• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza
    Jak správně udělat doma, kde si jí koupit.
    Fotky + diskuze
    rozbalit záhlaví
    TOMASS
    TOMASS --- ---
    POHODAVOLE: Jedině Mutti Polpa, poměr cena/výkon. Chuť je skvěla, konzistence taky, stačí otevřít plechovku trošku osolit a máš hotové sugo. Na alegru koupíš 450g plechovku za nějakých 35 kč.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    POHODAVOLE: domaci rajcata pomackany, povareny aby nebyli tak vodnaty a zavareny.
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: Ja si objednal jeste za 1050,- 4x5l https://bewit.love/produkt/panensky-olivovy-olej-z-krety-v-bio-kvalite?variant=5243
    Je fakt skvelej... Ted je teda o 600 drazzsi ale to se dalo cekat olej ted vsude zdrazil, byla neuroda. Tak nevim jak je 330 za l srovnatelny s jinejma ted.
    POHODAVOLE: Taky kdyz delam vic pizz pouzivam, ale asi trochu lepsi mi prijdou cely rajcata v plechovce a namackat si je s bylinkama a soli v plastovy misce s vickem a pak do lednice. Zkousel sem ruzny znacky (i italsky ruzny) a vsechno mi to pride stejny, takze beru kaufland znacku.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    POHODAVOLE: pokud nemám čerstvá nebo konzervovaná, používám tuhle Lidl věc.

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Jaký používáte rajčata na omáčku? Já použil tyto a jsem spokojený.

    Nature's Promise Bio Passata rajčatová | Albert
    https://www.albert.cz/shop/Trvanlive/Konzervovane-potraviny/Zelenina-houby/Rajcata-a-protlaky/Nature-s-Promise-Bio-Passata-rajcatova/p/27528877
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GREGI: nebo jemně tu lehce zmrzlou kouli zavakuovat.
    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI
    GREGI --- ---
    Ja mam nofrost mrazak kterej ma nevyhodu ze nezabaleny veci dost rychle vysusuje a uz se mi stalo ze sem tam mel skviru a udelalo to oschnuta mista ktery fakt nejsou dobry pro rozpinavost testa:) Takze Tu folii pri baleni hezky napnout aby to byl fakt dobre zabaleny.
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: Nejdriv koule na plastovej tac, zakrejt folii zmrazit, zmrazeny zabalit poradne do folie po jedne. Stejnou folii z koule to pak prikreju na taliri a cca za 3h ready.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: btw v tom mrazáku to pls skladujes v čem?

    Díky
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: Jo me prijde ze to chce aspon ty dva dny... Jako de to delat i z mladsiho ale neni to ono. 3-4 dny ideal v lednici
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE: těsto bylo samo víc nadychane, protože bylo o den dyl v lednici
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: Urcite! Allegra se neboj aspon mouka je urcite prava... Ja tam mam smart takze postovny free kupuju vzdycky aspon 20kg:)
    POHODAVOLE: Jasny:)) Ja vzdycky ty lopatky posypu nez na to to testo dam, ze zacatku se mi to chytalo nez sem vychytal tak akorat poprasek... A musej bejt studeny, kdyz delas druhou a prvni sundas lopatkama sou hned pekne teply a testo se pak roztece a chytne
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KARLOSK: mám objednané dvě balení 😀
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: tak to bude tím, že tam nebyla hrubá mouka. Dnes už to s ní bylo lepší a těsto bylo víc nadýchané 😀
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Přemýšlím, že začnu pořizovat mouku po těch 5kg pytlích :D Vyjde to i levněji než to kupovat po kilu. Na Allegru Caputo 5kg za 300,- s dopravou, akorát se bojím co mě přijde :)
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    A na vymáchání koule v mouce pořídit pořádnou italskou semolinu. Jsou z ní i super těstoviny
    GREGI
    GREGI --- ---
    Ja jednou zkousel nejakou ceskou 00 na pizzu a bylo to absolutne priserny... Vubec z toho nesel udelat poradnej gluten a bylo to hrozny lepidlo... Vyhodil sem to cely jak me to nasralo. Pouceni ze jedine italskou kvalitni mouku...
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: Lepi na sutr? A mas na tom dost hrube mouky? Nikdy se mi to jeste nechytlo ani trosicku...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: protoze se mi to testo pekelne lepi, proto jsem i potrhal tu prvni :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: Na lopatkach?:-O Nikdy ne ani nenapadlo ze by to byla moznost:D Proc?
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    POHODAVOLE: "Komu se netrha testo, pece pod svoje moznosti."
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Nebudu zmrd, takze posilam opravdu prvni "pizzu" :D

    Dalsi uz sly. S testem jsem spechal, takze je to obyc hladka mouka bez 00. Uz mam na ceste tu italskou, kterou radil Gregi. Testo mi hrozne lepilo, tak jsem musel dodavat pomerne dost mouky. Vysledek nize pak nefermentoval v lednici, ale v pokojove teplote, abych mohl delat pizzy uz odpoledne. Poslu pak update, az bude spravna mouka a spravny postup. Uz ted vidim velky posun oprotu te puvodni, co jsem delal v troube. Btw dela to nekdo i tak, ze to pece na te kovove lopatce, ktera je byla soucati dodavky?



    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Tak jsem včera založil těsto z 100% poolish, do kterého se už pak nedává žádná voda. Uvidíme odpoledne.
    Must-try recipe for a Neapolitan Pizza with 100% poolish | manopasto
    https://www.manopasto.com/en/2021/08/15/recipe-for-neapolitan-pizza-with-100-poolish/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam