• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza 🍕
    Jak správně udělat doma, kde si jí koupit.
    Fotky + diskuze
    rozbalit záhlaví
    GREGI
    GREGI --- ---
    FOSSIL666: jn hlavne kdyz nechas testo dlouho venku a moc ztepla a prekyne tak pak ma tendenci delat dirky... Nejlepsi je s tim nehejbat udelat ji a pak co nejrychlejsi sundat:) Ten kamen se cisti sam vypalovanim... Casem kdyz uz je to too much tak de jeste otocit a zacit zasirat druhou stranu;D
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    GREGI: Jojo! Uz se tam za tu kratkou chvili “par” pizz upeklo :) a nejlepsi bylo kdyz jsem pizzu pro prcka udelal tak tenkou, ze jsem si nevsim ze je tam dirka a sugo pak trochu vyteklo pri peceni na kamen… 😂
    GREGI
    GREGI --- ---
    FOSSIL666: koukam kamen zacina bejt spravne "zasvinenej" jak ma byt!:))
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    Po dvou tejdnech zas “pizza party” jak rika nas 3 letej Adam :) Dneska spokojenost :)

GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: sem si celkem jistej ze vsechny tyhle prenosne el pece maji spiralu i pod kamenem:) Ten spodek by se jinak nikdy neudelal a nahrivalo by se to mnohem dyl. Ten kamen je tenkej na to aby vydrzel ty 4 minuty topit dostatecne jen nahratim.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GREGI: Já myslel, že Ariete má jen jednu topnou spirálu
    GREGI
    GREGI --- ---
    JANOCKA: ariete ma spiralu pod kamenem:)
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    JANOCKA: Do trouby bych doporučil spíš ocelový plát než kámen. On ten kámen je lepší na vysoký teploty, který v troubě nedocílíš.
    Pizza pec z Lidlu je taková levnější a horší ariette. Ale furt lepší než to dělat v troubě.
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    diky moc.
    Ten vyndavaci kamen jsem chtela, ze bych ho mohla pouzit na peceni chleba v troube, ale neni to podminka.
    Nasla jsme si recenzi od ENDREW: Nejake nove postrehy? ;)
    Jeste nekde psal, ze lidl ma spiralu i dole pod kamenem, coz Arieta nema.
    Jeste nad tim budu trochu dumat. Potrebuju to na leto na chatu
    GREGI
    GREGI --- ---
    JANOCKA: Myslim ze tuhle tady nekdo zkousel a nedoporucoval. Takhle sundavaci kamen za me spis minus, vetsi riziko ze praskne, sundat v ariete atp. je na dva sroubky, ale neni duvod ho sundavat, sam se vypaluje.
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    JANOCKA: Btw na ty Domo se mi libilo ze si muzes volit ktera spirala topi. Nicmene v praxi hreju stejnak obema… a ta lidlacka mi prijde ze je mozna vnitrek toho vrsku vyssi az do kraje tak by se ty okraje nemusely tolik palit kdyz nabydou… nekde tu o ni nekdo myslim psal, ze ji ma..
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    JANOCKA: Co se spiraly tyce neporadil, ja vybral dvojtou protoze jsem si rikal ze to logicky bude rovnomerneji topit. Mam tu Domo, odnimatelnej kamen to nema, coz je dobry ze ji skladuju postavenou v ty origo krabici a kamen drzi ale na hovno je to v tom, ze to clovek poradne nevycisti - kamen drzi rantl z ohnutyho plechu, kterej samozrejme neni uplne dobre udelanej takze drobecky a mouka pri cisteni zajedou pod ten rantl a uz to ven nejde dostat… ta Ariete to ma podle me stejne…
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    Mam lehky technicky dotaz na mistni pizza odborniky. Planuju si poridit taky pec na pizzu. Je v te peci Ariete nebo Domo odnimatelny ten kamen?
    A co myslite, je lepsi ta topna spirala jen jednoducha, jako ma Ariete nebo dvojita-myslim, ze to jsme videla u toho Domo.
    Lidl ma ted akci na pec a nejak tam nevidim zadny patrny rozdil..a ma tu dvojitou topnou spiralu.
    https://www.lidl.cz/p/silvercrest-pec-na-pizzu/p100390965
    GREGI
    GREGI --- ---
    KAMZA: Myslim ue to bude dost individualni, v obou udelas super pizzu.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    KAMZA: Myslim, ze v dobe, kdy jsem kupoval Ooni byly Gozney lepe hodnocene. Nicmene na NZ trhu byla pouze Ooni, tak nebylo moc nic k reseni.
    KAMZA
    KAMZA --- ---
    Hele a kdyz se tu resej plynovy pece. Jakou znacku preferujete? Ooni nebo Gozney ? + - ?
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    FONTAN: Zdar zdar. Ja s tim v podstate taky zacinam a najdi si tu na zacatku link nebo primo na youtube heslo The next level pizza dough. Dost bulletproof recept, kterej me funguje. Nemam porovnani s nicim jinym, ale s timhle jsme vsichni doma moc spokojeny..
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    zdravim

jsem v tom ponekud nevinne, ale jsem v tom - k narozeninam jsem dostal (fakt me to prekvapilo) Ariete 909 a vcera to poprve (bez znalosti zdejsiho auditka) vyzkousel - napoprve jsem delal nejake "nudne rychle" testo, ale i tak mi/nam to dost chutnalo (i kdyz prave na testo byla trochu kritika)

uz se rozhlizim tady a asi se mi tu bude libit a priste to zkusim uz trochu vylepsit ,)
    GREGI
    GREGI --- ---
    Posledni dobou ujizdim na plisnovejch sejrech... :) Kozi sou nejlepsi.

ENDREW
    ENDREW --- ---
    GARFIELD: Good point. Nehledě na rozdílné závitové metriky…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam