• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza
    SKFET
    SKFET --- ---
    SKFET
    SKFET --- ---
    GREGI: já ti nevím jestli bych to nazýval chybou. Takhle z fotek se mi víc líbí moje pizza víc než tvoje. Ale nechutnal jsem...
    SKFET
    SKFET --- ---
    BERRUNA: jj z trouby. Používám kámen na pečení a hodinu rozehrivam na max. Napřed peču jen těsto se sugem a když naběhnou okraje tak přidávám ingredience
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    GREGI: a jak to teda děláš? mě ty nadýchané okraje moc nejdou...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SMOKY: Mě se právě osvědčilo příští tam eště něco, co dodá umami a trochu víc hloubky, hlavně právě ty sušený rajčata. Rád používám sušený rajčata bez oleje, Lidl je má, sou v pytlíku.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Jak děláte sugo ? J rozmixuju rajčata z plechovce se solí , pepřem, trochu cukru a olivovým olejem
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SKFET: Já dělám rovnou těsto se sušeným droždím, množství podle teploty a času fermentace, viz kalkulátor níže. Nechám hodinu odpočinout a pak necháme koule kynout. Většinou mi to časově vyjde tak na 16-20 hodin.
    GREGI
    GREGI --- ---
    A muj prvni spravnej puff ale na muj vkus moc velky okraje

    GREGI
    GREGI --- ---
    Zacatky pred 5 mesicema

    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    SKFET: ta je krásná ;) ta ale nebude z trouby, že?
    GREGI
    GREGI --- ---
    Okraje prakticky jen vzduch, vnejsek krupavej a vnitrek vlacnej!:) Bez oleje;))

    GREGI
    GREGI --- ---
    SKFET: Olej na testo velka chyba!:) Uz se mi ho povedlo temer eliminovat a vysledky mnohem lepsi
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    A jak vidíte, na kulatou pizzu se taky můžu vysrat. Potřebuju z toho nakrmit rodinu a čím míň rohů, tím míň pizzy.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    A já shodou okolností zrovna dneska pek. Moje pizza je návrat ke kořenům - chudý jídlo ze zbytků, žádnou vědu z toho. Těsto z kila mouky, 650 ml vody, 5 lžic oleje, sůl, cukr, dva pytlíky droždí. Hnětu spíš dýl a kynout dávám na 4-5 hodin do lednice. Nebudu se s jídlem srát tři dny, nejsem magor, mám lepší věci na práci. A jelikož je to ze zbytků, nemám problém dát na ni Poličan, Paprikáš, šunku, jalapeños, kukuřici, zbytek papriky, cokoliv. Bazalka dneska zrovna prostě nebyla. Omáčka primitivní - v passatě rozmixuju česnek a co zrovna zbejvá v lednici - sušený rajčata, olivy, kapary... Sůl, případně trochu cukru, oregáno. Klidně se dá dát i na těstoviny.
    Tečka nazdar, do trouby na horkovzduch na 250, tisíce děkovných dopisů.

    SKFET
    SKFET --- ---
    jak fermentujete těsto? já jedu jeden den kvásek, jeden den těsto a třetí den zadělám koule (první rundu nechám venku zbytek jde po hodince do lednice... a mega se mi osvědčilo natírat okraje olejem- jsou pak hezky shiny
    SKFET
    SKFET --- ---
    Nejakej archiv

    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Pizza delana v g3 ferrari. Testo delam podle tehle stranku https://mypizzacorner.com/pizza-dough-calculator/

    240g na pizzu, 60% hydratace, 2% soli, proof time cca 16 hodin , active dried yeast. Mouku pouzivam https://www.rohlik.cz/en-CZ/1361967-5-stagioni-type-00-flour-for-neapolitan-pizza
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Dnešní s prosciuttem a rukolou, pořád se mi nedaří ty okraje.

    TORI
    TORI --- ---
    Vítejte a ať se vám tu líbí.

    Můžete pozvat své přátele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam