• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEETOYOTA
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    PSYSBEE:
    MILAZAJICEK:
    Já teda nerozumím řeči ani jednoho kmene z vašich dvou :-)
    Btw.jelikož pořádně nerozpoznám tu jednu ikonku na telefonu, tu muziku (Ještě se připlazíš) si pouštíš z toho telefonu nebo z něčeho jiného?
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    MILAZAJICEK: "zapojit to druhy USB z radia nekam na konektor do panelu" - uplně nerozumím řeči tvého kmene. Zkus to prosím ještě jednou a pomaleji.. Děkuji :-)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    PSYSBEE: Tak to muzu rovnou zapojit to druhy USB z radia nekam na konektor do panelu a dat to treba do schranky u spolujezdce.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    moje reseni navigace-USB kabel-USB hub :


    - mini nabijecka, ktera ze zapalovače čumí ven tak 2mm, takže víčko zapalovače je prakticky zavřené a není tak ani problém se zavřením víka celé zásuvky. 2x USB výstup - jeden klasickej USB 3.0 s QCharge 3.0, druhej USB-C s PowerDelivery výstupem.
    - opletenej USB kabel s podporou výkonného nabíjení, délka 0,5m, oba konce 90° zahnutí (tj. opět zavřu zásuvku+netrčí zbytečně z telefonu do strany)
    - lepítka od číňana, aby kabel nemrdal všude přes infotaiment atd..
    +
    držák ve ventialci vyřešen magneticko-vakuovým FIDLOCK ekosystémem (používám zároveň i na mým horským bajku)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    BTW kdyz jsem u tech kabelu hodil by se mi USB HUB do zasuvky zapalovace. Radio umi vic zarizeni ale pokud tam Jr telefn a flash disk tak to vypadava. Kdyby byl v napajeci HUB tak to udrzi.
    CUKI
    CUKI --- ---
    GLOBETROTTER: Evropa, Afrika, Asie jinde nemám zkušenost. Ale všude to byl nejlepší mapový podklad, který jsem kdy viděl.

    Jediné, jak jsem psal, co bylo na Googe maps lepší je ta aktualizovaná frontová linie na UA. Budou asi i jiné podobné věci a situace.

    Na mapy.cz je největší potíž v jednosměrkách zapadlejších měst. Často jsou opačně.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    KOJA: Jsou i USB šňůry, které neumějí nic jiného než nabíjet. Ale souhlas (pokud cigaret.12 V není nějak neprakticky umístěna).
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    CUKI: Mapy.cz používáš jen v Česku nebo i v zahraničí?
    KOJA
    KOJA --- ---
    JENDULUS: To aby se mi telefon nabijel ale s autem neinteragoval jsem spolehlive vyresil pouze nabijeckou do palubniho zapalovace.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    CUKI: jen doplnim - dneska maj auta displeje vytaženy víc do zornýho pole k hornímu okraji, Auris je v tomhle proste model z minulyho desetileti, tj. displej je pod vetrakama uz trochu mimo vyhled dopredu. Takze i z praktickyho hlediska je drzak s mobilem nalepenej na prednim skle/horní desce palubky s bezici Waze v zornym poli urcite praktictejsi nez zrcadlena Waze mimo primy zorny pole..

    Ale jo, chtěl jsem prostě ten velkej screen využít nějak smysluplně - nejsmysluplnější je v tuhle chvíli couvací kamera, na zbytek údajů je ta velká obrazovka vlastně zbytečná - ale pouštim to z hlavy, halt někdy příště..
    CUKI
    CUKI --- ---
    MILAZAJICEK: To by právě při standardizování nějakého protokolu přenášejícího obraz nebyl problém a obstarával by to OS toho mobilu.

