• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza 🍕
    Jak správně udělat doma, kde si jí koupit.
    Fotky + diskuze
    rozbalit záhlaví
    GREGI
    GREGI --- ---
    ENDREW: Ja cetl ze nema!:) Moje chyba... No tak to si to za 1049 ukradl:) Posli foto jak to vypada.
    A ten sutr je tam jen polozenej? Skladuju to ve vertikalni poloze tak bych se bal ze to vypadne... A zajimavy tvar te spiraly dobry ze to de i nad stred pizzy, zajimalo by me co je lepsi jestli jen ta kulata ala ariete nebo tohle.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    GREGI: Tohle ma i pod sutrem, myslel jsem ze ten Ariete 909 ma jen jednu topnou spiral.

    Postelovani termostatu:
    v podstate nastavis aby drive spinal a tak mas vetsi rozsah stelovani teplot. Delal bych to ale s citem mohli by se utavit plastove komponenty.
    Four à Pizza Ariete 909, Réglage du thermostat pour augmenter la température de cuisson
    https://www.youtube.com/watch?v=nWmtil5AEY4
    GREGI
    GREGI --- ---
    ENDREW: Nema pod sutrem? A jak se steluje termostat?
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    GREGI: Parada. Objednano.

    Vcera po dlouhy dobe v Ooni. Not great not terrible. Bude to chtit zase practice. Z prvni pizzy se stala calzone. 🥲

    ENDREW
    ENDREW --- ---
    vcera jsem byl nakoupit nejaky drobnosti v lidlu a prasklo me tam oci tohle: https://www.lidl.cz/p/silvercrest-kitchen-tools-pec-na-pizzu/p100376290

    zrovna byla ve sleve za 1049,- tak jsem si rekl, ze to testnu. Zkousel jsem teplotu kamene po 20 min provozu tak byla na 360, tak jsem posteloval termostat a dostal se pres 400° takze cajk. Freitag = Pizza tag
    v patek dam vedet jak na tom tenhle bazmek je.

    Vykonove by to melo byt srovnatelne s tim Ariete, az na to ze to ma topne teleso i pod kamenem.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Tak operace se zdarila. Nikde nic neutika a trouba funguje. Mozna o malej fous vic nez sem zvyklej (ale muze to byt dany i tim, ze tu vubec nefouka).

    "Rychly" testo kyne a vecer se bude sazet.

    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    ENDREW: Mam horak s NZ zavitem na bombu a 28mbar regulatorem, kterej je k troube pripojenej pomoci G3/8 pravotocivyho zavitu. 🥹

    To potrebuju prevezt na ceskou plynovou lahev. Zjistil jsem, ze pravotocivej G3/8 zavit je showstopper (levotocivej by pry nebyl). A standardni regulator je 30/37mbar v CR.

    Nechtel sem nic rezat a bastlit. Doufal jsem, ze koupim hotove a zasroubuju. Ted jedina moznost vypada na uriznuti NZ regulatoru, nasazeni ceskeho a zasponkovani. A pak se modlit, za 30 neni od 28 zase tak daleko (asi realne neni), a ze to bude dobre tesnit (nejsem nejzrucnejsi).
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Nevím co presne mas za problem s tim plynem, ale dlouho sem taky s nim bojoval. Pokud ti nejde regulak na bombu potrebujes redukci. Sezenes v karavanshopu, nebo ve svareci technice ci v plynarenskym sevisu/obchode.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Porad jeste nemam troubu. Je to docela porod. Zavit u horaku se neda v CR normalne sehnat, a tak budu muset kuchat regulator a osazovat si novej k hadici. Moc se mi do toho nechce, ale je to bud to, anebo nova trouba.

    Tak ted o vikendu jedna alternativni ala romana.

    GREGI
    GREGI --- ---
    Vcera sem konecne vytahl venkovni pec a supr... Jen sem tam narval moc vseho takze to mohlo bejt lepsi:D Jen se mi furt poradne nedari rozpalit kamen... Asi to chce nahrivat aspon hodku

    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: Nezapomenout na lopatky lehkej poprasek hruby aby to slo hezky dolu, driv sem nejdriv vytahnul lopatku z jedne strany a pak az druhou ted uz vyskubnu obe najednou:)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: pecka, diky :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: A nemusis to kdyz to davas na lopatky mit roztazeny na max, pak kdyz se to zatizi tak nez to de do pece se to jeste muze poroztahnout, dela to tak i Vito:)
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: tohle si videl/cetl?:)GREGI:
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ENDREW: taky pouzivam cerstvy, tak priste schvalne zkusim suseny.

    GREGI: btw to testo si komplet pripravis v ruce a pak jen polozis na ty dve lopatky a nazdobis? Uz to docela jde, takze vetsinou dam pizzu do pece na lopatkach bez poskozeni. Okraje jsou fajn, ale dokazal bych si predstavit tenci testo mimo ne. Zkousim to v ruce, ale bojim se, ze tam udelam diru a na tech lopatkach se zas bojim, aby se to pak nelepilo. Jak to pls delas, aby to bylo tak akorat?

    Diky.
    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI
    GREGI --- ---
    GARFIELD: Ja kupoval v makru myslim 100g za par kacek.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Prodava se tu nekde suseny drozdi ve vetsim mnozstvi nez po malejch pytlikach? Treba 250g baleni?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    GREGI: mne otevreny po par tydnech nefungovalo vubec, od ty doby ho davam do mrazaku :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    SMOKY: Me trochu fungovalo i 8 let stary bez mrazaku ale muselo se dat tak 10x vic:D Ale fungovalo....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam