• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    Pobavilo: trpaslík čte knížku s dinosaury, ptá se na spoustu věcí a pak zamysleně chce něco přečíst, najednou slyším "hitlerosaurus?" Fakt? "Jo, z rodu nacistovičtí" (ROFL! To dítě je fakt úplně celej já se všemi klady i zápory)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    to je jako hezký, ale mě to prostě na ruce vadí
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    87HIGHFLYER: v tom muzeu maj pod mikroskopem vystaveny ty sroubky ktery se do tech malejch damskejch sroubujou. Prostym okem je skoro neuvidis, maj nejspis min nez milimetr na dylku. Pod mikroskopem jsou ale naprosto perfektni, s vylestenejma povrchama a perfektnim zavitem. Prej udelat jeden - rucne - trva osm hodin, a kdyz nekomu upadne na zem tak hleda cela dilna ;)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Ja myslim ze to je ta vec, co se lidem libi nejvic - ze je to cely mechanicky a slozity, nepotrebuje to baterku a je v tom hodne rucni prace. Plus to s trochou pece muze nosit tvoje pravnouce. Kdyby nekoho zajimalo, jak funguje vecnej mechanickej kalendar na hodinkach, co umi prestupny roky, tak tady je video:

Perpetual Calendar: how does it work? The A. Lange & Söhne way
    https://www.youtube.com/watch?v=XiuyOsGPHw4&ab_channel=TimeandWatches
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Hodinky jsou hlavne o tom umeni spojit tolik dilku dohromady + je to jeden z mala sperku ktery muze chlap mit. Je to technologickej zazrak spojenej s rucni praci a staletou historii hodinarstvi. Na presnej cas mam iphone. To jestli mi pujdou rolexy o minutu napred nebo pozadu mi je uplne u prdele.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    87HIGHFLYER: tak tak, moje speedmastery jsou o dost nepresnejsi nez co mi ukaze iphone, za mesic to udela par vterin. A krome toho kazdy hodinky uz ze svy podstaty merej neco, co vlastne neexistuje. Ale ja mam to tiknuti petkrat za vterinu proste rad. ;-)
    DROOPI
    DROOPI --- ---
    NINE_OF_NINE: nevim kdes je videl, ale ja loni na festivalu a prekvapilo me jak dobre hrajou, jinak jsou to uplny hovada, ale vtipny 😄
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    PALEONTOLOG: uz bylo. RIP
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    87HIGHFLYER: ovšem nejtepleji bude v oslu
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    OMNIHASH: to nevadi, ten ind nebo arab ma cinkrlatka i ty hodinky. Takze ta penetrace trhu je trochu vyssi nez u tech orloju
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    87HIGHFLYER: tak přiznám se, Indii a přilehlý oblasti uplně za náš civilizační okruh nepovažuju... stejně jako Střední Východ, Japonsko nebo Nigérii.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    OMNIHASH: videl si nekdy nejakyho bohatyho inda?:)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    PALEONTOLOG: hele teplo ti bude stejne v obleku jako v teplakach vis jak...navic ty teplaky jsou pohodlnejsi. Stejne jako u tech hodinek
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    jde to posunout jeste dal, na co probuh v dnesni dobe nosit hodinky?

pamatuju jednu recepcni, jak mela na sobe jakysi pekny stroje za dardu penez a na dotaz, kolik je hodin, zapatrala na monitoru... vzpominka me bavi doted
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SALVATOR: to se podívej na Richard Mille nebo Hublot :D
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    87HIGHFLYER: Heh, zrovna sem chtěl dodat, že sou navíc dost vošklivý. Ale to je samozřejmě subjektivní.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    87HIGHFLYER: to je z toho, že sme se jako civilizace rozhodli sto let zpátky, že chlapi nemaj na šperky nárok. Kdybysme jim nechali cinkrlátka, tak tahlecta tradice mechanických hodinek má stejnou penetraci trhu, jako výrobci orlojů.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SALVATOR: to se pletes. Jakykoliv mechanicky hodinky ukazujou ten cas radove hur, nez ty tvoje samsungy za 1500. Ale pro dost lidi jsou krasny. To staci:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam