• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza 🍕
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GREGI: Tak jsem také nakoupil. Dělám tedy spíše z červené Caputo. Asi zásadní rozdíl očekávat nemusím, co?
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Ja mel problem s tim nedopecenym okrajem. Zkusim to co tu nekdo radil. Nahrat kamen na nizsi teplotu a az tam budu davat pizzu tak to vohulit na max.
    Mel jsou m za to ze jsem nekde i cetl, ze by mohla pomoct nizsi hydratace.

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Furt to neni ono, ale lepsi se to. Priste otestuji prvne i nove drozdi GREGI. Uz se mi to i mene lepi :)

    ENDREW
    ENDREW --- ---
    ENDREW: Tak prvni vetsi test nedopadl uplne nejhůř. Prijde mi ze by to chtelo poladit, aby to teleso pod kamenem zhnulo mene. Vsechny pizzy meli spodek ready, ale vrsek byl desne svetlej. Kdbyby uz nemuseli ven, tak bych je tam jeste na min nechal dopect zvrchu.
    Co me sere, ze kdyz neni spustenej casovac nejde trouba. Takze musim poslouchat jeste otravne tikani munutky.
    GREGI
    GREGI --- ---
    ENDREW: Ja cetl ze nema!:) Moje chyba... No tak to si to za 1049 ukradl:) Posli foto jak to vypada.
    A ten sutr je tam jen polozenej? Skladuju to ve vertikalni poloze tak bych se bal ze to vypadne... A zajimavy tvar te spiraly dobry ze to de i nad stred pizzy, zajimalo by me co je lepsi jestli jen ta kulata ala ariete nebo tohle.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    GREGI: Tohle ma i pod sutrem, myslel jsem ze ten Ariete 909 ma jen jednu topnou spiral.

    Postelovani termostatu:
    v podstate nastavis aby drive spinal a tak mas vetsi rozsah stelovani teplot. Delal bych to ale s citem mohli by se utavit plastove komponenty.
    Four à Pizza Ariete 909, Réglage du thermostat pour augmenter la température de cuisson
    https://www.youtube.com/watch?v=nWmtil5AEY4
    GREGI
    GREGI --- ---
    ENDREW: Nema pod sutrem? A jak se steluje termostat?
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    GREGI: Parada. Objednano.

    Vcera po dlouhy dobe v Ooni. Not great not terrible. Bude to chtit zase practice. Z prvni pizzy se stala calzone. 🥲

    ENDREW
    ENDREW --- ---
    vcera jsem byl nakoupit nejaky drobnosti v lidlu a prasklo me tam oci tohle: https://www.lidl.cz/p/silvercrest-kitchen-tools-pec-na-pizzu/p100376290

    zrovna byla ve sleve za 1049,- tak jsem si rekl, ze to testnu. Zkousel jsem teplotu kamene po 20 min provozu tak byla na 360, tak jsem posteloval termostat a dostal se pres 400° takze cajk. Freitag = Pizza tag
    v patek dam vedet jak na tom tenhle bazmek je.

    Vykonove by to melo byt srovnatelne s tim Ariete, az na to ze to ma topne teleso i pod kamenem.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Tak operace se zdarila. Nikde nic neutika a trouba funguje. Mozna o malej fous vic nez sem zvyklej (ale muze to byt dany i tim, ze tu vubec nefouka).

    "Rychly" testo kyne a vecer se bude sazet.

    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    ENDREW: Mam horak s NZ zavitem na bombu a 28mbar regulatorem, kterej je k troube pripojenej pomoci G3/8 pravotocivyho zavitu. 🥹

    To potrebuju prevezt na ceskou plynovou lahev. Zjistil jsem, ze pravotocivej G3/8 zavit je showstopper (levotocivej by pry nebyl). A standardni regulator je 30/37mbar v CR.

    Nechtel sem nic rezat a bastlit. Doufal jsem, ze koupim hotove a zasroubuju. Ted jedina moznost vypada na uriznuti NZ regulatoru, nasazeni ceskeho a zasponkovani. A pak se modlit, za 30 neni od 28 zase tak daleko (asi realne neni), a ze to bude dobre tesnit (nejsem nejzrucnejsi).
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Nevím co presne mas za problem s tim plynem, ale dlouho sem taky s nim bojoval. Pokud ti nejde regulak na bombu potrebujes redukci. Sezenes v karavanshopu, nebo ve svareci technice ci v plynarenskym sevisu/obchode.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Porad jeste nemam troubu. Je to docela porod. Zavit u horaku se neda v CR normalne sehnat, a tak budu muset kuchat regulator a osazovat si novej k hadici. Moc se mi do toho nechce, ale je to bud to, anebo nova trouba.

    Tak ted o vikendu jedna alternativni ala romana.

    GREGI
    GREGI --- ---
    Vcera sem konecne vytahl venkovni pec a supr... Jen sem tam narval moc vseho takze to mohlo bejt lepsi:D Jen se mi furt poradne nedari rozpalit kamen... Asi to chce nahrivat aspon hodku

    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: Nezapomenout na lopatky lehkej poprasek hruby aby to slo hezky dolu, driv sem nejdriv vytahnul lopatku z jedne strany a pak az druhou ted uz vyskubnu obe najednou:)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: pecka, diky :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: A nemusis to kdyz to davas na lopatky mit roztazeny na max, pak kdyz se to zatizi tak nez to de do pece se to jeste muze poroztahnout, dela to tak i Vito:)
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: tohle si videl/cetl?:)GREGI:
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ENDREW: taky pouzivam cerstvy, tak priste schvalne zkusim suseny.

    GREGI: btw to testo si komplet pripravis v ruce a pak jen polozis na ty dve lopatky a nazdobis? Uz to docela jde, takze vetsinou dam pizzu do pece na lopatkach bez poskozeni. Okraje jsou fajn, ale dokazal bych si predstavit tenci testo mimo ne. Zkousim to v ruce, ale bojim se, ze tam udelam diru a na tech lopatkach se zas bojim, aby se to pak nelepilo. Jak to pls delas, aby to bylo tak akorat?

    Diky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam