokutujou, protože jich mame per capita nejvic v evrope. Rozhodne za to nemuze nejakej hrib, nebo kdokoliv jjnej. Muzem si za to sami, nejvic debilove co sedej sami v aute a pisou o tom (v tom aute) na socialni site (viz ten idiot suchanek).
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Mno takhle z hlavy si pamatuju, jak chtěl Hřib sbírat data a modelovat křižovatky někde na Malvazinkách a u Slávie, a ty samý podezřelý si stěžovali na dopravní komunismus, některejm lidem se halt nezavděčíš!
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KUTAS: Mozna ano, mozna ne, bez zmodelovani se to rict neda.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    MAKROUSEK: tak jasně, ale Hartigova přeci není dálnice... tam je jedno, když bude mít 2 pruhy, protože ty auta stejně nakonec skončí na Jarově nebo na Ohradě na semaforu.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KUTAS: Ohrada je děsivý místo, tam he narváno na tom ostrůvku pokaždý, když jedu kolem, naprosto si nedokážu představit, co to tam muselo bejt za maso, když byly sotva poloviční. Naposled mě tam nějaká vykalená ženská v poledne drbla ramenem takovým způsobem, že mi telefon odlít z ruky až pod tramvaj z protisměru...
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KUTAS: No vidis, jak je dulezite modelovani. Prujezdnost urcuje nejuzsi misto.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    MAKROUSEK: mně zrovna v obou těhle případech přišlo, že zácpy způsobovaly světelné křižovatky na obou místech a před nimi pořád těch víc pruhů máš. Aneb nevšiml jsem si, že by auta stála v tom úseku mezi Ohradou a Jarovem, protože tam ubyl jeden pruh - nehledě na to, že to je už docela dlouho, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam