Nicméně… já se teda přiznám s jedním bizárem, jehož strůjcem jsem byl já sám.
Šlo o moje první Tinder rande vůbec. Jihoafričanka s českými kořeny.
Dali jsme si schůzku v mém oblíbeném kině na skleničku před filmem.
Tak tam sedím kousek u baru, čekám na ni a koukám po lidech.
K baru přijde děvče a rozhlíží se a hledá, až se naše pohledy protnou.
Pozdravíme se, představíme se, samozřejmě anglicky, Jihoafričanka se teprve začíná učit česky.
10 minut spolu konverzujeme a pak začne klást divné otázky, jako proč na Tinderu jsem měl jiné jméno a ještě na nějaké další věci, které vůbec nesouhlasily (snad i něco ohledně konverzace v angličtině).
Asi už tušíte, kam to směřuje.
Slečna se omluvila, že si potřebuje odskočit. Když se vrátila, tak se omluvila (česky!), že to je omyl.
Na její obranu… jak jsem pak zahlédl, její rande byl také vysoký chlapec s tmavým bujným plnovousem (sedli si na druhou stranu podniku).
Na svou obranu… nic nemám. Prostě někdy naprosto selže moje schopnost rozpoznávat obličeje (navíc na fotkách lidi vypadají jinak klidně tam mohla mít starý účes, že jo? Ne?) a klasicky když se mi někdo představuje, tak jeho jméno okamžitě zapomenu. A její první pohled, kdy mě jakože poznala, mě naprosto zmátl.
Jinak zanedlouho dorazila i Jihoafričanka, která byla naštěstí tohoto faux pas ušetřena.
Nicméně film večera byl The Man Who Fell to Earth a řeknu vám, že dlouhé scény mimozemského divnosexu v podání Davida Bowieho bych snad radši zhlédl s rodiči než na prvním rande.
(Už jsme se pak taky neviděli, ale prostě tam nepřeskočila jiskra. Určitě za to nemohl David Bowie.)