    Ona ta standalone aplikace nebude třeba v té době taky dvakrát použitelná.
    Přirovnal bych to třeba k CD přehrávači. Yaris 1.gen před FF měl kazeťák, zatímco po FF CD přehrávač (made in CZ). No a co je lepší v dnešní době? No ten kazeťák, protože na přehrávání empétrojek či čehokoliv jiného existuje kazeta-redukce a ty můžeš používat jakýkoliv mobil/přehrávač. Prostě to pošleš na vstup. U DC to ale není možné. Tedy vyhraje starší verze jen kvůli tomu že máš "protokol" kterým to synchronizuješ s dnešní dobou.

    Čím jednodušší to bude tím lepší. Ale automobilky se k tomu staví přesně opačně.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    CUKI: Proto jsem cchtel standalone navigaci protoze az to auto budu prodavat nebude kompatibilní s zadnym mobilem a bude tam obr displej bez jakykoliv uzitecny funkce.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MILAZAJICEK: sygic a tomtom jsem používal naposled asi před osmi lety. Mě to přijde obojí jako pravěká aplikace. Google je malinko lepší ale na mapy.cz to nemá.

    Jediná výhoda googlu je že třeba na UA to umělo implementovat frontovou linii a bylo to velice aktuální.
    Osobně bych si prostě od auta obecně představoval, že to bude pouze zrcadlit mobil. Víc netřeba. Na tom se snad nedá nic zkazit. Dívat se budu na mobil, ale ovládat to přes displej auta. Není možné koncipovat nějaký samostatný model do něčeho co očekávám že budu používat třeba i za 20 a více let. A nebo tomu alespoň poskytnout nějakou otevřenou platformu. Žádná z automobilek ale nic takového neřeší.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    CUKI: Pouzivam Sygic vramci android auto. Vestavenej TomTom stkji za starou backoru. Bohuzel implementace android auto je taky bída. Neumi to pouzit gps auta ani info o rychlosti takze v tunelu se ztratis a typicky odbocky hned za tunelem trva x sekund nez se chytne gps a to je nahouby. Navigace mezi budiky s android auto nefunguje. A I kdyz u TomTomu jde tak ten zase I kdyz je online aktualizovanej s TomTom traffic me zavede k x mesicu zavreny silnici a sverepe trva na tom abych pokracoval.
    JENDULUS
    JENDULUS --- ---
    CUKI: Moc ne, nechal jsem si natěšenej do Corolly udělat upgrade firmware na verzi s Apple CarPlay a asi po dvou pokusech jsem se vrátil k mobilu na držátku. Nejen, že se na to blbě kouká, ale i ty aplikace (mapy.cz, google) jsou pomalejší, těžkopádnější na ovládání a méně stabilní. Navíc ten google pak ani nešel přepnout na telefon, když jsem ho měl na kabelu, kvůli nabíjení. Takže CarPlay šel zas rychle k šípku.
    CUKI
    CUKI --- ---
    PSYSBEE: Taková technická, je ten infotaiment vůbec jako navigace použitelnej, když je tak mimo zorné pole? Vždy když mám nějaké půjčené auto s infotaimentem tak to ze zvědavosti zkouším, ale navigace mi tam prostě vadí a raději používám držák na telefon za blbé tři kila.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    MILAZAJICEK: jo, navíc se prý celej infotaiment znatelne zpomalí.. :-) (takže i samotnej obchoďák od Toyoty to nedoporučuje) V některých recenzích psali, že infotaiment je pomalej, což mě osobně nepřijde. Tj. psali nejspíš o verzi s navigací.
    No Android car mi to stejně nepřinese, takže 21k je doma a halt to zrcadlení telefonu nějak oželím.. (člověk má v autě stejně koukat na cestu a ne do mobilu :-)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    PSYSBEE: To je paradni cena na to musi but zastupy zajemcu.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    PSYSBEE: tak jen pro info - cena dohrání navigace do Touch 2 je 21 tisíc, želo do mýho Aurisu to prý nejde - jde to až do Corolly od modelovýho roku 2017
    XCIDAR
    XCIDAR --- ---
    Ahoj, zjistim nekde aktualni verze software do Toyota RAV4 2023 te jejich media applikace? Prehrani a aktualizace v servisu? Nebo to jde nejak pres wifi/mobil?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam