• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    1MALALISTICKA: kéž by bylo zaměřeno a v hledáčku i na okolní nemocniční sousedy ;)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ERRTU: zas někdo nechtěl zaplatit poplatek 90 kč na pokladně, jo?
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    1MALALISTICKA: nejaka souvislost s tim ze si tam dneska vyzvedla policie dvacet lidi v klepetech? :D
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    Ze v Motole třeba konečně bude možné zvednout osobní ohodnocení:D
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    Do práce jsem jela jenom v šatech, a ta prezentace je konečně odprezentovaná a můžu to hodit za hlavu a soustředit se na přípravu workshopu.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Dneska mam snad narozeniny nebo co :)? #ncoz
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    GIRAFFKA: lihneme jednou za dva roky takže příležitost určitě bude ☺️ jen se musí fakt rychle. Oni jsou po 35 dnech.od vylíhnutí dospělé.... rostou hodně rychle.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    BOBESH: tvoje baba je liar! :))
    JOPS
    JOPS --- ---
    OVERWATCH: a ja vlastne jako porad nevim, zda to bylo ukradene, nebo zda to fakt byl omyl :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    GIRAFFKA: Jo no :( omlouvám se, že kazím pozitivní klub, ale tohle je prostě moje asociace s mini kuřátky 🫣
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    QUANTI: chudak kuratko i mama:(
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    GIRAFFKA: moje mamka mi takhle vyprávěla, jak jako dítě mazlila čerstvý kuřátko, akorát až moc intenzivně, takže to nepřežilo 🙈
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    LUSINDA: chci se k tobe na cmelaci kuratka pozvat! Zaplatim!
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CERMI_FOX: Je pravda, že tím čím se - vesměs celou dobu - živím, se jako povinný předmět neučí.
    U nás to v tomhle bylo lepší - měl jsem možnost se tomu v rámci gymplu věnovat - výrazně nad míru nějakých osnov. Obdobné měli přírodovědci.
    S tou změnou poměru všeobecného a specializace - a tu umožnit žákům dle jejich talentů - souhlasím.

Provázanost dějepisu, geo, politiky, filosofie,… napříč předměty je imho tristní všude a zasluhuje pochcat, zapálit a postavit znovu.
    Děcka by měly vědět jak spolu jednotlivé události souvisely, k čemu vedly, protože se ve všech těch předmětech budou učit o stejném období a souvislostech mezi tím.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    GIRAFFKA: tyjo to se ani nedivím 🙂 kuřátka jsou Cute. My lihli i křepelky a ty jsou velký, když se vylíhnou asi jak čmelák ☺️😻 to už jde člověk do mdlob 😍
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    LUSINDA: zkousela bych se protlacit skrz sprusle. Mne ted na dovoleni pujcila pani bez varovani do ruky jednodenni kuratko (cestou na hajzliky v edukacnim centru pro mladez), vobrecela jsem to. Kdyz jsem vylezla z budovy, manzel se ptal, co se stalo. Ja mu rekla, ze jsem mazlila kuratko a on uplne nevericne "a kvuli tomu brecis?"
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    GIRAFFKA: u nás se narodili letos černý ...... naštěstí jsou za plotem ❤️
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    N_I: to bych nemohla videt na zivo. Pri mazleni bych to vdechla.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    FINSON: Nejmenší, nejhubenější, nejslabší,… na maloměstě, ano, znám to :)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    NAVARA: vícerychlostní ZŠ mi smysl dává, s lidma na základce jsem si neměl moc co říct, na gymplu to bylo výrazně lepší.
    Na druhou stranu, jako produkt takového ústavu, nejsem proti redukci VŠEOBECNÝCH gymplů. Poměr stráveného času a reálně naučených věcí je tristní, v zásadě drtivá většina z toho byl ztracený čas. Samozřejmě jsem se snažil ten čas využít čtením odborné literatury, ale učitelstvo to těžce snášelo. Všeobecný rozhled je sice fajn, ale realisticky si z toho nemapatuju skoro nic, zvlášť když se to učilo spíš jako telefonní seznamy než jako zajímavé prolínající se věci.
    Případně zachovat všeobecné gymply, ale dovolitt studentům se více zaměřovat a ne, že 7 z 8 let je stejných pro všechny a poslední ročník (nebo dva? už nevim) jsou dva semináře, což je jediná specializace, která tam je.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam