• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHDoprava v Praze
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAKROUSEK: Eh, tak v tom případě fakt nevím. Na tom, jak magistrála Prahu jako město úžasně vylepšila, se shoduje 9 z 10 urbanistů, podle tebe?

Za 1.republiky v oblasti Václavského náměstí bydlelo mezi 10-20 000 lidí, přesné číslo jsem zapomněl. Dnes je to méně než 1000 lidí. Spousta bývalých "paláců" jsou vybydlené skelety, nejsou tam byty, kanceláře, ani obchody.... ať se na to podíváš jak chceš, tak to centrum neprosperuje tolik, jak bys čekal od centra jedenapůlmilionové metropole. Těžiště se přesouvá do nových čtvrtí v Karlíně a brzo asi i v Holešovicích a na Smíchově... ale z toho teda vyplývá, že z původního středověkého Nového města se má nutně stát dálniční křižovatka?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    XCHAOS: Vzdyt jsem tam bydlel podstatnou cast sveho zivota, ty clovece z periferie. Takze mluvim takrikajic z osobnich zkusenosti.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAKROUSEK: ty se mi fakt asi jen zdáš. Tak si o tom promluv s lidma, co se snažej bydlet nebo pracovat v centru, jak se magistrála "osvědčila"...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ONDRAT: Porad jsi nerekl proc byl neprojednatelnej.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: ale my se bavime o politickem zariznuti, zeano... to ti zda se uniklo :-) To fakt nema nic spolecneho s procesy okolo.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DANYSEK: Projekt je bud projednatelnej nebo neprojednatelnej, nechapu co tam hledas. Rozhoduji o tom dotceny organy statni spravy a stavebni urad.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Taky nejaci lumeni :D Pry ze "pokles napeti"... cim ty kramy napajeji? Dneska bezny zdroje k napajeni PLC zvladnou fungovat od 100V vyse... a ze by se neco "dramatictejsiho", vymluvy na podpeti patri do minuleho tisicileti...

Dopravní chaos v Praze. Semafory na 23 křižovatkách hromadně zhasly - Deník.cz
    https://www.denik.cz/regiony/prazske-semafory-hromadne-zhasly-chaos-na-krizovatkach-usmernila-policie-2026051.html
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    DAHY: mohli to klidne modifikovat, predelat, upravit... ale oni do toho proste hodili vidle s tim, ze nebude nic a od roku 2018 se nic kloudnyho nedeje. Uz loni se naopak resilo, ze kvuli spatnemu technickemu stavu nepujde prodlouzit ten najemni vztah... nakonec se to nejak "zalepilo".
    ONDRAT: neprojednatelnej... co je to za bizarovymluvu? :-) Vysledkem te tve takzvane neprojednatelnosti je akorat to, ze jsme se dostali v roce 2026 do stejneho bodu, kde jsme byli uz v roce 2018... s bonusovym pruserem navic.

To je stejny aktivismus jak kolem "zbytecnyho" P+R na Zlicine. Furt ta sama pisnicka... prijdeme, rozjebeme, vymyslime kravinu... aby se pak ukazalo, ze to nebude tak slunickovy, a konci to akorat pruserem v rovine "neni nic".
    DAHY
    DAHY --- ---
    DANYSEK: Akorát, že tenkrát z toho Stalina měla být Národní galerie, protože ta, jak známo, nemá v okolí žádné výstavní prostory.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DANYSEK: Pokud je projekt neprojednatelnej, tak by zřejmě nebyl, není mi jasný, co je na tom k nepochopení.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: novostavba Dvoreckeho mostu trvala 6 let... a to mimo jine kvuli pilirum... ktere ta prestavba Libenaku planovala zachovat.
    Vidle se to doho hodili v roce 2018.... fakt chces tvrdit, ze by dnes nebyl? :-) Kdyby jakoze nenastoupila ta skvela nova garda, ktera proste rozjebala co mohla?
    To samy je ve finale i Stalin, tam taky smetli ze stolu rekonstrukci, taky v roce 2018... a ted se tvari, jak ho jakoze "zachranuji".
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    SAMOUT: (ten most bychom neměli dnes ani s projektem původním, to je můj point)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    SAMOUT: Tak odhlídni od té politickké příslušnosti, kterou zjevně u některých nemůžeš vystát. Pokud je na stole projekt, který je neprojednatelný, nad rozpočet a zřejmě bez logických návazností a udržitelnosti, tak já jsem toho názoru, že v pozici řádného hospodáře se nemáš bát projekt odmítnout a vysoutěžit nový. To, že se to dělá s jistou mírou neumětelství, tak to už je otázka jiná.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ONDRAT: V cem je to pragmaticky? V tom, ze, kvuli par ujecencum, nemame krucialne dulezity tramvajovy most, a jeste dloooouha leta mit nebudeme?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ONDRAT: (ideologické)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    SAMOUT: Nevím, já bych řekl, že to je nakonec mnohem pragmatičtější a méně idealistické než by sis přál, ale klidně si pohejti, jestli to pomáhá.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: Urcite. Kdyz mi postavis dalnici k baraku, muzes si jinde stavet cokoli te napadne. Zaberu nejakych 0,001% Prahy, takze na 99,999% si lidi muzou stavet, cokoli chteji. Treba zadne silnice nebo patnactiminutova ghetta. Ja jsem liberal.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ONDRAT: Tak zrovna u Libenaku je uz delsi dobu prosazovan aktivisticky nazor drtive mensiny. Vetsina chce neresit picoviny a mit funkcni most.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    SAMOUT: To se určitě zeptej a pak to sem dej, já jsem to neprojednával, ale vždycky ti každej, kdo se kolem mostů motá řekne, že Povodí Vltavy zdržuje a požaduje neúměrné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam