• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza
    Jak správně udělat doma, kde si jí koupit.
    Fotky + diskuze
    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SALVATOR: voni totiž vědí, že ať udělají cokoli, i kdyby tam nacpali ananas, syrečky a uzenáče, furt to, co udělaj, bude pravá pizza od Itala, tak to se jim to potom kombinuje! :-)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SKFET: No, tipnul bych si, že naprostá většina Italů sou menší gastrofašisti, než některý neitalové v tomhle auditku.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PECA: jako proti gustu, vid. ale ovocna marmelada do grilovanyho hermelinu chutove patri. jsou to funkcni kombinace, i kdyz nemusi oslovit kazdyho. popravde me k ty otazce vyprovokovaly datle se syrem, z ananasu na pizze si dela srandu kazdej, ale smat se historii a nazyvat neco tradicni? :))
    PECA
    PECA --- ---
    PALEONTOLOG: No, já osobně nemám rád sladké věci v "jídle". Jo, jako jsou výjimky, dám si ovocné knedlíky, výjimečně. Je to osobní, nikomu nevnucuju. Někdy se, pravda, nechám strhnout a dělám si (morálně pokleslou) legraci z lidí, co jedí ananas na pizze, nebo broskev na kuřeti se sýrem. Sýrové jednohubky s kuličkou hrozna sním ze slušnosti jednu až dvě.
    Na to abych to bral vážně jsem už asi hodně dospělý. :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PECA: m'zarella a ananas, cerstvy syr a datle. to je spatne oboje nebo ani jedno?
    SKFET
    SKFET --- ---
    SALVATOR: však o tom přesně mluvim a souhlasim s tebou. říkám že je to gastro fašismus a pointa jídla je si ho užít
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SKFET: Jenže placatej chleba s něčím navrchu si pekli lidi klidně možná už v době kamenný. A je doložený ze 6. století před naším letopočtem, že si Peršani pekli na štítech placatej chleba s čerstvým sejrem a datlema. Něco takovýho dělali i starý Římani a dost možná by se jako na rouhání dívali na tu tRAdičNÍ neAPOlskOu PiZZu. Vývoj jídel je kontinuální záležitost a je dementní snažit se ukázat na jeden konkrétní způsob přípravy v jednom konkrétním bodě v čase a snažit se tvrdit, že to je prapočátek všeho a cokoliv co bylo předtím neexistuje a cokoliv potom nepla. To pak každej zní jak školkový děti hádající se na pískovišti.
    Stejně tak já můžu tvrdit o vašich pokusech, že to je ohavnost, když tam dáváte rajčata, místo abyste to pekli na štítě se sejrem a datlema, jako všichni slušný lidi.
    SKFET
    SKFET --- ---
    tak kdybys to bral podle ortodoxních neapolců tak na pravou pizzu nepatří nic jinýho než sugo (marinara) a sugo, mozzarela a bazalka (margherita) a všechno ostatní je rouhání. Ve třech nejstarších fungujících pizzeriích v neapoli máš jen tyhle dvě pizzy, pivo a vodu, možná limču a basta. to že tam třeba na severu s oblibou serou párek a hranolky (dětmi oblíbená americana) a při tom plkaj ananas se šunkou je další věc- italové jsou imho prostě gastrofašisti
    CIL
    CIL --- ---
    Pizza calculator - Stadler Made
    https://www.stadlermade.com/pizza-calculator/
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    Ani né dva tejdny existence vlákna a už krystalizuje pizzanazi hnutí. Jak nyxí!
    Škoda.
    PECA
    PECA --- ---
    Tak já myslím, že to jsou takové jakoby vtipné pózy, ne? Osobně bych si nutelu na chleba/housku "nikdy" nenamazal, protože sádlo s kakaem není jídlo a lískové ořechy to už nespraví. Ovšem když to někdo jí, jeho věc. Stejně tak ananas. Sice se říká, že kdo si dá na pizzu ananas, pro toho si v cuku letu přijedou karabiniéři, případně Italská armáda. Nicméně pokud má někdo pocit, že mu to chutná...

    Na druhou stranu, na palačiku si to dám rád. A ve skutečnosti v tom vlastně není rozdíl. Nebo, dal by si někdo smažená vajíčka s nutelou a ananasem? Palačinka je jiná forma vajíček s trochou mouky a mléka. Takže co. Je to jenom v hlavě. :D
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    GREGI: Dyť to dělají i sami Italové

    pizza alla nutella - ricetta golosa alla nutella - la cucina di rosalba
    https://blog.giallozafferano.it/lacucinadirosalba/pizza-alla-nutella/

    Tahle úzkoprsost a gatekeeping, to je fakt demence.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    TOMASS: Na Palmovce ve Scuole sladkou dělaj a je překvapivě fakt dobrá (mascarpone, nutela a nějaký jahody nebo co v tom je)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SPIKE411: Karty bere, takže za mě je i přes svojský design webu furt příčetnější než ti, kteří jedou cash only :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    TRISSIE: I v Japonsku dneska seženeš kalifornský rolky no. (Nevím, jak je na tom suši s vysočinou teda.) :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    (Jo a je stejně tak šílenej jako jeho webdesign.)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Ad autenticita – mně se líbí, že můj oblíbenej Ital si sem dotáhnul z domoviny lis na těsto a místo nějakýho ručního točení a vytlačování mu to pěkně odsejpá. :)

    Vítejte v naší pizzerii a obchodě ,,U ITALA" - U ITALA
    http://www.uitala.cz/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GREGI: a víš, že ten pravej Ital tu sladkou pizzu (jo, s nutellou, nebo třeba s pistáciovým krémem) v té pravé Itálii peče taky? :-)
    jen to není hlavní jídlo, ale dezert (což já jsem taky netvrdila, že má být hlavní jídlo)

    tady máš třeba menu Seu Pizza Illuminati (vybírala jsem nějakou líp hodnocenou pizzerii), nechce se mi procházet všechno
    https://www.seupizza.com/menu.pdf

    GREGI
    GREGI --- ---
    TRISSIE: Me by zase prislo jako supr info to ze to testo se da dat na mrazak a vyuzit bez dalsi prace treba za tyden;) Hlavne ze sou ale deti spokojeny to je primarni:) Tim bych to ukoncil. Omlouvam se za kritiku, muj vnitrni ital mi nedal... ;)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GREGI: očividně se neshodneme - mně přijde fajn vědět, že "když zbyde těsto a nikdo už nechce slanou pizzu, můžete základ využít na sladkou tečku".
    TOMASS
    TOMASS --- ---
    PLECH: V Čr pokud vim nikdo nedělá něco co by tě potom uspokojilo. Musel by si do Itálie. Moje rada je youtube.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam