• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SABRIEL13Malý sklepní café bar
    JONY
    JONY --- ---
    Dobré dopoledne.

Objednám si čaj a sušenky. Usednu si někam do rohu a vytáhnu knihu. Bude to něco něco o zániku světa. Půjčila mi to ondatra co stále žije u muminů na verandě.

DELIRIUM
    DELIRIUM --- ---
    Jdu se intenzivně věnovat kurzu prevychovavani králíčků, aby tu netropili nepřístojnosti. Takže budu až do večera v ohradce, kterou jim zvelebim tak, aby se jim nechtělo jinam. Jen teda doufám, že je dostatečně veliká, aby se mohli poradne proběhnout a zaskakat si.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Dobré ráno!

vchází s úsměvem, za ním dvě Border kolie. Ty se po lusknutí prstů rozběhnou a za chvilku se vrací, každé sedí na hřbetě dva králíčci

Tak, teď už je to opravdu všechno. Teď kávu a hmmm, co tu máme, bábovka s kakaem a kokosem. Děkuji.

spokojeně si sedá ke stolku vedle dveří, psi se mu položí pod nohy a usnou
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    ILIEN: přistrčí panáka ginu
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Oni ohrádku zvládají, když mi je nikdo nekrade, aby si je pomazlil. Jak malé děti tady! :D
    EMAET
    EMAET --- ---
    SABRIEL13: no dobře... už jsem ho domazlila. Ale bojím se, že mu bude smutno :-( No nic...

Nechce se mi, ale musím do práce. Slíbíte mi, že večer se bude promítat nějaký cestopis?

odloží hrneček na bar, oblékne si leopardí kabát a odchází do zimy. Tak se tu zatím mějte :-)
    ILIEN
    ILIEN --- ---
    DELIRIUM: Podívá se na úplně studené chai latte. Rozhlédne se okolo, po stejných tvářích, ale v jiných pozicích, jak si je pamatuje. Koukne z okna, pak do kalendáře...
    "No báječný, to jsem se nějak zamyslela. Já fakt nejsem schopná sociálně fungovat ani ve virtuálním baru, ach jo. Děkuju za pití, Delirium. I když studený, pořád je to štěstí. Studený štěstí, taky štěstí"
    A zas zamyšlený pohled někam do hloubi šálku
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    UNSEEN: eeee, pardon

já jsem tam jenom nakoukla, ale říkala jsem si, že ten stín, co visí ze zábradlí pravého balkónu, není úplně spokojenej, že tam jsem, tak jsem zase šla

ale je NÁDHERNEJ

zatímco mluví, vytáhne z pod baru lékárničku, vyloví z ní náplasti, přistoupí k tobě, a přelepí ti to roztržený ucho. nevypadá, že by tam byl nějaký prostor pro diskusi nebo odmítnutí péče

tak. a jseš jako že škatulky
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SABRIEL13: Netřeba chodit tak daleko, je potřeba dávat si pozor i na prozaický pozemský Polibek tety Klávy, Slzu komsomolčinu, nedej bože na Čubčí pajšl.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Omlouvám se za všechny ty zaběhlé králíčky, člověk si vezme na den volno a oni se takhle rozjíví. Delirium, zavírej tu ohrádku na západku, prosím!
    Zahání je bičem do ohrádky, sype jim trošku hrášku a jde si dát další kafe.
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    SABRIEL13: šmarjá, ještě tam nelezte! to se musí to...zkolaudovat...

vstává od stolku a, ačkoliv takový pohyb zdánlivě odporuje všem fyzikálním zákonům, tryskem se šourá ke kinosálu.
    vstoupí dovnitř, zavře za sebou dveře. následuje čtvrthodina šepotů, skuhrání, tlumených úderů, smíchu a trochy křiku. pak se ozve cvaknutí, jako kdyby do sebe něco obřího zapadlo a je klid.

když vyjde z kinosálu, je jen trochu udýchaný a upravuje si vousy. modřin má jen pár. na tom levém ušním lalůčku beztak nijak nelpěl.

dobrý, je to dohodnutý. můžem promítat.
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    SALVATOR se nakloní přes bar a něco špitá Sabriel do ouška.

SABRIEL13 se chvíli zamýšlí a pak zavrtí hlavou.

On se bude chovat slušně. A když ne, tak ho prostě vyhodim... Ale mám pro něj takový podivný nepopsatelný pochopení, a tady je vítán každý, když se chová, jak má.
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    SABRIEL13: Sabriel si otráveně sedne na bar, chvíli si něco čmárá křídou přímo na pracovní desku, a najednou se kolem Nellassina pracovního prostoru a ohrádky s králíčky obejví stěna z plexiskla s dvojitými dveřmi a přechodovou komorou.

Máš tam i lednici na mrkvičku a vůbec. A nechci žádný králíčky mimo ten prostor!

EMAET: Všechno vidim, a co nevidim, to mi pošeptaj stěny, takže až ho domazlíš, tak ho vrať do vyhrazeného králičího prostoru, a už ho odtamtud nevynášej.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Všechny králíčky, nejen černé!
    EMAET
    EMAET --- ---
    odšourá se se svou kávou zpátky na prosklenou terasu, králíčka nenápadně zastrčí zpět za tričko
    TUILE
    TUILE --- ---
    SALVATOR: doufam, ze nekoho libovyho, mohli bychom priravit Amirstanského beránka!
    EMAET
    EMAET --- ---
    SWIST: jen černé prosím.
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    EMAET: JÁ JSEM TO ŘIKALA

Koukejte kolektivně najít všechny králíčky a dát je zpátky do ohrádky!
    SWIST
    SWIST --- ---
    EMAET: Smetanu, cukr? A to se tam vzalo jak? Zasměje se.
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    SALVATOR: No tak mi pošeptej, koho.

A jinak máš samozřejmě pravdu - takže prosím, pozor na intergalaktický megacloumák a máslový ležák.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam