• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    GREGI: Jo, hladkou - dik, dobry vedet ... ono je to teda hlavne blbe vyfoceny se svetlem zezhora, takze to prislo o plasticitu , ty okraje sou jinak celkem pekne nafoukly , spis sem myslel, ze se mi nedari pekna barva . Priste fotit jinak :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    SMOKY: plus jeste opatrne s tou omackou na krajich to by tak nemelo byt....
    GREGI
    GREGI --- ---
    SMOKY: tam mas hladkou mouku? To by se nemelo delat protoze to vysaje vlhkost z testa a rychleji se ti udela krusta ktera zabrani nafukovani... je to o tom vychytat aby se voda zacala uvnitr vyparovat driv nez to zacne tvrdnout;)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    GREGI: jo, pokusy s ceskou moukou uz sem si taky prosel :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    SMOKY: jednou sem koupil bejakou ceskou pizza mouku a asi po hodine snazeni sem to vyhodil protoze to bylo takovy sileny roztekly lepidlo ze to fakt neslo.... sem se poucil ze to proste fakt chce italskou mouku od vyrobce co vi co dela.... a jedna porce mouky vyjde na nejaky 4kc takze fakt neni co resit
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    asi budu muset udelat brzo pizzu :D
    GREGI
    GREGI --- ---
    SMOKY: to by se nemelo melo by se zacinat na nejakych 18° aby se to neprehralo... gluten nema rad
    GREGI
    GREGI --- ---
    SMOKY: delam mixerem rucnim s hnetacima metlama... Poolish 16h kvasnice mouka voda 1:1 300g hodinu venku pak lednice, pak pridat mouku 90% vody zmaichat nahrubo nechat tak klidne pul hodky odlezet aby se voda vstrebala a pak tak 20 min micham a po troskach prilejvam vodu aby to lip klouzalo... Poznas podle toho ze se to zacne odlepovat od misky a delat takove steuny a kdyz to vyklopis na prkenko tak se to da prekladat aniz by se to hned zacalo lepit. Pak do ciste misky kterou vytru malinkou oleje hodku kynout a pak lednicne nebo za hodku venku uz je ready na koule
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    GREGI: zacinam s pokojovou teplotou cca
    GREGI
    GREGI --- ---
    SMOKY: ta by mela byt ok... Ja pouzivam tuhle (nejlepsi cena a funguje na 100%) https://allegro.cz/nabidka/italska-psenicna-mouka-caputo-pizzeria-typ-00-na-pizzu-5kg-15412618255

    kazdopadne kdyz delas testo zacinas se studenou vodou a dostanes ho na 24°c?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    testo delas rucne nebo robot ? ja to hnetu rucne tak to mozna bude ten problem :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    SMOKY: co pouzivas za mouku? Jak vidis mam tam na tom relativne par zrnek hrube mouky a zadnej olej nikde a nikde se mi nic nelepilo:)) Silnej gluten potrebujes aby se s tim dalo manipulovat
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    GREGI: jak delas to poolish testo ? Ja si neumim predstavit tu 70% hydrataci, uz s tema 60% se mi to dost lepi .
    GREGI
    GREGI --- ---
    SPIKE411: elektrika
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    GREGI: Z té venkovní, nebo elektrické?
    GREGI
    GREGI --- ---

    Jakou hydrataci testa delate?

    10 hlasy od 10 respondentů

    GREGI
    GREGI --- ---
    Dnesni krasavice:) Uz neni na tomto svete... rip

    GREGI
    GREGI --- ---
    SKFET: jo sorry si reagoval na tu el.... Tak jasny drevo ideal to ale neni na kazdodenni domaci pouziti uplne prakticke:)) Drevo chut navic wle uplne nejdulezitejsi je ta teplota a tu ti ta el da
    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI: z vyroby zadna izolace takze sem ji dostal stezi na 330, s izolaci to de na 430-450...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam