• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Přemýšlím, že začnu pořizovat mouku po těch 5kg pytlích :D Vyjde to i levněji než to kupovat po kilu. Na Allegru Caputo 5kg za 300,- s dopravou, akorát se bojím co mě přijde :)
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    A na vymáchání koule v mouce pořídit pořádnou italskou semolinu. Jsou z ní i super těstoviny
    GREGI
    GREGI --- ---
    Ja jednou zkousel nejakou ceskou 00 na pizzu a bylo to absolutne priserny... Vubec z toho nesel udelat poradnej gluten a bylo to hrozny lepidlo... Vyhodil sem to cely jak me to nasralo. Pouceni ze jedine italskou kvalitni mouku...
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: Lepi na sutr? A mas na tom dost hrube mouky? Nikdy se mi to jeste nechytlo ani trosicku...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: protoze se mi to testo pekelne lepi, proto jsem i potrhal tu prvni :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: Na lopatkach?:-O Nikdy ne ani nenapadlo ze by to byla moznost:D Proc?
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    POHODAVOLE: "Komu se netrha testo, pece pod svoje moznosti."
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Nebudu zmrd, takze posilam opravdu prvni "pizzu" :D

    Dalsi uz sly. S testem jsem spechal, takze je to obyc hladka mouka bez 00. Uz mam na ceste tu italskou, kterou radil Gregi. Testo mi hrozne lepilo, tak jsem musel dodavat pomerne dost mouky. Vysledek nize pak nefermentoval v lednici, ale v pokojove teplote, abych mohl delat pizzy uz odpoledne. Poslu pak update, az bude spravna mouka a spravny postup. Uz ted vidim velky posun oprotu te puvodni, co jsem delal v troube. Btw dela to nekdo i tak, ze to pece na te kovove lopatce, ktera je byla soucati dodavky?



    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Tak jsem včera založil těsto z 100% poolish, do kterého se už pak nedává žádná voda. Uvidíme odpoledne.
    Must-try recipe for a Neapolitan Pizza with 100% poolish | manopasto
    https://www.manopasto.com/en/2021/08/15/recipe-for-neapolitan-pizza-with-100-poolish/
    GREGI
    GREGI --- ---
    GARFIELD: Krasa to proste v maly elektricky neudelas:) Je na tom videt ze to dostalo neomezene tepla ze vsech stran:)
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Dva dny jsem si ted zapekl v kameny peci na drevo. Musim rict – zlatej plyn. Je s tim tolik srani a dikybohu, ze pec udrzoval kamarad, co s tim ma daleko vic zkusenosti.

    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: Jezdim na max .. Ted se mi malinko chytla ale niv hroznyho, vetsinou sem bez pripaleni... Ja jedu ty kraje spis menci aby nevylezly tolik nahoru. Zalezi na teste jakou ma zrovna teplotu a jak dlouho kde bylo
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SMOKY: ale mám teda g3ferrari, takže to možná bude trochu jiný, i když to vypadá skoro stejně
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    KARLOSK: já bych , řekl, že ten termostat bude kus od kusu :) mně na max to taky pálí
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Jako začínám bejt na ty pizze dost závislej 😅
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GREGI: ty to dáváš tu troubu na max ? Mě se už jedna pizza dost spalila a okraje nebyli úplně hotový
    Rozehrivam na 3 a pečení dávám na větší čtyřku a pak je to cajk.
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: Tak pak posli fotku sem zvedavej jaka bude prvni pizza s deep knowhow tohohle klubu! Moje prvni pokusy staly za starou splasklou backoru GREGI: :D
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: tak jsem udělal pooolish, večer vyzvednu pec a zítra bude první pokus 😀
    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI: Hezky vylezlo:)

    GREGI
    GREGI --- ---
    Tajna ingredience do suga, prasek ze susene cibule:) Totalni vystrel do nebe. Drceny rajcata, oliv olej, oregano, bazalka, sul a ta cibulka. Po dni v lednici je to lepsi varit neni potreba.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam