XCIDER: Imaginarni, ve smyslu jakej si sam napsal.. jako vsechny pojmy co lidi pouzivaji. Realita je neco jineho, nez co tobe ukazuje omezenejch 5 smyslu, a jejich jeste omezenejsi interpretace tvym slabe vyvinutym, podminenym mozkem.
O tom ze mam schizofrenni, a co si myslim, a cemu verim, si kazdej rad namlouva to svoje. Dokazat mi to, to je horsi. Dokazu vysvetlit, demonstrovat, popsat, priblizit cokoli, co se tyce principu vedomi, duse, mysli, a existence cloveka... veci, co zatim nikdo nechape, i kdyz si to ukazujeme tisice let. Muj zivot a prace je jeden velkej dukaz toho, co vim, ze vim, protoze jsem obetoval kazdou kapku energie a casu, abych sam sobe dokazal, ze existuje neco jako osud, a pripadne.. co to je, a jak se to dela. Ted uz to vim, a rad bych to nekde predal. Taky vim, ze to nikdo jinej nechape, protoze pak by jste se vsichni chovali trochu jinak k sobe navzajem i planete. Ja nejsem Jarda Dusek. Neoblbuju, a jsem chirurgicky presnej kdyz neco vysvtluju, umim nekolik diskurzu... Ale jeste nikdo se nezeptal. Jeste nikdo se nepodival... vichni mate takovej strach z vedeni, jistoty, neznama, ze to radsi urazite a utecete. Mne je to jedno. Podle vseho, co na nyxu pisete, jste moc daleko od neanderthalcu evolucne nezasli .... jen mate spoustu kecu, a kdyz je vam v tom dobre, klidne..co mne je po tom.
Ja jsem zivej dukaz, a vymluvnej. Kdo se pta, ten se dovi. Ale lidi se neptaji, oni se chteji cejtit jak jsou zvykli, a placat se po rameni. Pravda je takova, ze moje inteligence a znalosti a skills, si nacpou 10 z vas do kapsy, a ze ja mam dusevni zdravi, a vy mate hypnozu s pychovou polevou... tak se z toho poserte. 3...2....1....