úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Pizza 🍕
GARFIELD
---
---
7:56:44 24.4.2024
1 odpověď
+10
Tak se k vam taky pridam a vytahnu par fotek z telefonu. Rad doma delam neapolskou pizzu (~58% hydratace a poolish) a dalsi favorit je neco jako al taglio/romana pomaly kynuti a s olejem v teste. No a posledni typ, co obcas pecu je takova kvaskova focaccia style na jednu panev.
S_V_E_T_Y_L_K_O
---
---
19:39:00 22.4.2024
+1
Děláte někdo domácí bezlepkovou pizzu? :)
GREGI
---
---
17:50:11 22.4.2024
+1
Tady supr video z kteryho sem si vzal dost tipu a dost me to posunulo
World Champion Pizza Chef Reacts to Joshua Weissman Neapolitan Pizza
https://youtu.be/iRlHjUxazhw
GREGI
---
---
17:45:29 22.4.2024
+2
SMOKY
: dle fotky to vypada ze testo bylo oschle, uz se mi to taky jednou stalo ze mi v mrazaku oschlo testo a pak to takhle malo vylezlo a melo to na sobe takove supiny jakoby. Urcite doporucuju pouzivat hrubou staci i ceska... Vetsina pri vytahovani a oeceni opadne a nesaje to z testa vlhkost;)
SMOKY
---
---
17:43:40 22.4.2024
1 odpověď
GREGI
: Jo, hladkou - dik, dobry vedet ... ono je to teda hlavne blbe vyfoceny se svetlem zezhora, takze to prislo o plasticitu , ty okraje sou jinak celkem pekne nafoukly , spis sem myslel, ze se mi nedari pekna barva . Priste fotit jinak :)
GREGI
---
---
17:42:06 22.4.2024
SMOKY
: plus jeste opatrne s tou omackou na krajich to by tak nemelo byt....
GREGI
---
---
17:40:13 22.4.2024
1 odpověď
SMOKY
: tam mas hladkou mouku? To by se nemelo delat protoze to vysaje vlhkost z testa a rychleji se ti udela krusta ktera zabrani nafukovani... je to o tom vychytat aby se voda zacala uvnitr vyparovat driv nez to zacne tvrdnout;)
SMOKY
---
---
17:39:44 22.4.2024
GREGI
: jo, pokusy s ceskou moukou uz sem si taky prosel :)
GREGI
---
---
17:38:51 22.4.2024
1 odpověď
SMOKY
: jednou sem koupil bejakou ceskou pizza mouku a asi po hodine snazeni sem to vyhodil protoze to bylo takovy sileny roztekly lepidlo ze to fakt neslo.... sem se poucil ze to proste fakt chce italskou mouku od vyrobce co vi co dela.... a jedna porce mouky vyjde na nejaky 4kc takze fakt neni co resit
SMOKY
---
---
17:38:12 22.4.2024
+2
asi budu muset udelat brzo pizzu :D
GREGI
---
---
17:35:29 22.4.2024
SMOKY
: to by se nemelo melo by se zacinat na nejakych 18° aby se to neprehralo... gluten nema rad
GREGI
---
---
17:34:58 22.4.2024
SMOKY
: delam mixerem rucnim s hnetacima metlama... Poolish 16h kvasnice mouka voda 1:1 300g hodinu venku pak lednice, pak pridat mouku 90% vody zmaichat nahrubo nechat tak klidne pul hodky odlezet aby se voda vstrebala a pak tak 20 min micham a po troskach prilejvam vodu aby to lip klouzalo... Poznas podle toho ze se to zacne odlepovat od misky a delat takove steuny a kdyz to vyklopis na prkenko tak se to da prekladat aniz by se to hned zacalo lepit. Pak do ciste misky kterou vytru malinkou oleje hodku kynout a pak lednicne nebo za hodku venku uz je ready na koule
SMOKY
---
---
17:31:51 22.4.2024
1 odpověď
GREGI
: zacinam s pokojovou teplotou cca
GREGI
---
---
17:31:04 22.4.2024
1 odpověď
+3
SMOKY
: ta by mela byt ok... Ja pouzivam tuhle (nejlepsi cena a funguje na 100%)
https://allegro.cz/nabidka/italska-psenicna-mouka-caputo-pizzeria-typ-00-na-pizzu-5kg-15412618255
kazdopadne kdyz delas testo zacinas se studenou vodou a dostanes ho na 24°c?
SMOKY
---
---
17:29:32 22.4.2024
2 odpovědi
testo delas rucne nebo robot ? ja to hnetu rucne tak to mozna bude ten problem :)
SMOKY
---
---
17:27:39 22.4.2024
1 odpověď
GREGI
:
https://www.rohlik.cz/en-CZ/1361967-5-stagioni-type-00-flour-for-neapolitan-pizza
tuhle, by mela bejt dobra
GREGI
---
---
17:26:27 22.4.2024
1 odpověď
SMOKY
: co pouzivas za mouku? Jak vidis mam tam na tom relativne par zrnek hrube mouky a zadnej olej nikde a nikde se mi nic nelepilo:)) Silnej gluten potrebujes aby se s tim dalo manipulovat
SMOKY
---
---
17:25:17 22.4.2024
1 odpověď
GREGI
: jak delas to poolish testo ? Ja si neumim predstavit tu 70% hydrataci, uz s tema 60% se mi to dost lepi .
GREGI
---
---
17:22:42 22.4.2024
+1
SPIKE411
: elektrika
SPIKE411
---
---
17:22:22 22.4.2024
1 odpověď
GREGI
: Z té venkovní, nebo elektrické?
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam