• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MARKYSHA: to jsme měli jako povinnou četbu a nedokázala jsem přečíst ani 20 %. I jsem to řekla otevřeně profesorce, že to nedočtu, nechala mě to před třídou zhonotit, tu část, co jsem četla, popsat důvody a uznala mi to :D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MAR_TINA: no asi jo, já jsem pak četla ještě Červený a černý od Standhala a bylo z toho podobně otrávená. Nějak mě tenhle směr za srdce nevzal.
    DEADSLUT
    DEADSLUT --- ---
    Jako, nepotěšilo, ale tyvole, žít v mojí hlavě je aktuálně fakt černohumorný.
    Z čeho jsem poslední dobou měla zcela seriosní úzkostnou ataku:
    - že ve výtahu zmáčknu špatný tlačítko a rozmáznu se o střechu.
    - že kamarádka v PRÁZDNÉ PODZEMNÍ GARÁŽI mluví moc nahlas a někoho to bude rušit a tento imaginární cizí člověk se rozzlobí.
    - že muj táta má rýmu.
    - že plynaři uviděj, že nemám vyluxováno.
    - že kamarádka nestíhá svůj vlastní deadline.
    (o tom, že odpovědět na zcela neutrální email je pro moji nervovou soustavu aktuálně ekvivalentem přepadení smečkou vlků v temném podchodu, ani nemluvim).

Ale jako... aspoň je to nový, no, a ne ty obvyklý úzkosti z moc plný MHD... Yay?:D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MARKYSHA: jako klidně si to přečti znova, ale jakobys přesně popsala moje pocity.
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    DRABICZ: Náš mladej má taky kliku na třídní. On chvíli neposedí v klidu, je fakt šídlo. Na třídních schůzkách jsme se dozvěděli, že je jako čmeláček :-D
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    DRABICZ: no a potěšilo mne, že má vysvědčení s vyznamenáním ale mnohem víc to, že je ve třídě oblíbený a inspirativní i přes svou jinakost. Žeru ho! ❤️
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    MARKYSHA: je to o přístupu. My máme nevšedního trpaslíka a učitelka jej bere jako výzvu a nikoliv zátěž. Takže v momentě, kdy většina ve třídě čte Honzíkovu cestu, náš trpaslík dělá referát z publikace bitvy u Gettysburgu poté, co odevzdal třicetiletou válku.....
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SCHWAB: Ono by jí nevadilo, kdybych mluvila slovensky. Ono ji trošku rozhazuje, když v rámci konverzace střídám jazyky podle toho, s kým mluvím. Ta dnešní mládež na takové věci asi není stavěná :)
    Ale periodu jsem ještě nikdy s nikým neladila :))
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    KOPRETKA: už se chystáš? Máte to za dvě hodiny... ;)

NELLAS: já byl creepy as fuck, když hrátky osudu zachtěly a já trávil skoro rok osm hodin denně (jasne, ze to je nadstřelený číslo trochu) se třemi slovenkami. Nejenže jsem začal mluvit slovensky, ale rovnou i východniarski a o tom, jak se nám sladily periody, raději nemluvím. :))

ATUARFIK: "nejančete, já nejsem učitelka, já jsem pedagog!"
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    :)

ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    NELLAS: Hlavne ze ji to netrigeruje. (Je na case naucit se mumlat si pod fousy neco madarsky.)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PISKVOR: Mně přijde děsivé, jak lidi o půl generace až generaci níž mixují češtinu a angličtinu... každý máme něco.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    PISKVOR: ano
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    NELLAS: Kdybys přepínala mezi církevní latinou a staroperštinou, a ještě u toho točila hlavou o 360 stupňů, bylo by to lepší?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Včera mi kolegyně sdělila, že jí moje přepínání mezi češtinou a slovenštinou přijde "tak nějak creepy" :D
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Pár z Německa chtěl dítě tmavé pleti. Ukrajinská klinika jim nabídla ‚afrobalíček‘ za příplatek
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    MARKYSHA: mnoo.. jako syn se strefil... Takže jsme se s typkem na sebe zase blbě zaculili a šel si každý po svém..)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Já si pamatuju, jak jsem do čtenářáku napsala něco ve smyslu, ne těmito slovy, že Oněgin byl kretén, co neví co chce, Taťána unylá kráva, co jen fňuká a nejsympatičtější mi byla Olga, plná života. A že romantismus není můj šálek kávy. 🤣To jsem teda byla starší. Pořád se odhodlávám, že se na to vrhnu znova, už s životními zkušenostmi.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    _ANT_: hlavně může to nějak chápat, tak si o tom chce popovídat, co si o tom myslí někdo jiný. Já se taky ke knížkám pak vracela a zažívala "aha" momenty a koukala na to zas jinýma očima.
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    Ucitelka na ZS taky moc nepochopila, kdyz jsem do ctenarskyho deniku v 11 letech napsala uvahu u knize Pianista. Ja jsem ale vdecna za to, ze me rodice nechali vzdelavat se v ruznejch oborech uz od malicka. Mozna i diky tomu mam docela dobre nastavenej moralni kompas. Nebo jsem vzdycky byla proste jina, whatever.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam